- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Изравняване
абе некой знае ли как се изравняват химични уравнения да ми обясни?
Ами зависи кой клас си. Ако си 7-8-9 се изравняват така:
примерно: Колкото Н имате от ляво, толкова и от дясно, слагате 2-ки 3-ки 4-ки докато не съвпаднат всички.
Ако си 10-11-12 клас вече с окислително-редукционни процеси, гледат се степенните показатели, гледа се примерно Н на степен 0 е станал Н на степен -2 и пишеш
2H + 2.1e- ==> H-2 процеса е редукционен
Н е редуктор
и така нататък другите химични елементи.
Сложно е да ти обяснявам химията тъй като точно аз разбирам физика и математика. Химията въобще не я чаткам, ама явно има хора дето по- не я чаткат и от менУспех с научаването!
Ами просто гледаш броя на атомите на всички химични елементи и от двете страни на уравнението да е равен...ако има индекс след знака на химичния елемент той означава колко атома от него има и чрез добавяне на коефициент пред съединението или елемента се изравняват...примерно...
Al+Br->AlBr3 не е изравнено защото в ляво има 1 атом Br,а в дясно са три следователно трябва да се сложи коефициент 3 пред елемента в ляво
Al+3Br->AlBr3
дано съм ти помогнала![]()
9ти клас съм ама учиме по учебник за 8ми клас,даже сега сме на преговор за седми
Al+Br->AlBr3
аа примерно ако тя ми каже нали да ги събера..хаххаа или тама както се казва-аз от къде да знам, ,че в дясно брома ще е с 3ка?
ии още нещо да питам..
кво е тва оксид и хидроксид?
По принцип индексите на продукта, който се получава, се определят от валентността на елементите. Както в случая алуминият е от 3-та валентност, тъй като е от IIIA група, а бромът е от 1-ва валентност.
Оксидът е съединение на кислорода. (например: Al2O3, SO3, CO2 и etc.) Има основни и киселинни оксиди.
Хидроксидът (ОН) е т.нар. основа.. NaOH, Ca(OH)2, Al(OH)3, характерно е само за металите това взаимодействие.
You are broken, I can fix you...
е,ама валенттността не се ли записва горе?
мразя я тая химия и дори и най-елементарните неща не знам
И аз така...ужасна е,ама това не са ли неща за 7-ми клас,а да ти си казала че е преговор.Ами успех с разучаванетоПървоначално написано от Taste the rainbow
тва е възможно най-глупавия предмет..
намразила съм го още от другото училище
и уча,да,и пак нищо не разбирам..
а даскалката е няква зле...
Аз съм 10 клас и уча по учебника за 9ти и химията е ужасна, сигурно ще устана на заваркаПървоначално написано от mhmhmhmhm
... Органична химия
![]()
Аз съм човекът, който те отвращаваше! Аз съм човекът, който седеше самотен! Аз съм човекът, когото плашеше до смърт всеки ден! Аз съм човекът, който се давеше в презрение! Аз съм човекът, който проклинаше свойто рождение!
Много е интересно, как очаквате да разбирате нещо, след като не полагате дори и елементарни напъни да разберете. Химията е супер логичен предмет и ако се обясни не виждам какво толкова сложно има в нея. Ама не, трябва ей така, ако може да ни падне от небето...![]()
Най-много мразим чалга и McDonald's!!!
Есть только миг между прошлым и будущим.
Именно он называется жизнь!
Първоначално написано от Mr_Crowley
+1...
8 клас съм и вече уча за окислително-редукционни процесиПървоначално написано от MixXx
да позная седми клас си. Има в учебника за изравняването
П.П. Не съм чел другите отговори
баце, толкова си тъп че не си си купил учебника, па даже и нахален че да пита у форум, и арогантен щото не му дремемПървоначално написано от mhmhmhmhm
БЪЛГАРИН!!!
Защо толкова мразите химията?![]()
супер предмет си е
ама не е за всеки![]()
www.tuzari.com/tuz.php?name=eli7ooo
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Да, но той сигурно има предвид за тези, които учат по старата програма.Първоначално написано от aroug
![]()
Химията за 9ти клас е много лесна,стига да ти се учи...Първоначално написано от dimi93
Начи органичната химия пък е най-лесният дял от химията. Поне за мен. Няма изключения няма нищо.
А как се изравняват по сложните уравнения примерно ->>
4NH3+3O2->2N2+6H2O![]()
За по сложни уравнения прилагаш метода на електронния и материалния баланс
Органичната химия е най-хубавия дял от химията....
~~~Organic Chemistry is my passion~~~
![]()
![]()
![]()
Аз много си я обичам химията, обаче изрявняването съм бъкелНищо не мога да схвана.. иначе е хубав предмет химията.. интересен е!
) Аз имам 6 за срока...
I can't tell you what it really is
I can only tell you what it feels like
And right now there's a steel knife
In my windpipe... (music)
Имаш 6, а ти е трудно/ не можеш да изравняваш ?!?!Първоначално написано от ballancE
Понякога хората казват неща,които не мислят,които не могат да върнат.Понякога правим неща,които не можем да променим,и сами се подлагаме на болката.