.
Затворена тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21

Тема: Цикъл

Цикъл

здравейте...моля да кажете мнението си по моя въпрос....според вас нормално ли е да съм на 15 години и да нямам все още цикъл...?

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Принципно знам,че до 16 години е нормално да нямаш... след това вече нее ОК. Ако толкова се притесняваш има и гинеколози,но мисля ,че за сега няма от какво да се плашиш.
    maDamn

грешен раздел по темата - има генеколози отиди на преглед, като се притесняваш..

Мега фен Аватара на DragonLady
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от granger
    Принципно знам,че до 16 години е нормално да нямаш... след това вече нее ОК. Ако толкова се притесняваш има и гинеколози,но мисля ,че за сега няма от какво да се плашиш.
    +1
    Ако до 16 не ти е дошло, тогава вече имаш повод за притеснение и посещение на гинеколог. Успех и дано ти дойде скоро

ако не ти дойде до 2-3 месеца ще ти отрежат топките

Повече от фен Аватара на fibichkaa
    Принципно е нормално до 16 , НО на повечето момичета им идва към 7 клас. По-добре се консултирай с майка си и гинеколог.

Мега фен Аватара на bubkaa93
    Град
    Варна
    Има момичета на който им идва много рано има и такива който им идва доста късно при теб е второто,както казаха до 16 години трябва да ти е дошло иначе говори с майка си и ходете на гинеколог.Успех
    Нещата не стават като по филмите. Няма щастлив край, няма вечна любов, няма нищо на готово. Всичко трябва да си го направиш САМ !

Супер фен Аватара на Little_Lady93
    Аз смятам, че не е нормално.
    Но има някои фактори, които могат да идването на първия ти цикъл.
    Спортуваш ли нещо така да се каже професионално? Спазващ ли диети/ много ли си слаба или точно обратното - доста си пълничка? Питам защото тези неща наистина влияят на цикъла.

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    До 16 е нормално да нямаш, въпреки, че в днешно време рядко се случва на някое момиче да му дойде след 14-15.

ами не спортувам...но съм слаба....не съм сигорна от какво е но малко се притеснявам...защото всички момоичета от моя клас имат...а аз все още нямам...

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    Щом се притесняваш, посети гинеколог.
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

Зависи във каква фаза на развитие си.Пубертета може да започне както на 10,така и на 15-16 години .. Ако имаш развити гърди,женствени форми на тялото (разширен ханш и стеснена талия),храниш се нормално,изглеждаш нормално (говоря за форма на тялото,демек да не си много слаба),имаш здрава/нормална имунна система и тнт,наистина може би има място за притеснение,възможен е варианта да си "запечатана" отдолу и кръвта да няма от къде да протече,но този вариант не ми се струва много възможен,въпреки че съм го чувала.Има вероятност да имаш проблеми с половата система също така .. От друга страна може просто да имаш недостиг на хормони или да си нисичка и дребничка,не много развита и доста слабичка.При тези момичета често се срещат както по-малък бюст,така и късен цикъл.Аз съм такава каквато описах преди малко.Дойде ми в 8ми клас,но пък на една съученичка и дойде преди няколко дни (16 годишна).
    Мой съвет е да изчакаш още малко,но ако откриваш някакви усложнения,като болки дискомфорт и тнт в областта на половата система,най-добре се консултирай с гинеколог !

Супер фен Аватара на Korrnyy
    И на мен ми дойде късно, но ако се притесняваш много отиди на гинеколог
    Трагедията е пълна...

Супер фен Аватара на lubovvv
    Цитирай Първоначално написано от Hesinka
    Зависи във каква фаза на развитие си.Пубертета може да започне както на 10,така и на 15-16 години .. Ако имаш развити гърди,женствени форми на тялото (разширен ханш и стеснена талия),храниш се нормално,изглеждаш нормално (говоря за форма на тялото,демек да не си много слаба),имаш здрава/нормална имунна система и тнт,наистина може би има място за притеснение,възможен е варианта да си "запечатана" отдолу и кръвта да няма от къде да протече,но този вариант не ми се струва много възможен,въпреки че съм го чувала.Има вероятност да имаш проблеми с половата система също така .. От друга страна може просто да имаш недостиг на хормони или да си нисичка и дребничка,не много развита и доста слабичка.При тези момичета често се срещат както по-малък бюст,така и късен цикъл.Аз съм такава каквато описах преди малко.Дойде ми в 8ми клас,но пък на една съученичка и дойде преди няколко дни (16 годишна).
    Мой съвет е да изчакаш още малко,но ако откриваш някакви усложнения,като болки дискомфорт и тнт в областта на половата система,най-добре се консултирай с гинеколог !
    Съгласна с теб! На мен ми дойде на 15, и аз се притеснявах като теб, но не отидох на гинеколог защото не сметнах че ми има нещо
    Заместител на любовта, има ли кажи ми сега?
    Заместител на болката, която чувствам в мойта душа...
    Заместител на любовта от който да не ме боли...
    Заместител на болката....има ли кажи???

Мега фен Аватара на fenkaaa
    Цитирай Първоначално написано от granger

живей си живота
    на мен ми дойде на 11 такаче си умирам от завист
    а и зависи от това дали си слабичка и таква неща
    аз бях чела че на по слабичките им идвало по-късно до колко е вярно незнам ама според мен няма място за притеснения

Голям фен Аватара на mey_si
    ДА ,напълно.

Супер фен Аватара на ThisIsMe
    Нормално е пубертетът да закъснее до 17 годишна възраст.Ако и на 17 години не настъпи менструация,то е налице първична аменорея и е необходимо да отидеш на гинеколог.

благодеря на всички които ми помогнаха...

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Считам темата за приключена.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си