.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 60

Смисълът на живота

Незнам дали е преавилният раздел, но днес всъщност се замислих какъв точно е смисълът на живота... Разбрах, че нещото за което се борим и страдаме в този живот е любовта! Главната причина, главният фактор... За какво сме дошли, за какво сме се родили?! Всеки издирва любовта, всеки изпитва същата болка, всеки се бори за нея, всеки иска да я притежава завинаги, да създаде свое семейство, да остарее с любовта. Дали си струва въобщв, след толкова разочарования... Животът е гаден, защо се отнася с нас така след като ние добрите хора правим всичко с любов, за нечия любов живеем, за да докоснем нечия душа... Вече почти не вярвам да има вечна любов, може би е назовано просто от хората по такъв начин, за да създаде илюзията, че има нещо което задвижва взаимоотношенията по между им... Знам, че се изпитва, но не е вечна. Целият един живот на човека се гради от падове и издигания в любовта... Помислете за какво сте се борили до сега главно, като изключим кариерата и там подобни... Какво сте желали най - много, какво сте изпитвали и какво искате да изпитвате в бъдеще?! Отговорите всеки сам може да си ги каже...

ПС: Незнам дали ме разбирате или дали въобще ви пука...Темата може да ви се стори безсмислена, но исках само да споделя, пък ако щете можете да обиждате и да псувате колкото си искате!

Мега фен Аватара на Sh@d0w
    Град
    Някъде из София...
    Винаги, когато сме силно влюбени ни се иска да е завинаги. А понякога и се случва именно това.

И сред мъжете и сред жените, без значение от възрастта, има романтици и реалисти. Аз лично съм от първия тип и вярвам че вечната любов съществува. Може би с възрастта отслабва леко, самата връзка между двамата се основава на разбиране доверие, сигурност, ако щете навик.Но любовта си остава малко или много

Говориш за разочарованията и че си загубила вярата в нея,защото имаш твърде малко опит според мен.Не може да си вадиш заключения за живота от една или две неуспешни връзки.Ако всеки намираше своята истинска любов от първия път живота щеше да е къде къде по-лесен.

Именно ...

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)

Re: Смисълът на живота

Цитирай Първоначално написано от ewiow
    Незнам дали е преавилният раздел, но днес всъщност се замислих какъв точно е смисълът на живота... Разбрах, че нещото за което се борим и страдаме в този живот е любовта! Главната причина, главният фактор... За какво сме дошли, за какво сме се родили?! Всеки издирва любовта, всеки изпитва същата болка, всеки се бори за нея, всеки иска да я притежава завинаги, да създаде свое семейство, да остарее с любовта. Дали си струва въобщв, след толкова разочарования... Животът е гаден, защо се отнася с нас така след като ние добрите хора правим всичко с любов, за нечия любов живеем, за да докоснем нечия душа... Вече почти не вярвам да има вечна любов, може би е назовано просто от хората по такъв начин, за да създаде илюзията, че има нещо което задвижва взаимоотношенията по между им... Знам, че се изпитва, но не е вечна. Целият един живот на човека се гради от падове и издигания в любовта... Помислете за какво сте се борили до сега главно, като изключим кариерата и там подобни... Какво сте желали най - много, какво сте изпитвали и какво искате да изпитвате в бъдеще?! Отговорите всеки сам може да си ги каже...

ПС: Незнам дали ме разбирате или дали въобще ви пука...Темата може да ви се стори безсмислена, но исках само да споделя, пък ако щете можете да обиждате и да псувате колкото си искате!

Все още си много малка и тепърва ще си променяш вижданията за света, хората и живота.
    Бъркаш и мешаш много понятия. Отдавна всичко е написано. Прочети и се поинтересувай. Все пак го учите в училище или ще го учиш.
    Любовта има много измерения: към брата си, сестра си, майка си, баща си, баба си, страна си и т.н.
    Майка си я обичаш, нали? Нима ще ми кажеш, че любовта ти към нея не е вечна. Дори да се нараните дълбоко, отново се обичате.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Супер фен Аватара на sashko705
    Храната.

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Смисъла на живота ли? Толкова велики философи и учени са си били главите по този въпрос и още не са си отговорили на него та ние ли в един теен форум ще можем да дадем отговор на този въпрос.Любовта във всичките и форми е просто един аспект от живота.
    Мисля си че това се доближава поне с малка частица до отговора за това какъв е смисъл на живота:

"Мойсей:Законът е всичко!
    Христос:;Любовта е всичко!
    Маркс:Парите са всичко!
    Фройд:Сексът е всичко!
    Айнщайн:Всичко е относително..."

А именно че за всеки си има свой смисъл на живота и това е относително, но все пак и да има някакъв общ смисъл на живота все още никой не го знае.Първо трябва да си отговорим на други въпроси като това откъде сме се появили,къде сме се запътили и къде или в какво се намираме в този момент? Все въпроси без отговор на този етап на нашето развитие.
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Не е хубаво толкова много да мислиш.

