- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- С това училище..
На изпита се падат две теми от 23 предварително зададени и имаш 4 астрономически часа да пишеш по тях. Изпитът е вътрешен за СУ, така че не се минава тънко с матурата по история, която е тест, да не говорим, че за правото не пускат толкова лесно. Времевият отрязък е от "Стара Велика България" до Втората световна война. И аз всяка седмица си подготвям по една тема, тази ще започна Симеон, пада ми се 6 тема, ако не се лъжа. Аз съм засякъл, че една тема развита на отлично ниво, с всички подробности, но касаещи разглеждана тема отнема точно между 23 и 26 страници и 4 часа като време. Аз си засичам вкъщи като време, а и все пак с моето бързо, но грамотно и четливо писане. Важно е да покажеш хем колко знаеш, хем да не бягаш извън темата с раздуване на локуми. Това е един от изпитите за специалност право в СУ. Аз отделно си развивам теми и по литература, а покривам сертификати и матуритетни тестове по английски за България и чужбина. Защото скандинавистиката ми е другото желание, а чужбината си я имам като отделна възможност. В общи линии е това.Първоначално написано от machoka
„Зрелост, това е способността да осъзнаваш предела на своите възможности."