.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16

Тема: Лещи

Hybrid View

Лещи

Наскоро от очила минах на лещи,просто защото с очила не ми е удобно.Купих си лещите но .. не мога да си ги сложа.Знам,че звучи глупаво,но всеки път мигам точно преди да си я сложа лещата.Помолих приятелка която носи лещи да ми помогне,но и тя не можа тъй като мигам непрекъснато.Та към въпроса.Тези,които носите лещи още от първия път ли си ги сложихте,създаваха ли ви неудобство и така ?

Извинявам се,ако темата не е за тука.

Град
    in my house
    аз от първия път си ги сложих и нямах проблеми после, ама то си е до око.. не ти ли обясни някой как се слагат
    I don't care if you're black, white, straight, bisexual, gay, lesbian, short, tall, fat, skinny, rich or poor. If you're nice to me, I'll be nice to you. Simple as that."
    — Eminem

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    В продължение на една година ми трябваше близо час, докато си я сложа.

Не си ли минала обучението за слагане на лещи? На място, когато си ги купуваш е задължително да ти покажат как.

И как така мигаш, като клепачите трябва да си си ги хванала с пръстите на едната ръка?
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Ами когато си ги купувах попитах жената и тя само ми даде една брошурка,в която беше описано как се чистят и поддържат лещите,а не как се слагат.

Аз си хващам клепачите с пръстите,но в мига в който лещата докосне окото ми,мигам.Просто някакъв отвратителен рефлекс,не мога да го преодолея.А наистина искам да си ги сложа .

Супер фен Аватара на malka_sladkka
    Град
    Луната
    Ще ти кажа как го правя аз. Слагам лещата на показалеца на дясната ръка. С показалеца и средния пръст на лявата ръка си хващам миглите, с показалеца горните, а със средния долните. Гледам нагоре и слагам лещата вътре като гледам да е точно по средата на окото. Мигам 2-3 пъти и тя се намества. Лекарката ми ми беше обяснила, ама ми се виждаше твърде сложно и си намерих най-лесния за мен начин. Може да пробваш така, лесно е, но си трябват време и тренировки

Град
    Пловдив
    И аз бях така в началото,стояла съм към 30 минути и повече ... свиква се,иска се опит....

Град
    Цитирай Първоначално написано от XxInn0cencexX
    Ами когато си ги купувах попитах жената и тя само ми даде една брошурка,в която беше описано как се чистят и поддържат лещите,а не как се слагат.

Аз си хващам клепачите с пръстите,но в мига в който лещата докосне окото ми,мигам.Просто някакъв отвратителен рефлекс,не мога да го преодолея.А наистина искам да си ги сложа .
    Много умно от страна на жената. Преди да ти ги дадат, дори лекарката тиа трябва да ти покаже как се слагат.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

Град
    in my house
    Цитирай Първоначално написано от malka_sladkka
    Ще ти кажа как го правя аз. Слагам лещата на показалеца на дясната ръка. С показалеца и средния пръст на лявата ръка си хващам миглите, с показалеца горните, а със средния долните. Гледам нагоре и слагам лещата вътре като гледам да е точно по средата на окото. Мигам 2-3 пъти и тя се намества. Лекарката ми ми беше обяснила, ама ми се виждаше твърде сложно и си намерих най-лесния за мен начин. Може да пробваш така, лесно е, но си трябват време и тренировки
    точно така.. и на мен ми е най-лесно по този начин
    I don't care if you're black, white, straight, bisexual, gay, lesbian, short, tall, fat, skinny, rich or poor. If you're nice to me, I'll be nice to you. Simple as that."
    — Eminem

Цитирай Първоначално написано от ledenakrasota

Много умно от страна на жената. Преди да ти ги дадат, дори лекарката тиа трябва да ти покаже как се слагат.
    Аз чак във друг град ходих,уж много хубава очна болница,ама нищо не ми обясниха хората.

