.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 31

Защо майка ми се държи така ?

Незнам защо каквото и да направя, майка ми започва да ми вика, да ме обижда по всевъзможни начини, направо ме кара да се чувствам като нищожество. Каквото и да направя никога не е достатъчно добре, винаги ме критикува за най- малките неща, а аз наистина незнам с какво толкова я дразня. Хората винаги ми казват, че съм много тихичка, добричка и старателна( което до скоро ме дразнеше), но защо и майка ми не ме вижда по този начин. Когато плача причината е само една- някоя нейна обида, когато е наоколо не мога да се отпусна и да бъда себе си. Най- странното е че когато баща ми е в къщи тя се даржи по съвсем различен начин, защото ако случайно избухне пред него той винаги ме защитава и следователно после тя ми е още по- ядосана. Незнам какво да правя вече опитвам се да не и обръщам внимание, но все пак ми е майка и мнението и е важно за мен

Повече от фен Аватара на meli2001
    Град
    Ruse,Bulgaria
    Еми начинът е да отидеш,да поговориш с нея,кажи й,че изобщо няма смисъл да се ядосва,просто проведи един разговор с нея.
    Anyone can cook! Angel forever!

Цитирай Първоначално написано от meli2001
    Еми начинът е да отидеш,да поговориш с нея,кажи й,че изобщо няма смисъл да се ядосва,просто проведи един разговор с нея.
    Пробвала съм не веднъж, понякога ми се извинява и на другия ден всичко си е същото...

Повече от фен
    Явно има някакви проблеми в работата или някъде другаде и най-вероятно си го изкарва на теб.От друга страна просто нещо да и е прищракало и решила да те мълтретира по този начин с цел да постигне нещо нямам си и идея какво.Не виждам друга причина да прави такива работи като ти си примерно момиче?!Просто няма друго логично обяснение

говори с баща си?
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Цитирай Първоначално написано от BrainlessROCKBABY
    говори с баща си?
    Не мога да говоря с него. Знам, че ще ми повярва, но вероятно ще се скарат, а аз неискам да се карат заради мен...

Мега фен Аватара на sapphire5
    Град
    някъде там...
    Цитирай Първоначално написано от Cinderella111
    Цитирай Първоначално написано от BrainlessROCKBABY
    говори с баща си?
    Не мога да говоря с него. Знам, че ще ми повярва, но вероятно ще се скарат, а аз неискам да се карат заради мен...
    Няма да се карат...спокойно.
    awerw

Говори с баща си!Не му казвай направо всичко.Кажи му, че ти се кара, крещи или обижда за най-малкото без да има причина.Нервна е и явно си го изкарва на теб.. Помоли го да седнат да поговорят като двама възрастни, опитай се да я зарадваш нещо например? Нека той говори с нея, не да се скарат.Кажи му тате моля те поговори с нея какво съм направила, обидила ли съм я с нещо, но не се карайте!
    Мисля, че ще те разбере перфектно, ако не избухва като майка ти!Дано съм помогнала, ще следя темата.

Супер фен Аватара на dPa3HuTeJl
    Град
    Silent hill.
    Разбери защо го прави.
    “Gravitation cannot be held responsible for people falling in love. How on earth can you explain in terms of chemistry and physics so important a biological phenomenon as first love? Put your hand on a stove for a minute and it seems like an hour. Sit with that special girl for an hour and it seems like a minute. That's relativity.”
    -Albert Einstein

Повече от фен Аватара на NoMore
    Не може да няма причина
    In a mad world , only the mad are sane...

Повече от фен Аватара на Muaythaifighter
    haahahah

Мега фен Аватара на iiordanova
    Кажи на баща си. Няма да се скарат,спокойно.

Супер фен Аватара на cigarettekisses
    Обясни й,че от крещенето и т.н. няма полза и според теб би било добре, когато има проблем да го обсъдите и да намерите заедно решение.

Цитирай Първоначално написано от dPa3HuTeJl
    Разбери защо го прави.
    Според мен майка й мисли,че това е правилния начин за възпитание.
    Повечето хора действат така,но рядко това им решава проблемите.
    По принцип хората би трябвало да спорят,за да намерят решение на проблема.
    'Don't be afraid of death;
    be afraid of unlived life.
    You don't have to live forever,
    You just have to live.'

Мега фен Аватара на Goddess
    Град
    София
    Ох и майка ми е била така горе-долу. Не чак така, де, но е имало и такива случаи. От малка се научих да не й мълча, като ме изнерви така, доста беше избухлива на моменти...сега нищо не ми казва на криво, не смее, защото скараме ли се съм по-устата от нея. В момента сме в прекрасни отношения. Не знам какво да ти кажа...вероятно с времето ще се промени, говорете повече.

Мега фен Аватара на strawberry88
    Цитирай Първоначално написано от iiordanova
    Кажи на баща си. Няма да се скарат,спокойно.
    +1

Мега фен Аватара на Mi6inka
    Сподели и като голям човек на голям човек как се чувстваш и че това те наранява..все пак ти е майка, би трябвало да те подкрепя. Успех!

