- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- ''Тоалети''
seekanddestroy,
Тъкмо илюстрира тезата ми! "Има си етикет, начин на поведение и визия". Ти го спазваш и се чувстваш по- от тези, които не го спазват. Егото доволно. Етикети, моди и т.н са просто страхотни инструменти да се чувстваш над другите.
И бтв, докато говориш за себе си, думата е "пълна", а като говориш за другите - разплути мадами, баджаци, едри примадони и подскачащи сланини. Любопитен факт :Д
^ Напълно съгласна съм. Но много малко хора се обличат по начина, по който трябва.
Как "трябва" е прекалено разтегливо понятие. Защото няма закон,който да ти определя как "трябва да се обличаш", ако ти е удобно и по парфюм може да тръгнеш. Има естетика обаче. За мен е грозно,дори и момичето да има супер крака, да носи прилепнал клин и тениска,която не и покрива задника. Грозно ми е. Това не значи ,че хиляди момичета не го правят, или не плащат данък обществено мнение, или не им пука че женските им полови органи се очертават и са на показ.
За мен също е грозно да видя пълно момиче в ултраприлепнала и къса рокля/пола. Има си различни дрехи,които визуално по някакъв начин ще поприкрият, ше я повталят. Както някой има правото да се облича ,както си иска , без да му пука как изглежда, така и аз имам правото да кажа,че не ме кефи примерно.
maDamn
granger,
Има как "трябва" да се обличаш точно толкова колкото има и "естетика". Социално конструирани са.
Разбира се, че имаш право да не ти харесват нещата, които изброи, имаш и право да го кажеш, а имаш право да кажеш и нещо от рода на 'дебела свиня с хвърчащи сланини'. Въпрос на избор. Aз мисля, че е полезно човек да се замисли за тези неща и да прави по-съзнателни избори.
Никога не съм споменавала "дебела свиня с хвърчащи сланини" и се разграничавам от тоя тип. Просто има си дрехи ,които трябва да са табу за различните телосложения. не просто за пълните женски индивиди.
maDamn
Не мога да разбера, вдяваш ли какво се говори или си тъпчеш на твойто? Значи на теб ти харесва да гледаш гадости така ли? И го приемаш за нормално ?
Дори и така да е, и да ми се вдига егото, какво? Разбира се, че ще се чувствам добре, когато външно изглеждам така
Нарекох се пълна, защото никога не съм била от онези разплутите, защото винаги съм спазвала някви норми, граници.
Етикет и мода изобщо не ми ги слагай едно до друго с общо понятие. Със сигурност второто не го зачитам.
И за мене грозно да видя момиче с паласки и корем до небето с тясна рокличка до дупето . Супер гнусно е .
И кои са ми неудобни? Изброй ги ,поименно,моля те.
А злостния ти коментар заслужаваше и повече. Но нали съм си добра душа![]()
maDamn
Не помня, нали съм тъпа!А иначе не виждам нищо злостно в коментара ми, а факт.Мисля, че наистина имаш нужда от това
Е да ама не те питам, съжалявам!Другия път ще се допитам до тебе, не се притеснявай, защото знам, че мнението ти е "меродавно"![]()
![]()
![]()
Аа въйй, както казват в Елхово или някъде там, а аз очаквах да видя дрехи.![]()
![]()
Hold on to me. Never let me go. (h)
Мен пък не ме засяга дали ме питаш или не
Факт е че дебелите хора не бива да носят полепнали дрехи супер грозно е .
Не съм на една вълна с нито един от коментиращите. Само да вметна, че не съдя никого в момента и нищо човешко не ми е чуждо.
seekanddestroy,
Има ли етикет в дискусиите? Примерно засягащ тона?
Не можеш,защото говориш наизуст, без факти. as usual!
maDamn
Когато дискусията приключи и няма какво друго да се каже, най-добре е да се замълчи и да не се прокарват евтини провокации, примерно.
Не мисля, че съм употребила тон в спора спрямо теб, ако е така извини, ако става въпрос за епитетите, които употребих - не съжалявам.
Винаги се изразявам правилно!
maDamn
seekanddestroy,
Изненадвам се на такива работи. Постоянно чета във форума настървени-категорични (според мен) коментари и въобще стилът на писане на много тук е някакъв такъв, пък ако ги питаш, казват, че спокойно си пишат. Не ползвам мн. ч., защото нямам други наблюдения върху теб, но последните ти мнения влизат в категорията. Ако те интересува, си прочети последното примерно пак. "Вдяваш ли какво се говори" примерно не е нещо, което ми звучи ок.