Не ти ли ги сложи за първи път очния ти лекар и да ти обясни как става? При мен беше така. На следващия ден се опитах да си ги сложа и то стана .... изпуснах си едната и промивки, чистене, ала бала но после свикнах и сега нямам никакви проблеми. Вече ги нося от една година.
    Слагаш си я на върха на показалеца на силната ти ръка, а с другата си дърпаш окото отдолу и полсе просто поставяш лещата в средата на окото като гледаш да не си го движиш и това е, ако пак не ти се получи влез в you tube и напиши how to apply contacts и ще ти излязат много клипове, които могат да ти помогнат. В някой клиовете, хората си чистят лещите кото ги търкат с ръка, но ако разтвора ти е на Опти Фрий няма нужда - просто си ги изваждаш от контейнерчето и си ги слагаш. Гледай първите месеци да нямаш нокти, че ще ти е по-трудно да си ги слагаш.
    Малко се поувлякох, ама дано съм помогнала
    Можеш да имаш всичко в живота, ако жертваш всичко останало за него.

Повече от фен Аватара на xxKiFlAxx
    Град
    гр.Плевен
    Аз свикнах да не виждам на мен неможа и лекар да сложи. Това с мигането го има и също ме дразни светлина не всеки може да ги носи а с очила само за дъската в у-ще ..после ги махам такова никога няма да нося!
    R-X + 2Na + R'X' --> NaX + NaX' + R-R+R-R'+R'R'

Гов0рi мi на гЪзЪь и се м0ли Dа не ПрЪднАxDD
    -> Šemsa Suljakovic & JV - duni vetre jace (music)

Супер фен Аватара на malka_sladkka
    Град
    Луната
    Цитирай Първоначално написано от xxKiFlAxx
    Аз свикнах да не виждам на мен неможа и лекар да сложи. Това с мигането го има и също ме дразни светлина не всеки може да ги носи а с очила само за дъската в у-ще ..после ги махам такова никога няма да нося!
    Ти няма ли да престанеш с твоите малоумни мнения???? Авторката иска да помогнем, да кажем разни начини за слагане, а не да се оплакваш как и лекар не може да ти ги сложи, светлината те дразнела!? Ами нас т'ва кво ни бърка? Като няма кво да кажеш по темата - НЕ ПИШИ! Пфф...кифла...

Повече от фен Аватара на xxKiFlAxx
    Град
    гр.Плевен
    Абе тъпо не ми казвай кво да пиша малоумна си ти!!!!!
    пиша по темата деба и просотте сте всички ще пииша каквото си искам!!! айде
    R-X + 2Na + R'X' --> NaX + NaX' + R-R+R-R'+R'R'

Гов0рi мi на гЪзЪь и се м0ли Dа не ПрЪднАxDD
    -> Šemsa Suljakovic & JV - duni vetre jace (music)

Град
    Цитирай Първоначално написано от ledenakrasota

Аз чак във друг град ходих,уж много хубава очна болница,ама нищо не ми обясниха хората.

Да пишеш до "Господари на ефира"! Не ги е срам! И пари са ти взели! Друг път няма да си мълчиш!

Повече от фен Аватара на bloodyred
    Аз нося лещи вече четвърти месец някъде .. и на тоя етап ги слагам най-много за по минута-две и двете. Иначе на мен не ми ги слагаха в оптиката, сама вкъщи се оправих, доста се поизмъчих, но за 20на минути ги сложих.. не знам, може очите ти да са много чувствителни, чак пък толкова да мигаш.. то е нормално да не стане веднага, но ще опиташ 5-6-7, 10 пъти ако трябва.. все ще стане.. ако не отиди в оптиката да ти ги сложат и се упражнявай пред тях малко ..
    Да съм казала, че отказвам се?!

Оо повярвай ми,и при мен беше голям зор докато ги сложа и сваля първия път-очната лекарка се хвана в чудо
    Иначе ги поставям,както е обяснила malka_sladkka ( с тази разлика,че на мен ми е по-удобно да държа долния клепач с палеца,а не със средния) и като отворя широко окото гледам няколко секунди докато свикна и спра да мигам и тогава поставям.Можеш да гледаш не само на горе,а и накъдето ти е удобно.Аз като гледам настрани става по-лесно.
    Не се притеснявай,ще се научиш.Дори аз-нищо,че ги нося от две години понякога не мога да си поставя дясната,защото е много тънка,но както и да е.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си