Здравей,

не разбрах ти на колко години си, но по написаното предполагам, че си ученичка. Моят съвет е да отидеш и да поговориш с училищния психолог, например! Можеш да споделиш какво те притеснява и как се чувстваш. За подобно неразбирателство, все има причина. Тази причина може и да не е свързана с теб по никакъв начин. Но при всички положения, ти имаш право да искаш да се чувстваш сигурна и обичана от родителите си. И щом се притесняваш да разговаряш с баща си, тогава наистина поговори с друг. Моята майка е училищен психолог и знам за какви ли не случаи. Понякога просто е трудно да се намери общ език по една или друга причина. Но психолога(педагогическия съветник) в повечето случаи се е сблъсквал с какво ли не. Така че моя съвет е не се чуди какво да правиш. Направо действай. Желая ти успех и ще следя темата!

Кажи на баща ти.

Супер фен Аватара на Fiction7577
    Цитирай Първоначално написано от bluebabygirl
    Здравей,

не разбрах ти на колко години си, но по написаното предполагам, че си ученичка. Моят съвет е да отидеш и да поговориш с училищния психолог, например! Можеш да споделиш какво те притеснява и как се чувстваш. За подобно неразбирателство, все има причина. Тази причина може и да не е свързана с теб по никакъв начин. Но при всички положения, ти имаш право да искаш да се чувстваш сигурна и обичана от родителите си. И щом се притесняваш да разговаряш с баща си, тогава наистина поговори с друг. Моята майка е училищен психолог и знам за какви ли не случаи. Понякога просто е трудно да се намери общ език по една или друга причина. Но психолога(педагогическия съветник) в повечето случаи се е сблъсквал с какво ли не. Така че моя съвет е не се чуди какво да правиш. Направо действай. Желая ти успех и ще следя темата!
    И майка и като разбере, че дъщеря и е казала на педагогическия съветник в даскало за нея, въобще няма да се ядоса, неееее .....

Фен Аватара на nerwna
    Град
    xxx
    Цитирай Първоначално написано от Goddess
    Ох и майка ми е била така горе-долу. Не чак така, де, но е имало и такива случаи. От малка се научих да не й мълча, като ме изнерви така, доста беше избухлива на моменти...сега нищо не ми казва на криво, не смее, защото скараме ли се съм по-устата от нея. В момента сме в прекрасни отношения. Не знам какво да ти кажа...вероятно с времето ще се промени, говорете повече.
    me2
    Нямаше логика..Беше любов! <3

Един съвет от мене скъпи: "стани Клоун"- виж колко добре играеш ролята на смешник ... ;]

От злобата се погрознява , не се ли притесняваш ? ;s

Говори с баща си, за да си по-спокойна може да го предупредиш да избягва скандали.
    Трябва да има някаква причина, определено.

"Humanity is overrated"

Охх еми май ще кажа на баща ми, ама тя наистина много много преовеличава и ще стане супер напечено в нас, пък има и друг проблем като останем двете ще ми бъде много по- ядосана... Ситуацията ми е много сложна, понякога майка ми е като кълбо от нерви което може да избухне просто ей така и явно мишената всеки път съм аз. Когато е спокойна може да се говори с нея нормално, но ако и кажа нещо различно от тва което тя мисли пак избухва, за това просто избягвам да говоря с нея, понякога имам чувството, че аз съм по- трезво мислещия човек от двете ни, опитвала съм да говорим много пъти, но тя просто не ме разбира и продължава да твърди, че вината е в мен, а ПО ДЯВОЛИТЕ АЗ НИЩО НЕ ПРАВЯ.

Тази седмица на няколко пъти тя ми се изребчи много гадно без причина пред баща ми и разбира се той веднага и направи забележка и какъв беше резултата? Само това, че се издразни и на него и още повече на мен и после пак всичко си се повтори...

Цитирай Първоначално написано от Fiction7577
    Цитирай Първоначално написано от bluebabygirl
    Здравей,

И майка и като разбере, че дъщеря и е казала на педагогическия съветник в даскало за нея, въобще няма да се ядоса, неееее .....
    Както вече писах, моята майка е училищен психолог! И работата на училищния психолог е точно да помага да се реши проблема, а не да го влошава! Аз не смятам, че момичето трябва да продължава да живее в този АД!!! Освен това не е задължително майка й да разбира за този разговор. В крайна сметка не смятам, че е правилно да се седи и да се чака да минат годините и да навърши 18 и да се "отърве" от майка си. Това не решава проблема.

Голям фен Аватара на CherryBell13
    Град
    Русе
    Говори с нея. Недей да мълчиш и да си тиха, излей си всичко. Моята майка е същата като се напие и аз от малка винаги и викам в лицето без да се замислям, даже се е случвало да си взема работите и да си тръгна. Още от малка винаги и говоря така и тя разбра, че с мене не може да се спори, но когато ме обижда и ми говори така аз и говоря още по зле. Примерно ако тя те обиди ти отвърни с нещо което ще я нарани повече, което ще и бръкне в душата и кажи, че ти е писнало от държанието й, заплаши я, че ще си тръгнеш заради поведението й, може да свърши работа.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си