Цитирай Първоначално написано от playfootball6
Успяват ли учителите да провокират интереса ви, докато предават урока си, или ви е по-интересно да си драскате нещо по тетрадката? Понякога. По принцип гледам да ги слушам, но от време на време се изключвам и се оказва, че учителя е казал неща, за които аз въобще не съм чула.

За какво учите-само заради оценките, или защото ви е интересно?(При мен лично са и двете.) По част от предметите, защото смятам да се занимавам с тях в бъдеще. По други, понеже имам амбиции за олимпиади, по останалите е заради оценките и дипломата за средно. По един предмет ми интересно, зарад даскала, ама когат дойде време да си уча урока нещата се преориентират в учене, зарад оценка и необходимост.

Насила ли учите (защото ви карат родителите) или по собствено желание? Преди наще много държаха на образованието. За начален курс става въпрос - изпитвания, допълнителни упражнения вкъщи, задачи. Но сега не е така.

Смятате ли, че начина на предаване на знания в училището(гимназията) в България е добър? (т.е. образователната ни система) Че то има ли нещо хубаво в България?

Бих се радвал да споделите мнение по тези въпроси