.
Отговор в тема
Страница 4 от 4 ПървиПърви 1234
Резултати от 76 до 98 от общо 98
    Голям фен Аватара на Done
    Цитирай Първоначално написано от NaOH
    Цитирай Първоначално написано от Done
    Цитирай Първоначално написано от NaOH
    това е линукс :>
    би ли ми разяснил на база на коя ОС е иос ? и макос ?
    на силно модифицирано darwin ядро.
    и линукса е юникс-базирана ОС, така че по тая логика и двете са на едно ниво и всеки мегахерц ще ти изкара по-добра производителност.

това или сега го прочете в гуугъл, или преди обяснявайки колко стабилна и с повече потенциал била Андроид ОС в сравнение с ИОС си бил в моментно умопомрачение...
    за това ти зададох и този риторичен въпрос - и двете са юникс базирани. само че, за сметка на андроид, иос е заключена и писана за определен хардуер, а не за всеки корейски или тайвандски шит. релано ако не беше заключена, андроид сега нямаше да има или въобще нямаше да сме я чували в мобилен апарат.
    колкото до приложенията и музиката... аз не знам някой музикант да продава песните си без пари. или може би ти си фен на самоуките цигански оркестри ? щото и гага, и металика и ю2 вземат пари за труда си, друг е въпроса дали го правят само за пари...
    та, кое приложение го има за андроид а за иос го няма или поне сходно ?
    аз ако бях програмист, бих предпочел да продавам труда си, не да го дарявам, а а ко ще го продавам ще е там където има най-голям пазар. в случая все още това е иос. сори.

Супер фен Аватара на Oldschool
    Държиш се като доста бътхъртнато дете, но най-накрая опряхме до игричките. Купи си PSP

Аз моите телефони ги ползвам за по-сериозни неща и айфона просто е по-удобен, колкото и да не се вярва на разни интернет дилетанти, които гледат само сухи цифрички. Този тип дискусии ми напомня на нещо като форум за тунинг, където хора спорят какво е по-добре без да са го виждали и пипали в живота.

Конски сили му трябват, ама то само със сила не става, трябва и акъл.

Голям фен Аватара на Done
    Цитирай Първоначално написано от Oldschool
    Държиш се като доста бътхъртнато дете, но най-накрая опряхме до игричките. Купи си PSP

Аз моите телефони ги ползвам за по-сериозни неща и айфона просто е по-удобен, колкото и да не се вярва на разни интернет дилетанти, които гледат само сухи цифрички. Този тип дискусии ми напомня на нещо като форум за тунинг, където хора спорят какво е по-добре без да са го виждали и пипали в живота.

м/у другото, преди известно време стигнах до заключението, че по-голям дисплей би възпрепятствал ползването на телефона само с една ръка.. сякаш са пресмятали колко да е голям, за да може да бъде достигнат с палец всеки сантиметър от дисплея. имах гадже със СЕ х10 и не знам къв андроид... е ползвах го 3 дни, просто за да го видя кво представлява... няма по-голямо неудобство при навигирането из менютата, хем ръката ми не е малка. а пък тя като започнеше да маже с две ръце направо ми ставаше смешно. та определено се надявам iPhone 5 да не е с по-голям дисплей..
    така, че тия приказки за колкото повече, толкова повече важат за пред пред кристофър робин и прасчо само

Супер фен Аватара на Bianc0

Повече от фен Аватара на Suiadan
    Град
    ... in a galaxy, far, far away...
    Цитирай Първоначално написано от machoka
    Цитирай Първоначално написано от machoka
    Честно казано конкретният клип ме учудва.
    )
    за да допълня гениалната си мисъл по повод конкретният тест, вземете предвид тройно по-тежкия епъл, заради качеството на алуминия, в сравнен с лекия като перце самсунг който е изработен от най-евтината възможна пластмаса... нормално е, при по-високото тегло, съответно засилка към земята, да има по-голямо поражение епъла..

А и дисплея, поне на 4S е GoriLLA, подсиленото стъкло, напълно идентично с това в Galaxy-то.. т.е. напълно еднакви са стъклата.. и ся кво праим?

