- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Задачи по Физика хелп xD
Така,тъй като съм прекалено дърт и материала за 9-10 клас съм го забравил,ви моля да ми помогнете малко с тези задачки.Не са за мен,а брадовчетка ми,която е 95 и утре ще я изпитват точно на тези задачи
1.Две отрицателно заредени метални топчета се намират на разстояние 48см едно от друго и се отблъскват със сила 10N(нютона). Колко излишни електрона има върху всяко от топчетата?
2.Във въздуха,две малки сфери със заряд 0.1microC(микроКулон),си взаимодействат със сили с големина 9mN.Намерете разстоянието между сферите.
3.Между отклоняващите пластини в електронно-лъчева тръба е създадено поле с интензитет Е=30kV/m.С каква сила действа полето на електрона?
4.Колко е интензитета на полето в средата на отсечка с дължина 60см,ако в краищата се намират:А.Едноименни Б.Разноименни заряди с размери 2microC и 3microC.
Ако искате мога и да ви покажа отговорите.Мерси предварително.
Майко.. и аз уча нещо подобно.. ужс
WindScar <3333
obesendomat (superman) <3
бих ти помогнал ама съм ги решавал преди 4-5 години![]()
нямаш ли учебник, вероятно са само по формулите
n00bs
нямаш идея какво облекчение изпитах когато разбрах че това което ще учим тази година няма нищо общо с материала от 10 и 11 клас![]()
Първоначално написано от machoka
neeDaBosSПървоначално написано от dirtyyy
всички мразим физиката,ма хелп плокс,че нямам нито учебник,нито знания,за да ги реша :Д
ПИТАЙ НЯКОЙ 8-9 КЛАС, ВСЕ НЯКОЙ ЩЕ ИМА![]()
n00bs
Едно време ходех на СИП и бях спец, ама сега нищо не помня![]()
аз.. ама току що започваме да ги учим и не мога да ти помогна.. иначе най-вероятно са по формули.. виж в гугъл и ако трябва преобразуваш формулата и решавашПървоначално написано от yakuza_
![]()
пиши за какво става въпрос и ще излезе нещо![]()
n00bs
аз имам физика за 9ти клас![]()
WindScar <3333
obesendomat (superman) <3