Цитирай Първоначално написано от InnoraX
На какво се начетох, лошо ми стана... Пробвай с друга видео карта (която включваш в слота на Mother Board -а, не на процесора) ако и с нея не тръгва или е монитора виновен или дъното. Толкова ли е трудно да се сетите или просто трябва да ръсите простотии ?
Ми не се развива добре темичката. В процесора, дори с огромно желание, нищо не може да се постави (става въпрос за популярни "домашни" дънни платки).
Слотът на Motherboard-a (пише се така, слято, известна още като Mainboard), е:

1. Разширителен PCI Express слот?
2. VGA изходът на вградената карта (под мишока и клавира, обикновено над или до звуковите портове)?
3. Стават такива неща. На собственият ми лаптоп картата изгоря. Преди дни приятел донесе десктоп за профилактика. Видеото се беше изпекло, съдейки по пастата. И двете споменати карти са НВидиа 8600ГТ, макар на лапито - М. Според търсене в нета, има голяма дефектна партида. Лапито буквално си се изключи нормално, след което вече не запали, само квичене. В моя случай с човека собственик на десктопа се познаваме. Но ако стане в сервиз, какво да правят? Да му обясняват как не са му изгорили картата те? Или да си играят на благотворителност?
Затова да уточним:
1. Картата НВидиа 8600 или 9500 ли е?
2. Проверяван ли е редовно вентилаторът и дали върти, чистена ли е прахта?

П. С. Лесно е да се ръчка, но трябва да се знае и причинно-следствената връзка. Затова е всъщност по-трудно да се пишат простотии.