Миличка, не се плаши излишно, не си набивай филми. В интернет само ще се наплашиш повече.
Това за окосмяването не знам от къде точно идва на дневен ред, но лекаря ми не ми е казвал подобно нещо, освен това една приятелка от 14 годишна има тоя проблем и е най-безкосместото същество, което съм виждала (в добрия смисъл) Ако до сега нямаш проблеми с окосмяването и занапред няма да имаш.
Аз имам кисти от 4 години и дори не се лекувам. Истината е, че кистите изчезват, когато пиеш лекарства, но отново се появяват, когато ги спреш. От своя страна противозачатъчните, които ще ти изпишат не се пият вечно и не са бонбонки, а си "играят" с хормоните ти, а те ужасно важни за здравия огранизъм и нормалното протичане на фунциите на тялото. Върви на лекар, но го попитай дали въобще има смисъл да ти назначава лечение (но върви на частно, защото тези към НЗОК имат изгода да пишат наляво и надясно болести, за да вземат пари от здравната каса). А и ти самата, ако не си почувствала някакво неразположение няма смисъл, наистина. Не знам дали се води статистика, но спрямо моето обкръжение да не кажа, че всяка трета жена има. Ако от роднините си нямаш някой, който е стерилен (леля, чичо) недей да се тревожиш за това. В миналото, когато медицината не е била толкова напреднала, кой е знаел, че има кисти - никой, но пак са си имали деца и всичко им е наред.
В началото почнах да пия противозачатъчни, но след като се поограмотих малко, разбрах, че е безсмислено, само се тъпча в хормони като животно и ги спрях. Кистите не ми правят проблеми и нямам оплаквания.