Успяват ли учителите да провокират интереса ви, докато предават урока си, или ви е по-интересно да си драскате нещо по тетрадката?
- Има учители, с дългогодишен опит, които знаят как да грабват интереса още с влизането в класната стая. През часовете с такъв учител, няма ученик, който да не слуша и да не внимава. Но има и учители, които говорят на себе си през часът и не забелязват, че в стаята има още минимум 20 човека. Такива учители никой не ги отразява. Аз лично имам госпожа, която не забелязва, кога някой излиза от стаята по време на час. Жалко е.

За какво учите-само заради оценките, или защото ви е интересно?(При мен лично са и двете.)
- Уча за по-висока диплома след 12ти клас. Някои от предметите и уроците са ми интересни, други са ми приспиващо ужасни, но ги уча.

Насила ли учите (защото ви карат родителите) или по собствено желание?
- Сама се насилвам да уча, особено когато е нещо, което е на светлинни години от моите интереси. Родителите не се бъркат, а аз собствено желание нямам, но за сметка на това воля имам.

Смятате ли, че начина на предаване на знания в училището(гимназията) в България е добър? (т.е. образователната ни система)
- Така общо не мога да се изразя. Както казах на първия въпрос, има учители, които знаят какво правят и такива, които нямат идея какво става. Аз лично уча в училище, в което директорката е от първите споменати учители. За това и тя търси преподаватели от тази категория, които да ни преподават. Има 1-2 пропуска, но всички останали учители спомагат на гимназията да стане една от най-желаните и добри гимназии.
В старото ми училище пък се взимаха на работа всякакви индивиди, завършили онзи ден и тръгнали да вирят нос. Общо взето, който искаше да работи там, веднага биваше приет. Ясно е, че такова училище никога няма да достигне желаното ниво на развитие.