.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 23 от общо 23

Изравняване

абе некой знае ли как се изравняват химични уравнения да ми обясни?

Град
    Razgrad Cartel
    Ами зависи кой клас си. Ако си 7-8-9 се изравняват така:
    примерно: Колкото Н имате от ляво, толкова и от дясно, слагате 2-ки 3-ки 4-ки докато не съвпаднат всички.
    Ако си 10-11-12 клас вече с окислително-редукционни процеси, гледат се степенните показатели, гледа се примерно Н на степен 0 е станал Н на степен -2 и пишеш
    2H + 2.1e- ==> H-2 процеса е редукционен
    Н е редуктор
    и така нататък другите химични елементи.
    Сложно е да ти обяснявам химията тъй като точно аз разбирам физика и математика. Химията въобще не я чаткам, ама явно има хора дето по- не я чаткат и от мен Успех с научаването!

Град
    in kinder surprise :)
    Ами просто гледаш броя на атомите на всички химични елементи и от двете страни на уравнението да е равен...ако има индекс след знака на химичния елемент той означава колко атома от него има и чрез добавяне на коефициент пред съединението или елемента се изравняват...примерно...

Al+Br->AlBr3 не е изравнено защото в ляво има 1 атом Br,а в дясно са три следователно трябва да се сложи коефициент 3 пред елемента в ляво

Al+3Br->AlBr3

дано съм ти помогнала

9ти клас съм ама учиме по учебник за 8ми клас,даже сега сме на преговор за седми

Al+Br->AlBr3
    аа примерно ако тя ми каже нали да ги събера..хаххаа или тама както се казва-аз от къде да знам, ,че в дясно брома ще е с 3ка?

ии още нещо да питам..

кво е тва оксид и хидроксид?

Супер фен Аватара на bloodfrozen
    Град
    Far From The Sun
    По принцип индексите на продукта, който се получава, се определят от валентността на елементите. Както в случая алуминият е от 3-та валентност, тъй като е от IIIA група, а бромът е от 1-ва валентност.
    Оксидът е съединение на кислорода. (например: Al2O3, SO3, CO2 и etc.) Има основни и киселинни оксиди.
    Хидроксидът (ОН) е т.нар. основа.. NaOH, Ca(OH)2, Al(OH)3, характерно е само за металите това взаимодействие.
    You are broken, I can fix you...

е,ама валенттността не се ли записва горе?

мразя я тая химия и дори и най-елементарните неща не знам

Цитирай Първоначално написано от Taste the rainbow
    е,ама валенттността не се ли записва горе?

мразя я тая химия и дори и най-елементарните неща не знам
    И аз така...ужасна е,ама това не са ли неща за 7-ми клас,а да ти си казала че е преговор.Ами успех с разучаването

тва е възможно най-глупавия предмет..
    намразила съм го още от другото училище
    и уча,да,и пак нищо не разбирам..
    а даскалката е няква зле...

Голям фен Аватара на dimi93
    Цитирай Първоначално написано от mhmhmhmhm
    9ти клас съм ама учиме по учебник за 8ми клас,даже сега сме на преговор за седми

Al+Br->AlBr3
    аа примерно ако тя ми каже нали да ги събера..хаххаа или тама както се казва-аз от къде да знам, ,че в дясно брома ще е с 3ка?

ии още нещо да питам..

Аз съм 10 клас и уча по учебника за 9ти и химията е ужасна, сигурно ще устана на заварка ... Органична химия
    Аз съм човекът, който те отвращаваше! Аз съм човекът, който седеше самотен! Аз съм човекът, когото плашеше до смърт всеки ден! Аз съм човекът, който се давеше в презрение! Аз съм човекът, който проклинаше свойто рождение!

Град
    Кофите до парламента, лявата със затворения капак и надпис - Тук охранявам аз!
    Много е интересно, как очаквате да разбирате нещо, след като не полагате дори и елементарни напъни да разберете. Химията е супер логичен предмет и ако се обясни не виждам какво толкова сложно има в нея. Ама не, трябва ей така, ако може да ни падне от небето...
    Най-много мразим чалга и McDonald's!!!

Есть только миг между прошлым и будущим.
    Именно он называется жизнь!

Цитирай Първоначално написано от Mr_Crowley
    Много е интересно, как очаквате да разбирате нещо, след като не полагате дори и елементарни напъни да разберете. Химията е супер логичен предмет и ако се обясни не виждам какво толкова сложно има в нея. Ама не, трябва ей така, ако може да ни падне от небето...

+1...

Цитирай Първоначално написано от MixXx
    примерно: Колкото Н имате от ляво, толкова и от дясно, слагате 2-ки 3-ки 4-ки докато не съвпаднат всички.
    Ако си 10-11-12 клас вече с окислително-редукционни процеси, гледат се степенните показатели, гледа се примерно Н на степен 0 е станал Н на степен -2 и пишеш
    Н е редуктор
    Сложно е да ти обяснявам химията тъй като точно аз разбирам физика и математика. Химията въобще не я чаткам, ама явно има хора дето по- не я чаткат и от мен Успех с научаването!
    8 клас съм и вече уча за окислително-редукционни процеси

Голям фен Аватара на dakata123
    Град
    моя сибствен град
    да позная седми клас си. Има в учебника за изравняването
    П.П. Не съм чел другите отговори

Мега фен
    Град
    Earth...

Re: Изравняване

абе некой знае ли как се изравняват химични уравнения да ми обясни?
    баце, толкова си тъп че не си си купил учебника, па даже и нахален че да пита у форум, и арогантен щото не му дремем

БЪЛГАРИН!!!

Защо толкова мразите химията?
    супер предмет си е
    ама не е за всеки
    www.tuzari.com/tuz.php?name=eli7ooo

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
    Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
    Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

ммм

Цитирай Първоначално написано от aroug
    Цитирай Първоначално написано от MixXx
    Н е редуктор
    8 клас съм и вече уча за окислително-редукционни процеси
    Да, но той сигурно има предвид за тези, които учат по старата програма.

Мега фен Аватара на Biskfitka
    Цитирай Първоначално написано от dimi93

Al+Br->AlBr3

ии още нещо да питам..

Аз съм 10 клас и уча по учебника за 9ти и химията е ужасна, сигурно ще устана на заварка ... Органична химия
    Химията за 9ти клас е много лесна,стига да ти се учи...

anonymous546178
    Guest
    Начи органичната химия пък е най-лесният дял от химията. Поне за мен. Няма изключения няма нищо.

Град
    Радомир
    А как се изравняват по сложните уравнения примерно ->>
    4NH3+3O2->2N2+6H2O

Мега фен Аватара на chemist9009
    Град
    Столичная
    За по сложни уравнения прилагаш метода на електронния и материалния баланс

Органичната химия е най-хубавия дял от химията....

~~~Organic Chemistry is my passion~~~

Аз много си я обичам химията, обаче изрявняването съм бъкел Нищо не мога да схвана.. иначе е хубав предмет химията.. интересен е! ) Аз имам 6 за срока...
    I can't tell you what it really is
    I can only tell you what it feels like
    And right now there's a steel knife
    In my windpipe... (music)

Цитирай Първоначално написано от ballancE
    Аз много си я обичам химията, обаче изрявняването съм бъкел Нищо не мога да схвана.. иначе е хубав предмет химията.. интересен е! ) Аз имам 6 за срока...
    Имаш 6, а ти е трудно/ не можеш да изравняваш ?!?!
    Понякога хората казват неща,които не мислят,които не могат да върнат.Понякога правим неща,които не можем да променим,и сами се подлагаме на болката.

Мразя химията
    h1 aLL

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си