А да, четем предният абзац.
    на първото се изхилих, на второто се затъркалях по земята; Мачо, дрънкай си на пианцето и не намесвай физиката, явно не ти е сила...
    за да не кажеш, че съм голословен, ето, образовай се
    http://www.juliantrubin.com/bigten/g...ingbodies.html

Славке, за твоя desire z има ли портнат sense 3.5 ? Ако има, веднага го слагай, не мога да опиша колко ме кефи тва на моя desire hd.
    Иначе, за мен galaxy s2 е много по-добър от айфона, обаче нексуса ме радва най-много. Ще видим дали ще мога да си го взема

Banned Голям фен
    ба деа знам

Цитирай Първоначално написано от Done
    Цитирай Първоначално написано от Oldschool

м/у другото, преди известно време стигнах до заключението, че по-голям дисплей би възпрепятствал ползването на телефона само с една ръка.. сякаш са пресмятали колко да е голям, за да може да бъде достигнат с палец всеки сантиметър от дисплея. имах гадже със СЕ х10 и не знам къв андроид... е ползвах го 3 дни, просто за да го видя кво представлява... няма по-голямо неудобство при навигирането из менютата, хем ръката ми не е малка. а пък тя като започнеше да маже с две ръце направо ми ставаше смешно. та определено се надявам iPhone 5 да не е с по-голям дисплей..
    така, че тия приказки за колкото повече, толкова повече важат за пред пред кристофър робин и прасчо само
    Дам, не е удобно...

Затова има таблети, телефона трябва да се побира в джоба и да може да се управлява с една ръка.

Ти изобщо руутнала ли си го

The Ruler of Tides Мега фен Аватара на NaOH
    Град
    /dev/null
    Оп, пропуснал съм тая тема.
    Добрем.

Done:
    Никъде не съм казал, че юникса е по-нестабилна от линукса или обратното - двете са почти едно и също. Обаче отворения код е с повече потенциал пред затворения и това не можеш да го отречеш.
    А до заключено към един хардуер - всичките телефони и компютри на Епъл са по есенция абсолютно обикновени "корейски или тайвандски шит" с добавена OEM информация, която позволява на MacOSX да бъде заключен в този хардуер. Според теб как с минимална модификация на kext-овете може да се инсталира OSX на всеки компютър с интелски процесор?
    "Ако не беше заключен" - ама е заключен, т.е. с ограничена разработка и по-бавноразвиващи темпове. И за твоя голяма изненада - при софтуера има много "музиканти", които правят музиката си без пари и не искат парично възнаграждение. Затова линукса се развива в толкова бързи темпове, докато мак и уиндоус се чудят какво да добавят.
    За приложенията не споря - имат еднаква софтуерна база. Но доста по-голяма част от тях са платени.

Oldschool:
    Дадох пример с игрите. Не играя игри, но това е един от плюсовете на по-добрия откъм параметри телефон/компютър. Всеки може да си ползва компютъра както си реши - едни за интернет, други за филми, трети за чат, четвърти за игри и т.н. Това, че ти го ползваш за едно нещо не значи, че и другите това го правят. По твоята логика, защо още не работиш на компютър с обикновен еднояден пентиум 3 на 1GHz, а да кажем 4-ядрен на 3GHz? И двата така или иначе ще ти свършат една и съща работа.

mart0o1:
    Има портнат sense 3.5 за Desire Z, сега проверих
    http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1250482

Примера ти е абсурден, защото в случая не получаваш по-голяма ефективност, а само букви и цифрички за мерене на пишки.

Най-големият плюс на айфон и айос е простичкият факт, че всеки знае за какво пише софтуер и не се притеснява дали ще върви на по-стари андроиде, на адроиди с по-голям екран и резолюция и т.н. Така и сериозните потребители получават директно продукт, който да използват - без да се обременяват с разни драми.

Принципно отворения код и изграждането на стабилно къмюнити е хубаво нещо, но iOs също имат бая стабилно къмюнити, дори понякога се чудя кои са с по-сериозно такова.

И да, всичко зависи от това как ще си използваш телефона - това е като избора дали да си купиш Мерцедес или японски автомобил за тунинг. Различни потребности - различни платформи.

