- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Бокс или джудо
Чудя се какво да тренирам. Преди време съм тренирала бокс, но за много кратко. Страшно много ми симпатизира, но пък и джудото ми харесва. Принципно други алтернативи не приемам. Трябва да избивам агресия някъде, а те ми се струват най-удачни.
I believe that time destroys everything. You can take one beautiful apple, red. After a while, it becomes shrivelled and full of worms, just like what happens to us.
-M.B.
Ако тренираш, мускулите ще ти станат по-големи и от това циците ти ще станат по-твърди.![]()
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
въпреки, че не ме харесваш и не ти пука за мнението ми - бокс, има повече бягане=> ще отслабнеш
n00bs
Грешно възприемаш нещата. Не бих се поинтересувала за моралното ти мнение. А ефекта с отслабването хич не е желателен, всъщност главната цел е да запазя килограми и да си избивам агресията.Първоначално написано от yakuza_
I believe that time destroys everything. You can take one beautiful apple, red. After a while, it becomes shrivelled and full of worms, just like what happens to us.
-M.B.
и аз много искам да почвам джудо <333 но и таекуон-до не отказвам,ама няма кинтиПървоначално написано от Claymore
![]()
It is necessary
to wrestle with me
you throw away, you throw away
but you can't help it
you've gone momentum
За да "избиваш агресията" искаш да тренираш боен спорт ???![]()
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Бокс , определено за агресия. Пък и смятам , че е по практичен при уличен бой.![]()
За агресия- бокс или стрелба.![]()
Аз съм записала джудо за добър тонус и заради сърцето. Учи те на издръжливост и т.н.
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Това никога не е правено преди, какво откритие!Първоначално написано от awerw
:О
Чудно ми е, спорта не е за агресия, ако ще правиш спаринги за да си "избиваш агресията" само ще те бият като куче !Първоначално написано от WaterLilly
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Запиши се на бокс, джудото иска доста груба сила. Но пък от друга страна с удоволствие някое момче би ти показало позициите във джудото които може да са ти малко неудобно, особено ако е бориш с момче.....
![]()
това му се вика маунт и е перфектната позиция която всеки търси
това му се вика гард![]()
тази (хватка триъгълник) често срещано следствие от гард позицията, може да ти хареса, ти ближат катеричката или да душиш нечий потен уй![]()
Първоначално написано от machoka
neeDaBosSПървоначално написано от dirtyyy
Не знам къф ще го дървиш на джудоти сиг си по-лека от торба с цимент
Не бях забелязал внимателно част, но и аз не виждам как агресията може да се избива от боен спорт. През повечето време учиш техники или тренираш неща, спаринга е малка част, а по време на спаринг гледаш да използваш правилните техники, да държиш гард и т.н. - ако нападаш като говедо си долу в рамките на няколко секунди, след един удар в брадичката.
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
специалистите почнаха да се изказватПървоначално написано от StringTheoryPracticist
![]()
зависи къде тренира, в някои клубове 80-90% от тренировката е спаринг, понякога е само това. Енд ми лайк ит![]()
а как учиш техниките ? Агресията се избива като те ступат и като се изморишПървоначално написано от StringTheoryPracticist
![]()
ти ако мислиш че като отидеш на тренировка по бокс и те пуснат на спаригнг и почнеш да мяташ балтии по партньора си, по-добре не почвай изобщо
идеята на спаринга е учебна, с цел правилно прилагане на различни техники на защита, атака, контра-атака, като двамата участващи си помагат, а не се дебнат кой да нокаутира другия
казвал съм го преди, мене на 2та тренировка ми разбиха вече носа и то хора които тренират 4-5 години така че зависи къде попаднешПървоначално написано от BadAss
![]()
В някои клубове първите 3-4 месеца даже не ги пускат на спаринг![]()
Един авер на 2рия месец го пуснаха на турнир и стана 1ви.
n00bs
Ако,ще се захващаш с бойни изкуства,ти предлагам да разгледаш и други видове.Самбо,Бразилско Джу-Джитсу,МУАЙ ТАЙ,таекуондо(доста момичета го предпочитат :>),ВингЧун и др..Може и да си харесаш някой друг.Аз,лично нямаше да захвана с Муай Тайа,ако имаше Самбо школа в Пловдив,но уви.
е то джудо, класическо самбо, жуе жицу са кажи речи едно и също нещо![]()
забрави и крав магаПървоначално написано от nyancat
![]()
n00bs
ами шотокан киокушин кикбокс къде ги забравяте![]()
Е то джю джуцуто не е ли с някви летящи хора пак кво общо има с джудото или ?![]()