- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Да търсиш ЛЮБОВТА или Тя да те открие ?
Какво мислите ? Кое е по - правилно ти да търсиш любовта или да чакаш тя да те открие? Например, познавам едно момиче, което винаги се стреми да търси любовта, но почти никога не успява. Всъщност се случи веднъж, но тази любов така и не беше истинскаТя винаги ми е казвала, че иска да се влюби и затова постоянно я търси, но аз не мисля, че може да стане насила ? Нали? Какво мислите?
Без тъпи коментари моля
![]()
Ами аз май чакам да ме открие. Рядко поемам разни инициативи и в повечето случаи съжалявам, че съм го направил.![]()
Сърцето на даден човек може да се получи като му дадеш първо своето.
Не винаги се получава.
![]()
Някой ден сърцето ми ще се превърне в камък. Откъснат от света ще тлея в своя замък и няма да крещя да вия до забрава, когато разбера че някой ме предава. Ще бъда властелин на самотата своя и може би дори ще избера покоя пред хаоса на любовта. Някой ден, но не сега..
И двете стават. Но при всички положение любовта ти се тресва отгоре без изобщо да я интересува длаи ти нападаш или теб те нападат. И си има свое мнение. Хич не си пада по това да я ръчкат и да я насилват. Не можеш да излезеш с мисълта: Днес ще го открия! и то да стане. Но това не значи да я чакаш с вдигнати ръце и крака и да се надяваш, че просто ще ти падне съдбата отгоре. Единственото, което можеш да направиш е да се стремиш да си възможно най-добрата версия на себе си и да си общителен. После дали ти ще намериш човека или той теб е въпрос на късмет.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Възможно ли е насила да се влюбиш? Аз мисля, че можеш, защото ако контактуваш много с даденият човек и го опознаваш все повече. Попринцип аз много бързо започвам да харесвам опеределен човек.Особено като прекарвам повече време с него, опознаваме се и така. Има си предимства и недостатъци. Но май повече са недостатъците, защото така съм наивна и може да попадна на грешния човек.
И съм я търсила, и ме е гонила. И съм я намирала, и ме е хващала. И в двата случая е било сполучливо, само че по различен начин. И двата варианта могат да се окажат успешни и определено са приемливи, особено за младите хора. В природата ни е, когато се нуждаем от нещо да се стремим да си го набавим, от където идва и търсенето на любовта. От друга страна пък, понякога се оставяш на някаква мимолетна емоция да те отведе до нещо по-голямо и ако успееш си в пълното си право да наречеш това, което ти се случва, "любовта ме откри".
И да я търсиш и да не я търсиш, когато му дойде времето съдбата или там някаква сила (както искате я наречете) те среща с точния човек, на точното място и по точното време .. След това без да усетиш този човек става целия ти свят и разбираш, че любовта се е настанила в сърцето ти! Но така или иначе мисля, че насила хубост не става и колкото и да я търсим, докато не сме готови да дадем сърцето си, душата си, живота си на някого няма да я намерим![]()
Не към кучка, просто имам мнение различно от вашето и заставам зад всяка казана от мен дума o.O ...
"Такъв е живота" - казал клоуна с насълзени очи и си нарисувал една голяма усмивка ヅ
А ако разчитат само на съдбата, какво става с тези хора, които никога не откриват ЛЮБОВТА?
Едно е да търсиш 'любовта', друго е да седиш на едно място и да се самосъжаляваш и да чакаш някой да се появи от нищото и нещо да стане. Колкото и да си си харесал някой, ако не направиш някакъв опит... ше има да си чакаш.
Поне при мен не става толкова лесно. Може да има много голямо първоначално привличане, голяма емоция ( макар и рядко ) но като стане дума за любовища си трябва време. Всичко останало е временна, лесно отшумяваща, едноседмична тръпка.
Temet Nosce
벨야카
аз също цял живот търся любовта и все още не я намирам,имало е моменти доста съм се отчайвала,но все пак все още има да живея да видя,да срещам хора,кой знае какво е приготвила бъдещето за мен и не се отказвам просто съм спряла така да я търся устремено както преди година-две-три .. а и тогава бях влюбена друго ми беше в главата...
Животът ме накара с всичко да се справям,
но няма да се справя да ми липсваш ти!!!....![]()
![]()
На мен ми е писнало да "я търся" и да оставам все по - разочарована всеки път, за това в близко време няма да се занимавам ..![]()
Изгубиш ли ме, губиш всичко!! ;]
Priceless .. <3
Съгласен съм.Първоначално написано от SisiStrange
Но има една приказка която гласи: Когато търсиш нещо, обикновено не го намираш. Намираш го едва когато не очакваш.
Аз до известно време търсих любовта, но се отказах, безсмислено е, не можеш да накараш съдбата: точно в определен момент да срещнеш човека отреден за теб. Затова вече съм само в очакване пък ако любовта ме открия- много добре за мен, а ако не ме - живота продължава.
А и неочакваните неща са най-интересните и най-запомнящите се.
Всички връзки, които съм имала до сега са били бързо омръзващи и скучни, след 1 седмица тръпката се губи, а човека до мен ми става скучен. Търся много повече в една връзка, не само едно просто увлечение или само любов.
От една страна е по-добре да търсиш, защото ако всички са пасивни, никога няма да има завършек, а от друга - да очакваш, защото никога не знаеш какво ще ти поднесе съдбата.
Die nameless, mothafucka`
Fuck it.
"One good thing about music, when it hits u, u feel no pain." B. Marley
Не трябва да я търсиш - тя сама ще те открие. В това съм се убедила лично. Колкото повече си навиваш на пръста, че искаш гадже, искаш да срещнеш някой, който да ти преобърне света, искаш да обичаш и т.н., то толкова повече си стоиш сам и нищо не става. Когато обаче спреш да мислиш за това, то само си идва и то точно като най-малко си го очаквалТака че моят съвет към всички, които са се отчаяли и се вайкат, че са сами е да спрат да мислят за това. Живейте си живота, наслаждавайте му се, забавлявайте се и то само ще си дойде...
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!
ми мисля,че любовта ще те открие а не ти нея
Само защото някой не те обича, както на теб ти се иска, не значи, че не те обича от все сърце!.!.!.!
На сила нищо не става!!! Просто трябва да си имаш едно на ум, че любовта доста често минава покрай теб и трябва да си я "хванеш" . Нито да се стремиш да се влюбиш, защото тогава ще попаднеш само на неподходящи, нито да си кажеш "тя (т.е. любовта) ще ме открие...аз ще си чакам".
Няма универсалано правилно, всеки си носи своята собствена съдба и трябва сам за себе си да вземе решение кое и как му носи щастие.
I have the thin line between
destruction and creation
drawn through me.
For that
I am cursed to never feel the peace in rest
and to find
new begginings in my restless soul.
I will never get the approval of the people
that are close to me,
but I hope to get it from a greater power.
For that
I accept myself the way I am today
and hope to find
the strenght to do the same tomorrow.
Мен любовта ме намери сама..И се влюбих преди време в красиво момиче,което ми изневери.![]()
И двете.![]()
Твоята работа е да си на точното място в точния момент! Да бъдеш себе си, усмихнат. Да не се обезличаваш, заради някого. Да следваш мечтите си и да бъдещ щастлив. Останалото го върши съдбата.![]()
Когато трябва, ще се случи. Насила нищо не става. Това не означава да бездействаш със скръстени ръце у вас и съседът да те знае само по име.![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