Град
    /dev/null
    Според кого и какво? :Д Ефективността я има, друг е въпроса дали ще можеш да се възползваш от нея. Не знам дали знаеш, процесорите на смартфоните (или вече да ги наричам компютрите?) работят на различни честоти според нуждата - както могат да си намалят скоростта до 100MHz на idle, така могат и да си я вдигат до 1.4GHz (да кажем) при нужда. Нека да има ги излишните конски сили, но ако ти трябва ускорение, да можеш бързо да го постигнеш, а не да ускоряваш едвам-едвам. Това е плюса на по-бързия процесор.

Това за съвместимостта е голяма заблуда. Това, че Епъл има 10 машинки на кръст, работещи с iOS, си е по-скоро минус, отколкото плюс. Андроидите за сметка на това имат стотици, да не кажа хиляди различни телефони, благодарение на отворения код на операционната система. Обаче хардуерна съвместимост не е нужна, освен ако програмите не човъркат по системата. Ако са просто обикновени програми - ти трябва да направиш съвместимост за резолюциите и това е.

Не мога да се съглася, защото достатъчно телефони са ми минали през ръцете - от по-немощни андроидчета до такива с winmobile - айфона е най-удобен за ползване, защото просто не му мислиш и не се чудиш.

Ненапразно ти направих аналог с Мерцедес и рандъм японка за тунинг - помисли малко върху този пример.

Град
    /dev/null
    И пак опряхме до графичната среда. Наясно си, че андроидите предлагат огромен избор от лаунчъри (лаунчъра е началния екран, менютата и т.н., абе всичко визуално) и ти можеш да си избереш най-удобния за теб измежду десетки такива, нали? А наясно ли си, че съществуват множество ROM модификации, които могат да променят цялостния вид на операционната система?
    Давам ти пример с един от най-красивите ROM-ове, MIUI:

Както казах, Андроида е платформа с неограничени възможности

Да, и трябва да се занимаваш, да търсиш, да четеш как се слагат РОМ-oве, да трепериш да не брикне. Не ми преоткривай топлата вода, защото ползвам смартфони от доста годинки, когато нямаше и андроид даже. И леко ми е втръснало цялото човъркане вече..

Ето, отново стигаме до нашият пример - Мерцедеса го купуваш и се возиш/караш с кеф, има си всичко, което искаш и е достатъчно мощен/просторен за всичко, което ти хрумне да направиш с него. Японската оса е по-евтина, но иска доста човъркане - ще извадиш по-добри показатели за старт, линейна скорост и повече коне с доста човъркане.

Номера е дали на мен или някой друг му се човърка, или просто иска да седне зад волана и да започне да работи без да мисли за нищо друго.

Град
    /dev/null
    По твоята логика не трябва да си джейлбрейкваш айфона, защото трябва да се занимаваш, да търсиш, да четеш как се джейлбрейква, да трепериш да не брикне...
    И аз ползвам смартфони от много години и съм достигнал до извода, че устройство с фабричния фърмуер не използва пълно възможностите си.
    Разсъждаваш като американците - не ти пука какво има под капака, просто ти трябва да работи... Глупаво е да не се интересуваш от какво е направена колата ти, само дали работи... Това е проблема на хората на 21 век - не знаят кое как и защо работи и после питай що американците са толкова глупави...

Всъщност разсъждавам като нормален потребител, който си взима даден продукт с ясното намерение как ще го използва и не иска да се занимава с допълнително глупости. Ако колата ми се счупи - отива в сервиз и то не на някой самоук майстор, където не знае какво прави. Така и ако се разболея - отивам на доктор, а не искам сам да се лекувам или да ходя при разни самозванци.

Така е и при телефоните, и всичко - преценяваш дали един продукт ти върши работа и го взимаш, ако ти върши работа. Руутване, джейлбрейкване и т.н. ще го оставям за ентусиасти, които имат време и желание да се занимават. Ти искаш телефона да ти е играчка, а аз искам да ми върши работа.
    И да, сигурно е много лошо да си като американците и да се интересуваш единствено дадено нещо да ти е от полза и да върши това за което си го взел, вместо да започнеш да го човъркаш. И после се насищам на гледки, където някой разбирач е човъркал, бъркал, мазал и после - всичко е захванато със свински опашки.

