- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Притиска ме ..
Това дали ще работи или не си е нейна работа и не мисля че ние сме хората, които трябва да я упрекват. Първото, което е защо си мислите, че работа се намира толкова лесно? Времената са такива, че вече навсякъде е трудно. Аз самата съм минала през това и знам колко време си търсих докато успея да се закрепя някъде... Да не говорим че тя щом е и студентка ще й е адски трудно да ги прави и двете неща паралелно. А друг е и въпроса, че местата, на които ще й влизат в положение за лекции и т.н. са адски малко - на повечето като чуят, че си студент ти отсвирват веднага. Така че в случая работата не е основния й проблем.
Авторке, не знам на колко години е приятелят ти и съжалявам, че ще го кажа без да го познавам, но за мен той постъпва доста егоистично в случая. Той гледа себе си - да е по-сигурен, да му е добре, а замисля ли се ти как се чувстваш, ти какво искаш, ти дали ще си по-сигурна? Бракът и изобщо създаването на семейство наистина е сериозна стъпка от взаимоотношенията между двама души и номера не е просто да отидете и да сложите по един подпис. Това е най-лесното, а после? Той замислял ли се е колко трудно ще ви е след това? Как ще трябва да се издържате сами и т.н. ? Според мен на тия сериозни теми няма деликатен начин за говорене, а дори и да има не е желателен. По-добре седнете и си кажете всичко открито. Обясни му как се чувстваш, че все още не си готова за такава сериозна стъпка и това е, не защото не искаш да си с него или не го обичаш, а просто защото не чувстваш да ти е дошло времето точно сега за подобно нещо. И това не е нещо, за което трябва да се обвиняваш - ти си млада все още, живота е пред теб, имаш толкова много други неща, през които да минеш и е напълно нормално да не се чувстваш готова за по-сериозно обвързване. Кажи му ги тези неща, кажи му че го обичаш много и искаш да сте заедно, но на този етап просто не се чувстваш готова и го помоли да не те притиска. Защото почне ли да го прави, повярвай ми, в един момент ще се усетиш как бягаш от него и това е напълно логичната реакция - когато някой те кара да правиш нещо, което не искаш, ти започваш да се отдръпваш от него. Ако иска връзката ви да продължи по нормален начин, най-доброто, което може да направи е да спре да те притиска, а да ти влезе в положение.
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!