- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- пиене на противозачатъчни
Здравейте!Една моя приятелка е на 14 и има менструация от 2 години.Вредно ли ще е за нея да пие противозачатъчни?
за какво по-точно ще пие противозачатъчните?Първоначално написано от gersinkaa
awerw♥
Да пита гинеколог; и без това той трябва да ги изпише, ама на 14 да гълта хапове![]()
Ми не е много полезно да пие противозачатачни... по - добре да се консултира с лекар![]()
+1Първоначално написано от Me4encety
А и според мен е твърде малка да се тъпче с подобна химия.
Определено е много малка. Приятелката ми е на 22. Пиеше противозачатъчни преди няклоко месеца. Започна да пълнее и ги спря, въпреки че й ги изписа гинеколог. При всеки действат различно. Но винаги първо трябва консултация с гинеколог. След това принципно се правят изследвания и се определя кои хапчета са най-подходящи за организма. Така че кажи на приятелката си каквото и да прави наистина първо да се консултира с лекар!
Никой разсъдлив гинеколог няма да изпише противозачатъчни на момиче в пубертета.
Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.
Точно. На нея още не са и се регулирали хормоните.Първоначално написано от MaLkaTa_LaDy
![]()
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Именно ! :]Първоначално написано от SisiStrange
Какви противозачатъчни на 14, бе?!
Я се осъзнайте, та т'ва момиче още е дете!
*мощен фейспалм*
*сън*
И аз знам, че се пълнее, ама приятеля и не искал с презерватив... Те толкова разбъзикват хормоните, че..... Най-добре си е с презерватив в тази възраст! Хем предпазва от забременяване, хем от болести![]()
Да, пълнее се, когато пиеш неправилните ОК....Първоначално написано от gersinkaa
![]()
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
Тая история с твойта приятелка ни е ясна.![]()
По-принцип не са особено полезни,още повече като си на такава възраст.
Брях,брях
14-секс-даже и противозачатъчни! браво бе,продължавайте в същия дух![]()
You're hardly conscious of the stains and scars,enabling your partly clouded logic.
На 14 и противозачаъчниии..иии на 18 вече с рак на гърдата, импотентност, недооформени органи и цял живот по болници. И тфа само за няколкото минути кеф.. пфПървоначално написано от _InSaNe_
1.За какво са и` противозачатъчни?Половинк та и` да ползва презерватив (а какъв секс на 14 години???!!)
2.За противозачатъчни е най-добре да се консултираш с гинеколога си!Той ще ти изпише нужните,но да не купува каквито и` паднат,защото хормоните ще и` се разбъркат,особено на тази вързаст,пък и може да напълнее!!
3.Моят съвет:кажи на приятелката си да не пие противозачатъчни!Могат да доведат до много проблеми!Неразвити органи,болки,рак на гърдата...наистина ли иска да рискува толкова много за единия секс??
so sad ...
Тая приятелка си ти,но това не е важно в момента.Първото ,което забелязвам е това,че не е нормално да водиш полов живот на 14,но това си е твоя работа.Едва ли ще изпиташ удоволствие ,ако го направиш на този етап.Половите ти органи не са развити още.Раничко ти е за противозачатъ4ни,а ако възнамеряваш да ги започнеш,задължително се консултирай с гинеколог!Навярно ще има странични реакции от противозачатъ4ните като -повече окосмяване,напълняване и други.
![]()
![]()
![]()
Аве ей,какви ракове и хормонални бомби.
Правилно изписаните противозачатъчни не ти се гаврят с тялото.
Кажи да отиде на генеколог и да говори с него дали може да ги пие и ако да,какви изследвания да премине.
Правилно изписаните /о, Боже!Първоначално написано от Shia
/ противозачатъчни имат същите странични ефекти както всички противозачатъчни- мигрена, тромбози, чернодробен карцином/аденом, мастопатия, рак на гърдата, хипертония, задръжка на течности и прочие.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
antoniqqq, не, тази приятелка не съм аз1. На 13 съм.
2. Не бих правила секс на 14.
3. Имам гинекологични проблеми.
4. Ако аз исках да пия противозачатъчни щях да отида на ГИНЕКОЛОГ, за да ми ги изпише. Но нямам намерение да пия противозачатъчни, ОСВЕН ако нямам нужда от тях.Надявам се ти стана ясно, че тази приятелка не съм аз
Понякога противозачатъчните се изписват за нормализиране на хормони, представете си какво въздействие имат в/у хормоните.. Братовчедка ми пиеше противозачатъчни (тя е голяма) и започна да пълнее, имаше болка в главата сутрин, а противозачатъчните бяха изписани от гинеколог... Не мисля, че това е най-добрия метод за предпазване...![]()