Град
    /dev/null
    Предполагам проблема е, че аз имам техническо мислене и простите неща не са за мен. Обичам да се човъркам в нещата, да ги разбера как да работят и как да ги направя да работят възможно най-добре. Докато ти, хм, предполагам искаш просто да работят, без значение какво ти дават в замяна и дали е най-доброто. Ако поправката на нещо е достатъчно лесна и можеш да го поправиш напълно, защо трябва да се прибягва до сервиз (освен ако няма гаранция разбира се)? Така са и американците - да кажем запушва им се мивката и викат майстор и му дават 100 долара, вместо да си я почистят сами. Същото е горе-долу. Ако имаш поне някакво познание, можеш да си го поправиш и сам.
    Защо си мислиш, че след като съм си настроил телефона да ми върши оптимална работа, няма да ми върши еднаква с твоята, само че по-добре?
    Пишман българските майстори ги има навсякъде. Ама едно е да си мислиш, че разбираш, а друго е да се интересуваш и да гледаш опит от хора, които наистина разбират...

1. Американската икономика се крепи на този модел и честно да ти кажа, това преразпределение на "специалностите" дава възможност за стабилен и константен cash flow, т.е. парите непрекъснато са в движение/обръщение и така се крепи всичко. Ти си с отпушена мивка, водопроводчика пък е сложил пържоли на масата, собственика на магазина си е продал стоката, а ти например работиш като мениджър в супермаркета и бла-бла.
    Системата има много дефекти, както и всяка друга, но това специално не бих казал, че е лоша практика и всъщност дава възможност на всеки да работи/печели.

2. Защото докато си си настройвал телефона, чел си упътвания, търсил си ROM-ове и се ровил в XDA, аз например съм направил две срещи, пуснал съм 4-5 мейла и съм сключил някоя сделка.

Град
    /dev/null
    Нека да работи, няма лошо, за мен е доста flawed, защото поне според мен е най-добре да имаш обща представа как работят нещата и да можеш да си ги оправиш, а не да търсиш помощ от трети лица. Затова американците са се научили, че Епъл = най-доброто и всичко друго е боклук. А защо - никой не може да ти каже.
    Пропускаш факта, че телефона ми и във стоково състояние пак си работи както си трябва, аз сам избирам да изцедя колкото мога от него.

Всъщност ти пропускаш, че аз не критикувам твоя телефон - също съм android user, но само изтъквам, че повечето спорове са крайно излишни, особено от разни fanboys, които казват това е по-добро и ядосано тропат с краче. (или онази мърла, която каза, че другите не са могли да си го позволят)

Епъл имат добра маркетингова стратегия, която е способна да създава мода и лайфстайл, нещо което нито една хай-тек компания не може да достигне, а пускането на всеки един продукт на ябълките е събитие. Спомням си, когато беше обявен iPod - тогава компютрите масово бяха с по 2-4 GB харддискове и тази новина беше революция. То и формата mp3 и цялата mp3 истерия с пиратство, сваляне и т.н. се наложи главно заради iPod, napster и e-mule.
    Потребителите просто знаят какво да очакват от епъл и това е правилната политика.

Град
    /dev/null
    Не знам как можеш да изтъкваш, че епъл са равнопоставени на хай-енд андроидите, като все едно сравняваш компютър с компоненти на 5 години с такъв на 1 месец... Такава е разликата между айфоните и последните андроиди...

А пък Епъл просто са хубави на външен вид. Твай. Всичко друго у кофата.

Цитирай Първоначално написано от NaOH Виж мнението
    Не знам как можеш да изтъкваш, че епъл са равнопоставени на хай-енд андроидите, като все едно сравняваш компютър с компоненти на 5 години с такъв на 1 месец... Такава е разликата между айфоните и последните андроиди...

А пък Епъл просто са хубави на външен вид. Твай. Всичко друго у кофата.
    Напълно вярно Като четох предишните ти мнения имах чувство сякаш аз съм ги писал. Не ги слушай тези посрани фенбоичета Е, да има и хубави неща за епъл ама доста са назад и са с нереалистични мечти. Смъртта на Стив Джобс бе крахът на "Червивите Ябучки". Хайде да съживим тази тема. Имам опит в тази насока и мога да ви отворя очите ако искате. Моля ви пишете още...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си