Цитирай Първоначално написано от pandelka
Имам нужда да споделя с вас това,за което аз не намирам отговори.
Знам,че ще има и груби коментари,без никакъв смисъл,но нека.
Изпитвам ревност към така да се каже най-добрата ми приятелка в момента.Смятам така,защото много често ми се случва да се нервирам,когато обръща повече внимание на друг,когато прекарва повече време с друг..Мога от всичко да изкарам повод ,за да се ядосам.Сякаш искам да е само моя приятелка,а знам,че това няма как да стане и съзнателно не го желая,но така излиза.Какво бихте ме посъветвали?
Когато се появи такъв момент, нейна реакция да те ядоса, започни да си задаваш въпроси - един вид гледай над нещата, през погледа на чужд човек - това РЕАЛНО ли трябва задължително да ме ядоса? на базата на какво изпитвам яд в момента? как изглежда ситуацията отстрани? и т.н. Вкарай се във филм: тя ме зарязва и излиза с друг, какво правя сега? стоя и се ядосвам и самообвинявам, че намира друг за по-интересен? Планувай си дните. Целта е да намираш алтернативи(решения) на проблема - тя като излезе с някого друг, излез и ти; напиши домашно, уплатни времето пълноценно. Обикновено в такива ситуации въпросите не са добро решение (защо излизаш с друг? намираш ме за скучна ли? не ти е интересно с мен? и т.н. само нажежават обстановката, защото явно до сега не си дала признак на чувствата си, а си ги таила в теб, затова едно евентуално твое избухване би я отдалечило от теб, така че работи със себе си и не се опитвай да я променяш нея.