Някой ден сърцето ми ще се превърне в камък. Откъснат от света ще тлея в своя замък и няма да крещя да вия до забрава, когато разбера че някой ме предава. Ще бъда властелин на самотата своя и може би дори ще избера покоя пред хаоса на любовта. Някой ден, но не сега..

Първо няма да го намериш тук .. второ като го намериш обади ми се
    Не съм перфектен но си струвам!

Цитирай Първоначално написано от Limitless
    Не го и търся, само споделям мисли
    Вярно е, че смисълът на живота за всеки се измерва по един или друг различен начин, наясно съм с това

Цитирай Първоначално написано от ewiow
    Цитирай Първоначално написано от Limitless
    Не го и търся, само споделям мисли
    Вярно е, че смисълът на живота за всеки се измерва по един или друг различен начин, наясно съм с това
    браво .. и успех дано и ти да го "намериш" както се вика .. : )
    Не съм перфектен но си струвам!

Напълно съм съгласен с теб! Аз също много често и постоянно се замислям върху това и мисля по същия начин, но някак си всичко е толкова далеч от мен. Преди години вече се наложи да се разделя с човека когото най-много съм обичал и до ден днешен все още обичам все така силно въпреки че живота ни раздели. Раздялата не беше заради караници или нещо такова, просто ни разделиха много гадно и въпреки, че не се виждаме и чуваме и двамата се обичахме дори и след края на връзката. Сега години по късно ме е страх от обвързване, защото всичко което искам е само сериозно момиче до мен, което да ме обича истински заради това което съм, да бъде с мен в трудните моменти, да мога да и споделям, да знам че има човек който държи на мен заради това което съм и няма да ме зареже когато му омръзна. Такива момичета са толкова голяма рядкост че едва ли ще срещна друга. Знам че сега ще има хора да ми се хилят, присмиват, да кажат боже такъв глупав човек така мисли и да говори но НЕ МИ ПУКА КОЙ КАКВО МИСЛИ и ще каже. просто исках да споделя че моята несбъдната мечта е да срещна момиче което ще бъде до мен, ще ме обича и разбира, и най вече няма да ме остави. За съжаление години наред ми се потвърждава мнението, че това е невъзможно.

Супер фен Аватара на Luidgie
    Град
    На този глупав свят, заспал.
    Смисъл - няма. Нищо не е лесно, всичко ти е преебано в един момент, в следващия е страхотно, после пак е скапано. Пък има едно нещо, което винаги те прави щаслив - алкохол. Радвай се на малките неща. По-евтино излиза и спестяваш много чувства и разочарования.
    "Слънце грее, птички пеят
    Пръски мозък се сивеят
    В полето сред житата някому стърчат краката
    Спи детенце, спи си сладко
    взрив побърка твоя татко... "

НЕ МИСЛЯ ЧЕ ИМА ОТГОВОР НА ТОЗИ ВЪПРОС КАКЪВ Е СМИСЪЛА НА ЖИВОТА. МОЖЕМ САМО ДА ГАДАЕМ И ИЗКАЗВАМЕ МНЕНИЯ.
    ЛЮБОВТА Е НЕЩО НЕВЕРОЯТНО И НЕПОВТОРИМО, ВСИЧКИ ГО ЗНАЕМ. БЕЗ НЕЯ НЕМОЖЕМ ЯСНО Е. ЧУСТВОТО ДА ИМАШ НЯКОЙ ДО СЕБЕСИ НА КОЙТО МОЖЕ ДА СЕ ДОВЕРИШ Е ПРЕВЪЗХОДНО. ДОРИ ЕДНА ЦЕЛУВКА МОЖЕ ДА ТЕ НАКАРА ДА СИ 8ТО НЕБЕ. ЕДНО ДОКОСВАНЕ ИЛИ ПРОСТО НЯКОЯ ДУМИЧКА. НО ОТ ДРУГА СТРАНА ИМА МНОГО ДРУГИ ВАЖНИ НЕЩА. КАТО УЧЕНЕТО И ПРИЯТЕЛИТЕ И Т.Н. ЖИВОТЪТ НЕ Е ИЗПЪЛНЕН С ТОЛКОВА ХУБАВИ И ЛОШИ НЕЩА. ЖИВОТЪТ Е ТАКЪВ КАКЪВТО СИ ГО НАПРАВИМ.

