здравейте...моля да кажете мнението си по моя въпрос....според вас нормално ли е да съм на 15 години и да нямам все още цикъл...?
Принципно знам,че до 16 години е нормално да нямаш... след това вече нее ОК. Ако толкова се притесняваш има и гинеколози,но мисля ,че за сега няма от какво да се плашиш.
maDamn
грешен разделпо темата - има генеколози
отиди на преглед, като се притесняваш..
+1Първоначално написано от granger
Ако до 16 не ти е дошло, тогава вече имаш повод за притеснение и посещение на гинеколог. Успех и дано ти дойде скоро![]()
ако не ти дойде до 2-3 месеца ще ти отрежат топките
Принципно е нормално до 16 , НО на повечето момичета им идва към 7 клас. По-добре се консултирай с майка си и гинеколог.
Има момичета на който им идва много рано има и такива който им идва доста късно при теб е второто,както казаха до 16 години трябва да ти е дошло иначе говори с майка си и ходете на гинеколог.Успех![]()
Нещата не стават като по филмите. Няма щастлив край, няма вечна любов, няма нищо на готово. Всичко трябва да си го направиш САМ !
Аз смятам, че не е нормално.
Но има някои фактори, които могат да идването на първия ти цикъл.
Спортуваш ли нещо така да се каже професионално? Спазващ ли диети/ много ли си слаба или точно обратното - доста си пълничка? Питам защото тези неща наистина влияят на цикъла.
ами не спортувам...но съм слаба....не съм сигорна от какво е но малко се притеснявам...защото всички момоичета от моя клас имат...а аз все още нямам...![]()
![]()
![]()
Щом се притесняваш, посети гинеколог.![]()
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
Зависи във каква фаза на развитие си.Пубертета може да започне както на 10,така и на 15-16 години .. Ако имаш развити гърди,женствени форми на тялото (разширен ханш и стеснена талия),храниш се нормално,изглеждаш нормално (говоря за форма на тялото,демек да не си много слаба),имаш здрава/нормална имунна система и тнт,наистина може би има място за притеснение,възможен е варианта да си "запечатана" отдолу и кръвта да няма от къде да протече,но този вариант не ми се струва много възможен,въпреки че съм го чувала.Има вероятност да имаш проблеми с половата система също така .. От друга страна може просто да имаш недостиг на хормони или да си нисичка и дребничка,не много развита и доста слабичка.При тези момичета често се срещат както по-малък бюст,така и късен цикъл.Аз съм такава каквато описах преди малко.Дойде ми в 8ми клас,но пък на една съученичка и дойде преди няколко дни (16 годишна).
Мой съвет е да изчакаш още малко,но ако откриваш някакви усложнения,като болки дискомфорт и тнт в областта на половата система,най-добре се консултирай с гинеколог !
И на мен ми дойде късно, но ако се притесняваш много отиди на гинеколог![]()
Трагедията е пълна...
Съгласна с теб! На мен ми дойде на 15, и аз се притеснявах като теб, но не отидох на гинеколог защото не сметнах че ми има нещоПървоначално написано от Hesinka
Заместител на любовта, има ли кажи ми сега?
Заместител на болката, която чувствам в мойта душа...
Заместител на любовта от който да не ме боли...
Заместител на болката....има ли кажи???
живей си живота
на мен ми дойде на 11 такаче си умирам от завист
а и зависи от това дали си слабичка и таква неща
аз бях чела че на по слабичките им идвало по-късно до колко е вярно незнам ама според мен няма място за притеснения![]()
благодеря на всички които ми помогнаха...![]()
молЕя
Считам темата за приключена.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!