Цитирай Първоначално написано от Hesinka
Зависи във каква фаза на развитие си.Пубертета може да започне както на 10,така и на 15-16 години .. Ако имаш развити гърди,женствени форми на тялото (разширен ханш и стеснена талия),храниш се нормално,изглеждаш нормално (говоря за форма на тялото,демек да не си много слаба),имаш здрава/нормална имунна система и тнт,наистина може би има място за притеснение,възможен е варианта да си "запечатана" отдолу и кръвта да няма от къде да протече,но този вариант не ми се струва много възможен,въпреки че съм го чувала.Има вероятност да имаш проблеми с половата система също така .. От друга страна може просто да имаш недостиг на хормони или да си нисичка и дребничка,не много развита и доста слабичка.При тези момичета често се срещат както по-малък бюст,така и късен цикъл.Аз съм такава каквато описах преди малко.Дойде ми в 8ми клас,но пък на една съученичка и дойде преди няколко дни (16 годишна).
Мой съвет е да изчакаш още малко,но ако откриваш някакви усложнения,като болки дискомфорт и тнт в областта на половата система,най-добре се консултирай с гинеколог !
Съгласна с теб! На мен ми дойде на 15, и аз се притеснявах като теб, но не отидох на гинеколог защото не сметнах че ми има нещо