Не знам какво изпадате в тия "потреси". Всеизвестен факт е, че всеки божи антибиотик, особено широкоспекърните които са за "кръс`, пръс`и за гъз" имат много странични реакции. Всичко си има цена, както се казва. Има специални антибиотици, които са само за едно нещо, обаче повечето лекари, не обичат да си вършат работата кадърно и докрай и затова не правят изследвания, ами ти изписват антибиотик, които да те оправи, каквото и ще да ти е. Пример: антибиотик за корем - ама дали са черва, дали са дробове, дали е пикочен мехур, далак...няма никакво значение, пий там и чети листовката (голяма работа), ако се натровиш също голяма работа... даже още по-добре, пак при тях ще отидеш. Освен това всички антибиотици убиват естествената микрофлора на организма. Убиват инфекцията, обаче и всичко останало. За това най-добре е антибиотика да се пие успоредно с витамини и нещо против гъбички. Я ми кажете сега на колко от вас са ви го спестявали това, особено частта за гъбичките? ... Некадърна история. Един доктор ми каза едно време така: "като виждаш, че дадения доктор не ти върши работа - помогни си сама" и ми обясни всички стъпки и изследвания за моя случай, как да си избирам антибиотик, предпазни мерки, билкови препарати и т.н. и де факто оплакванията ми чувствително се разредиха. Жалко, че плащаме здравни осигуровки, че да става всеки от нас лекар сам на себе си... Пак се радвам, че поне не съм с някоя тежка болест.