.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 17 от общо 17
    Повече от фен Аватара на Supernaturalfan
    Град
    Bulgaria

Няколко въпроса за куче

Здравейте! Ще си взимаме едно средно голямо куче и се чудя дали ще му е добре, апартамента се състои от две големи стаи и средно голям коридор. А втория ми въпрос е, ще може ли докато сме навън да оставим кучето в коридора? Не е малък, мисля, че ще бъде достатъчен но си кажете Вие мнението.
    Без тролове, моля!

Супер фен Аватара на badsector
    Каква порода? Имай предвид, че кучето си иска яко грижи.

Повече от фен Аватара на Nikolcheto24
    Породата е много важна.Ако е някоя по-малко куче няма да има проблем, но ако е някоя голяма порода ще е малко трудно.А и да знаеш, че кучето трябва да се разхожда минимум по един или два пътина ден и т.н.

Мега фен Аватара на sapphire5
    Град
    някъде там...
    абе малко ще ти е трудно, иначе каква е породата?
    awerw

Град
    Bulgaria
    Ами няма порода. Ветеринаря каза, че ще стане средно голямо. Време имам, за да го разхождаме - определили сме половин час сутрин, един час на обяд и половин час вечер.

Супер фен Аватара на thebigsmile
    Ами зависи от породата на кучето. И имай в предвид, че кучетата изискват много грижи независимо дали е малко или голямо.
    I won't lie anymore you're the one who's loving my soul you belong to me and all you're love we can't die so easy ...

Супер фен Аватара на badsector
    Цитирай Първоначално написано от Supernaturalfan
    ....определили сме половин час сутрин, един час на обяд и половин час вечер.
    Всеки божи ден в продължение на 15 години, без значение дали е зима и има 5 метрови преспи сняг и е минус 40 градуса и то на нова година, за да не можеш да отидеш някъде извън квартала, или когато решиш да отидеш някъде на почивка, но няма да можеш, защото трябва да се грижиш за разходките и там к'вито други грижи изисква... Баси, ако не съм в къща с двор, нема да си взема куче

Град
    Bulgaria
    Всеки божи ден в продължение на 15 години, без значение дали е зима и има 5 метрови преспи сняг и е минус 40 градуса и то на нова година, за да не можеш да отидеш някъде извън квартала, или когато решиш да отидеш някъде на почивка, но няма да можеш, защото трябва да се грижиш за разходките и там к'вито други грижи изисква... Баси, ако не съм в къща с двор, нема да си взема куче
    Знам. Не ми пука за почивките, не обичам да ходя на такива неща, ако сестра ми и майка ми искат да ходят, аз си вземам кучето и отивам при баща ми. ЗНАМ как да се грижа за куче, имах но то почина, за жалост /и тогава бяхме в къща./ Нямах проблем с разходките, същия график беше.
    Повтарям - Кучето НЯМА порода.
    Благодаря, че си отделил време да пишеш в темата ми [/quote]

Град
    Bulgaria

Re: Няколко въпроса за куче

ще може ли докато сме навън да оставим кучето в коридора? Не е малък.
    Моля ви, отговорете ми, спешно ми е!

Според мен никое куче, независимо от породата, не трябва никога да се оставя само. Най-малкото което е, ще ти се изпикае или изсере в коридора. Ако нямаш проблем с това, оставяй го.

Град
    Bulgaria
    Цитирай Първоначално написано от teen4e55
    Според мен никое куче, независимо от породата, не трябва никога да се оставя само. Най-малкото което е, ще ти се изпикае или изсере в коридора. Ако нямаш проблем с това, оставяй го.
    Е баш само няма да е, имаме зайче. Нямам проблем да се изпусне в коридора, нормално е.

Окей, повери кучето си на зайчето омг...

Град
    Bulgaria
    WTF, ти за глупава ли ме мислиш?! Просто отбелязах, че имаме и друго животно вкъщи..ще се старая да не остава много само. Ух, добре, че сестра ми е втора смяна през месец, да има кой да гледа кучето

Град
    Испания
    Няма порода? Интересно.

Аз в момента гледам вкъщи 2 кучета, 2 котки, и една сестра на 90 квадрата. :) Нямам проблеми с пространството. Кучетата са лабрадор и английски кокер, водят се средно големи. По принцип докато порасне кучето ще ти създава проблеми и нерви, така че обезопасявай къщата. :P

Телефони, дистанционни, слушалки, обувки, чували с боклук, всичко подобно трябва да е на недостъпно място, в противен случай заминава. Подгответе се психически и за изгризани/наръфани мебели, възглавници, и дамаска. Няма какво да се направи срещу това.

Има специални играчки за кучета. Вземи малко такива и му ги давай да ги дъвче.

Поведението на кучето МНОГО зависи от породата. По принцип първото нещо, на което трябва да го научиш е името му/ѝ, а второто е командата НЕ. Кучетата са длъжни да знаят кой е шефът вкъщи и кое е забранено. :)

Всяко куче, както и хората, си има режим, който не е добре да се нарушава. Сутрин като станеш, първата ти работа е да го изкараш навън да се изпишка и изака. На обед също, и преди да си легнеш също. Какъвто е твоят режим, такъв трябва да е и на кучето ти. От мнооого отдавна не ми се е случвало някой да направи беля вкъщи, а сме ги оставяли сами за по 5-6 часа.

Веднъж на ден, най-добре следобед, е хубаво да го водиш на по-дълга разходка и да играе с други кучета. Те също както ние имат нужда от социален живот.

Кучетата се хранят по два пъти на ден, сутрин и вечер. Добре е да се консултираш с ветеринарен лекар, който да ти каже какво и кога да му даваш. Редувай суха храна (гранули) с консерви или готвена храна. И винаги мий купата на кучето след храна. Ти не би яла от мръсна чиния, нали? :)

И още нещо. На седем-осем месечна възраст ЗАДЪЛЖИТЕЛНО го кастрирай. Говори с ветеринаря и по този въпрос.

Аз живея с куче от 2-годишна, така че ако имаш други въпроси, питай :)

Супер фен Аватара на skate
    кучетата не са претенциозни,така че няма значение колко ти е голям апартамента.а до това дали може да го оставяш в коридора,невиждам нищо лошо,стига да му пустелиш нещо меко да може да спи на него

Супер фен Аватара на shmatarok
    Ух, добре, че сестра ми е втора смяна през месец, да има кой да гледа кучето

Не че не съм фен на кучетата, напрооотив, ама скоро не мисля да си взимам ново. Ти на колко си, че толкова твърдо си решила, че ще вземеш куче?

Град
    Bulgaria
    Ух, добре, че сестра ми е втора смяна през месец, да има кой да гледа кучето
    А сестра ти навита ли е да гледа кучето?

Не че не съм фен на кучетата, напрооотив, ама скоро не мисля да си взимам ново. Ти на колко си, че толкова твърдо си решила, че ще вземеш куче?
    На 12, но много често съм по-сериозна от майка ми и сестра ми .
    Сестра ми ще го наглежда докато се върна от училище, иначе основно аз ще си го гледам.
    Karoliina, благодаря ти за коментара. Кучето е женско

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си