- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Англия ?
Искам да попитам за университетите в Англия, много скъпа ли е издръжката на студент, който учи там ( за едно средностатистическо семейство ) ? Ако в Б-я имам завършено средно образование в гимназия по икономика и с английския език се справям ( не е като да владея англ филология ) , но го знам говоримо и писмено ? Имам още една година, но искам да знам реалните ми шансове за учене в Англия при положение, че имам много добри резултати на държавните изпити и матурите ? Ако не в Англия - къде също в Европа, Сащ ще мога да получа образование, като говориме за по евтини семестри ?![]()
![]()
![]()
да скъпо е.храната най-вече.
в англия ако отидеш ше тряа да ядеш кучешка храна.
и да...сигурно ше се върнеш с някви отклонения, акцента им е толкова дразнещ, че може да убива хора![]()
Кандидатства се предварително, вадиш академична справка и влизаш на сайта на ЮКАС и там четеш.
Избираш си уни, там ти пише къв успех ти искат и по кои предмети , кое ще ти замести А-левелите и т.н.
Иска се сертификат за език - на кеймбридж адвансд или профишънси , тойфел или айелтс . При това читав резултат .
Всеки университет има различни изисквания , във всяка част на англия е различна цената на живота .
Таксите на университети са от 6000 до 9000 паунда на година.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Навсякъде в европа - Германия, Холандия , Дания , Шотландия , Финландия ( изброих г/д евтините като такси ) .
В САЩ таксите са високи .
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Ебали му майката
DaughterOftheDevil
CherryBell13 <3
icebullet14 <3
В Ню Касъл храната не е много скъпа.В Лондон е зора и някои други градове.
![]()
Зависи какво си избрала и къде. Груби изчисления сме правили с приятели за Лондон 14 000 лв(не помня паричната стойност) на година + 10 лири на легло в общежитие за някоя академия или около 1800 нещо си на месец за живеене в по-малките населени райони.![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
![]()
![]()
Ехх, много е скъпо, а в Германия ще мога ли да уча при положение, че с немския език почти не се справям ( уфф, мразя го
) , но пък владея аглийския
![]()
Първоначално написано от LoveYouBabyy
Чакай! не се хвърляй така. ти дори специалност не каза или университет. От там тръгваш и вече за стипендиите и останалото.![]()
За Германия ще ти трябва да покриеш основното ниво и да имаш сертификат за това, дори да учиш на английски в университета.![]()
В Берлин има един свободен университет. Моя приятелка плаща 800 лв на семестър за био-информатика.![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Първоначално написано от ledenakrasota
Не знам, ама направо се плаша.. В Б-я изобщо не ми се учи, иска ми се в Англия, но е много скъпо, няма как да плащам по 15000 на година, че и повечеГермания не ми харесва като държава, ама там поне образованието е изгодно, не са скъпи семестрите. Иначе мисля да се занимавам нещо с икономика, право и тн
![]()
Така. 9000 паунда на година ще е за твоя випуск прави си сметките![]()
отделно че трябва да си плащаш за общежитието и храната е много скъпа. Може да вземеш студентски заем там който е с лихва 1-2% без уловки и такива неща. Когато завършиш тогава започваш да го плащаш но само ако взимаш заплата над 6-7 хиляди паунда на месец. Ако се върнеш в Бъ;гария трябва да взимаш над 5000 лева месечно иначе не ти искат да го връщаш и ако не го върнеш след 30 години ти го опрощават. Ако пък взимаш достатъчно заплата вноските са някакви си 9% от заплатата, ао взимаш 5 бона тука няма да ти пука за 500 лева.
Първоначално написано от machoka
neeDaBosSПървоначално написано от dirtyyy
Не е ли възможно да изтеглиш студенстки кредит...? Погасяването на кредита мисля че ставаше на равни вноски в срок до 10 години след завършване... (ставам за реклама на някоя банка
)
и не е задължително да го погасиш ако не взимаш достатъчно пари
това го правят с цел да привлекат интелигентни хора да учат, в последствие и да работят и живеят там.
Иначе трябва да имаш примерно тойфел, някои университети искат 100 други 80 точки и така... Има 4 раздела с по 30 точки и някои университети слагат изисквания примерно : 80 точки минимум общо но да трябва да рийдинга или на спийкинга да имаш поне 20, тоест ако си зле там да не можеш да наваксаш с другите.
За успех-5.50 ще ти стигне за почти навсякъде (от училище), 5.33 стига също за някои може и с по-малко да има... И ти трябва добре написано мотивацинно писмо и препоръка от някой (класната)
Първоначално написано от machoka
neeDaBosSПървоначално написано от dirtyyy
Какво ще ми дадеш ако ти кажа?
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
Всеки с амбиция да учи в чужбина, ейййда, скъпо е, и ще ти спукат гъзО от учене
![]()
бее да ми спукат каквото искат ебатив тая тъпа държава Б-я изобщо не ми се учи - Юзу, нов бг или софийския.. другите изобщо не си заслужават. TheManTheLegend, честно казано изобщо не те разбрах, интересувам се за програмите с безплатно обучение, ама тогава май трябва да си някакъв супер интИлигентен
![]()
![]()
я обяснете, ако знаете за студентски заем тук
доколкото знам аз е само за таксите за унито
а не и за издръжка
или се бъркам?
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()