Знам,че разбираш от техника,а аз си нямам друга работа и реших да ти поискам мнението.
Значи моя компютър е от 2005г.
Дъното му е via vt8237r
видео карта:NVIDIA FX5500 (128ram)
процесор Intel Celeron CPU 2,93GHz
RAM: 1GB (2x512)
HDD: 160GB
и реших днес да отида до JAR и да си търся нови части за компютъра,защото вече е на попара и е супер бавен и никакви игри не ми тръгват,затова човека от JAR ми направи списък с най-евтините части които ще ми направят PC достатъчно бърз за новите игри,ето и списъка:
Видео карта:GF GT 430, 1GB N4300C-1GL,PCI-E,DDR3,128bit,HDMI & DVI
Дънни платки:ASRock N68C-S UCC,AM2+/AM3,GeForce 7025,DDR3 & DDR2,VGA+PCI,SB5.1,Lan1000,SATA RAID 0,1,5 , mATX,BULK
Памет 2GB DDR3 1333MHz (x2,общо 4GB)
Процесори:Athlon II X2 DUAL CORE (3.2GHz,2MB,65W,AM3)BOX
Твърд диск: 500GB WD Caviar Green,SATA2,7200rpm max,32MB)
но за да ми излезе още по-евтино човека ми каза,че може да не си взимам външна видео ram ами да си използвам вградената и да ми я направи нея 256МБ и ми каза,че пак ще мога да си играя примерно BLACK OPS и тези новите..мислиш ли,че ще стане?
Stand Your Ground
А възможно ли е да си използвам стария хард дискт и да не си взимам нов?Ще повлияе ли това на нещо от новите части?
Stand Your Ground
не,ще повлияе
Само като видя видеокартата ми става лошо ;Д
Taзи не е за игри, а за браузване из нета
Кажи с колко пари разполагаш![]()
Don't hate the hacker,
hate the code!
Охххх, болезнено :С
За тези пари, май това е най-доброто
Don't hate the hacker,
hate the code!
Хубаво е да си вземеш нов хард, защото този с който си сега скоро ще сдаде багажа, предвид това че нормално хард диска живее 3-4 години, също харда си има капацитет на информацията с която работи от което също зависи и скороста на компютъра.
не се знае дали въобще ще я взема
добре няма ли да ми тръгват игри,ако си карам с
вградената памет.Аз ще имам 4 РАМ ще отделя повече (около 1ГБ)
за нея така няма ли да ми тръгнат игрите?
Stand Your Ground
То хубаво ще имаш 4 рам обаче самата изчислителна мощ на видеокартата е ниска :С
Don't hate the hacker,
hate the code!
а дали ще има по-евтин хард дискт
Stand Your Ground
Направо си вземи нов комп, и без това след някоя друга година една по една другите части на компа ще почнат да сдават багажа.
и по дяволите на колко години си че искаш да играеш игри, и то все най-новите![]()
Първоначално написано от machoka
neeDaBosSПървоначално написано от dirtyyy
Пф, кога се превърнах в tech support...
Компа си е слабичък по принцип, и не съм много-много фен на AMD, ама за 300-350 лева не знам какво по-добро можеш да вземеш. Добри са тези части за тези пари, за 150-200 отгоре можеш да си вземеш наистина нещо добро.
Ако ще играеш игри, външно видео задължително. Ако го искаш за браузване в нета - вътрешното ще ти е достатъчно.
Нямам пари за нов компютър.
На 16 съм не,че искам АБСОЛЮТНО всички игри да играя
аз играя само COD FEAR NFS
но все старите версии,а пък искам да играя и новите
отделно ми трябват нови части защото компютъра така или иначе
е сдал багажа и е изключително бавен.Когато цъкна да минимизирам
примерно Хрома и то става бял екран и тогава го минимизирва,същото така
скайпа ми е много бавен,когато прещраквам в мой компютър (в локалните дискове и папките) и пак е много бавен..не мога да го трая вече.Не мога да си инсталирам никакви програми,защото в С нямам място и съм инст. само най-необходимото,като вляза във vbox7 damned не мога да гледам 40% от клипчетата,защото ми сечат,ако вляза в youtube трябва да гледам клипчетата на 360р
В момента играя COD 2 която е от сиг 7-8год тая игра и за да я играя трябва да си изключа скайпа и да направя low графика за да играя да не казвам,че и така ми засича
Stand Your Ground
Тогава ще ти е достатъчна. Ама след 5 години пак ще пискаш що ти е бавна... Най-новите игри ще ти насичат обаче, трябва да намалиш детайлите.
А замислял ли си се, че проблема може да е от:
1) Антивирус
2) Збозен уин
3) Задклавиатурното устройство
Тоя комп, който даваш, би трябвало без проблеми да подкарва всякакви клипове, дори с малко късмет и 720р.
Антивирусна програма?-нямам
Ако имаш предвид windows - преди бях с XP сега съм с XP SP3 (и преди и сега клипчетата си сечат)
Не знам какво имаш в предвид под "Задклавиатурното устройство"
След 5 год. като започна да си изкарвам аз парите ще си взема нов компютър направо
Stand Your Ground
тогава нещо ти човърка компа (било то вируси или някоя програма) или не е кадърно направено нещо (драйвери например)
тоя комп не би трябвало да ти прави такива проблеми, каквито каза.
Значи преди години когато си взех компа нямах никакви проблеми,но един ден вентилатора на видео картата е спрял да работи и не си е работил около 1-2год и сиг картата много отдавна е прегряла,поне така ми казах в JAR защото там едни неща на картата са се били адски надули
(мисля,че говореше за тези)
Не знам коя програма може да е защото и преди компютъра се преинсталирваше редовно и пак си имаше същите проблеми
Stand Your Ground
мм не, бавенето най-вероятно е от бъгави драйвери или нещо, което ти човърка по хард диска. последните драйвери от сайта слагаш, нали?
Не ги слагам аз,а един съсед на когото му дадох да ми преинсталира компютъра
Stand Your Ground