Цитирай Първоначално написано от kremen4eto
Ревността означава липса на доверие или прекалена любов?
В никакъв случай не е липса на доверие. Когато е в малки количества разбира се.

Ревността показва един вид, че ти пука,че си загрижен за човека до себе си. Няма чак такъв непукист на земята,който да обича и да твърди, че не изпитва ревност, било то дори и малка.

Ако някой твърди, че не изпитва ревност, аз бих казал че не му пука особено и че не изпитва нищо към момичето/момчето с което е.Това е в природата на човека - инстинкта да запазиш своето.

Може би, когато ревността е в големи количества,до такава степен, че да прави връзката задушаваща тогава има проблем.Тогава може да се говори за липса на доверие.Прекаленото търсене "какво правиш, къде си, с кой си", разпитите и цупенето за елементарни и прости неща, било то оправдани или не, говорят за липса но доверие.

Няма точен момент когато ревността се появява във връзката.Може да я има в началото, по средата, а може и да я е имало още от преди това.

Някои хора могат да я овладяват, други просто им кипва и изливат всичко. Всичко отново опира до човек. Във всеки случай не е "здравословно" да се подтиска. Един разговор на тази тема с половинката, може да предотврати подобни изблици на ревност завбъдеще. Аз например съм говорил, с моята половинка на тази тема преди време, както и тя с мен. Сега след като знаем какво ни дразни един друг, гледаме да не го правим, не че преди сме го правили с умисъл де.

Комуникацията между двамата в една връзка е начина да се справите с ревността.