Супер фен Аватара на Luidgie
    Град
    На този глупав свят, заспал.
    Цитирай Първоначално написано от vqra
    НЕ МИСЛЯ ЧЕ ИМА ОТГОВОР НА ТОЗИ ВЪПРОС КАКЪВ Е СМИСЪЛА НА ЖИВОТА. МОЖЕМ САМО ДА ГАДАЕМ И ИЗКАЗВАМЕ МНЕНИЯ.
    ЛЮБОВТА Е НЕЩО НЕВЕРОЯТНО И НЕПОВТОРИМО, ВСИЧКИ ГО ЗНАЕМ. БЕЗ НЕЯ НЕМОЖЕМ ЯСНО Е. ЧУСТВОТО ДА ИМАШ НЯКОЙ ДО СЕБЕСИ НА КОЙТО МОЖЕ ДА СЕ ДОВЕРИШ Е ПРЕВЪЗХОДНО. ДОРИ ЕДНА ЦЕЛУВКА МОЖЕ ДА ТЕ НАКАРА ДА СИ 8ТО НЕБЕ. ЕДНО ДОКОСВАНЕ ИЛИ ПРОСТО НЯКОЯ ДУМИЧКА. НО ОТ ДРУГА СТРАНА ИМА МНОГО ДРУГИ ВАЖНИ НЕЩА. КАТО УЧЕНЕТО И ПРИЯТЕЛИТЕ И Т.Н. ЖИВОТЪТ НЕ Е ИЗПЪЛНЕН С ТОЛКОВА ХУБАВИ И ЛОШИ НЕЩА. ЖИВОТЪТ Е ТАКЪВ КАКЪВТО СИ ГО НАПРАВИМ.
    Абе то и аз обичам приятелите си (хора на които имам доверие) ама не искам да ги целувам и докосвам по интимен начин.
    "Слънце грее, птички пеят
    Пръски мозък се сивеят
    В полето сред житата някому стърчат краката
    Спи детенце, спи си сладко
    взрив побърка твоя татко... "

Banned Мега фен
    Смисъла е да чувстваш , страдаш и разложиш в почвата като умреш ,за да бъзеш част от кръговрата

според мен смисъла е да направиш, всичко което би те направило щастлив/а
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Само според мен ли на авторката трябва да й се спре нета и да я пуснат да поработи малко на полето.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Всеки човек има различна мисия в живота, а любовта може да не е само към един човек конкретно, а към хората като цяло. Не мисля, че разочарованията биха ме накарали да мисля живота си за безмислен.

Мега фен Аватара на FuckedUp
    Цитирай Първоначално написано от NomNomNom
    Само според мен ли на авторката трябва да й се спре нета.
    И така става.

Правят ми теми, че смисъла на живота е любовта. L.O.L
    Roses are brown,
    Violets are brown,
    SOMEONE SHIT IN MY GARDEN

Супер фен Аватара на NambyPamby
    ^ лол, я, ама много хора смятат, че светът (им) се върти само и единствено около любовта, сиреч около това да си имат любим човек(и на всеки 5 месеца да го сменят, е така, профилактично).

На мен много ограничено ми се струва като идеология. Важното е човек да се стреми към израстване, към самоусъвършенстване, към това да остави някаква следа след себе си независимо дали става въпрос за някакви научни, или какви да е други постижения, или (евентуално) потомство, човек трябва да мисли малко и за себе си, а не целият му живот да се изниже неусетно в преследване на някаква утопична фикс идея за вечната, споделена и щастлива любов, която е всичко и единствена придава смисъл на живота ни. Не го възприемам, просто не съм такъв тип човек.

Живота няма смисъл, не живеете в приказка...Раждаш се, мъчиш се, умираш забравен, защото сме едни малки частички от един безкрайно голям свят, а се мислим за специални.
    Самозалъгваме се с любовта.Ние сме измислили това чувство само и само, да не сме самотни в краткото си съществуване.Така е и с приятелството...
    Съжалявам, ако някой не е съгласен с мен, всеки има собствено мнение...Аз вярвам, че съм реалист и разбирам нещата много по - добре от доста хора, който живеят в лъжи, за да се чувстват по - добре.

Град
    София :)
    Предоставени са ни много опции от които да изберем една или повече за "смисъл на живота си".
    Не мисля, че един ученик би го разбрал.Когато имаш работа, истински приятелства и евентуално създадеш семейство или ще намериш смисъл или няма да имаш време да мислиш по тези въпроси. И в двата случая всичко ще си дойде на мястото.
    Жените прощават само след като са наказали!

Повече от фен Аватара на GunSnSteelflowers
    Град
    София/Русе
    Цитирай Първоначално написано от kyon
    Не е хубаво толкова много да мислиш.
    Защо пък да не мисли? А? Дай ми една основателна причина. За да стане тъпа като теб примерно?
    А по темата може би точно това ни пречи - че постоянно и целенасочено търсим любовта и така докато се усетим, животът ни е към свършване. Ако е писано, тя така или иначе ще дойде, защото е естествена дори и за шантав свят като нашия. Не вярвам, че само подреденото семесйство е мисията в живота ни... или поне не на всички. То е просто едий от аспектите, но не и всичко!
    Sometimes I feel
    Like I don't have a partner
    Sometimes I feel
    Like my only friend
    Is the city I live in
    The city of angels
    Lonely as I am
    Together we cry ..

Много хора са посетили клиника от много размисъл над този въпрос. Не си напрягайте акъла , а го живейте. Такъв , какъвто е! Според мен на всеки си му е мил.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си