- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как да накарам родителите ми да вземем коте
Аз много искам да имам котенце, но баща ми не е много съгласен. Казва,че е голяма отговорност и по принцип не обича котки, а майка ми също мисли, че е голяма отговорност, но мвого обича котки и тя иска. Вече съм избрал точно кое коте да е и дори името му, но само не мога да убедя баща ми. Моля ви кажете как да ги накарам да вземем коте![]()
и майка ми не ми даваше коте,но аз направо си го донесох вкъщи и тя като се прибра от работа остана ей така на вратата![]()
но след това свикнахме с него
![]()
sick of crying,tired of trying,yeah I'm smiling, but inside I'm dying..
Само дядо ми беше против да си взема морското свинче. Един ден ппосто го видя в нас и млъкна.![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Ако майка ти е на твоя страна, направо взимай котето и да не ти пука.
Естествено, ако си сигурен/на, че ще можеш да се грижиш за него, защото то наистина е голяма отговорност.
И аз също като някои от писалите в темата, цъфнах с животинчето в нас неочаквано. Предишната вечер само подшушнах идеята, че ще си взимам коте, но никой не ми обърна внимание и не ме взе на сериозно. На следващата вечер, котето вече беше факт. В началото само аз му обръщах внимание, сега не мога да се доредя до него.
И спря да се върти за миг земята..
Вариантът с изненадата е добър просто щото ще поставиш баща си пред свършен факт.![]()
Замисли се обаче, ама сериозно се замисли дали ще се грижиш наистина за животинката, 'щото тва не е плюшена играчка, да го гушкаш и да го мачкаш - то пишка, ака, ако не го възпиташ като хората - прави и сума ти мизерии с разни саксии, пердета и прочее... Плюс това е добре да не го взимаш от улицата, ми от сигурен източник и задължително да го заведеш на ветеринар, за да му бият нужните ваксини, понеже котките са супер миловидни създания, обаче пренасят всякакви болести и паразити.
Защо?Първоначално написано от NambyPamby
'Щото са развъдник на всевъзможни бацили.
Яко баня и ВАКСИНАЦИИ, ако все пак си хареса някоя улична превъзходна.
Котките са уникални развъдници на всякакви шитни, независимо дали са от улицата или се гледат като писани яйца.
От където и да си вземе котка, ще трябва да мине през обезпаразитяването, което е задължително. Ако котето е от улицата, най-много и една баня да си заслужи за премахване на миризмата и е готово.
Аз бих насърчила повече хора да прибират бездомни животинки, вместо да пръскат пари по развъдници и т.н., защото всъщност не е чак толкова трудно да се спаси един живот.
Замисли се дали не са прави ? Голяма отговорност е да се грижиш за някакъв домашен любимец , а не след време да ти писне и да караш някой друг да се грижи за него. Но все пак щом майка ти е съгласна - купете го , при свършен факт баща ти няма какво да направи.
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Миналата година бях така. Нощ и ден умолявах майка ми.Взе ми го накрая. Не останах с добро впечатление от тази котка.
Постоянно ме дращи, до кръв. И с месеци си ходя с такива белези... Още е с нас, но май не трябваше да го вземаме. :S Само това му е недостатъка. Не оценява кво правим за него.
^ достатъчна причина да го изпъдите. тия драскания, още по-малко до кръв, са супер опасни и тревожни, колкото и да не ти се вярва. Тва е най-лесния начин да "се обзаведеш" с токсоплазмоза.
Котките не са кучета, за да те гледат с влажни очи и да ти се кланят едва ли не. Всяка котка си е с уникален по своему характер.Първоначално написано от Mirage3
Ако чак толкова съжалявате за нея, по-добре й потърсете друг дом със стопани, които не биха й намирали никакви недостатъци.
А драскането го има при всяка котка, те така си играят. Купете й нещо да си чеше ноктите и предполагам няма да те издира чак толкова.
Моята също ми нанася такива "повреди", но никога не съм имала проблеми с това. Когато забие някой нокът по-дълбоко промивам с кислородна вода и всичко е ток и жица.
Да. Не сме дали над 1000 лв. за нея. Какво ли не сме и купували. Храна, вода, тоалетна, игра - всичко на място. Имали сме опит и преди с котки, не ни е за пръв път.Първоначално написано от xoxi
Тя не забива някой нокът. ЦЕЛИТЕ ми крака и ръце са били в кръв. Извинявай, аз ли съм виновна, че от нищото `и скимва да ми се хвърля... Има абсолютно всичко... Е, освен приятели. :S
Ок, не ми се спори. Дори не знам защо го правя, тъй като не искам спор, а помощ по-скоро... Еми това ми е препоръката за котка. Изисква много грижи и много пари... Но е приятно да си имаш животинче вкъщи, за което да се грижиш, да го галиш... Изобщо да живееш с него.
Мерси NambyPamby за отговора.![]()
На мен целта не ми беше да споря.
Просто намекнах, че последното изречение, което написа ми прозвуча абсурдно. Все пак това е животно, не знам каква благодарност можеш да очакваш.
Както бях чела някъде "Кучето се бори да спечели любовта ти, а при котките, ти се бориш да спечелиш нейната."
Това с изненадата не е много добра идея.Някой родители може и да приемат,но други директно ще го изхвърлят.Бащата на моя приятелка беше така изненадан и буквално изхвърли котето през вратата.После чак го убедиха.Така че не го прави този номер,а говорете двете с майка ти.![]()
+Първоначално написано от mon4eto
Първата ми котка с майка я взехме без съгласието на баща ми и го изправихме пред свършен факт.Обаче в момента, в който я взе много си я хареса, тя също обичаше най-много него.Лошото е, че баща ти може да реагира по друг начин...
![]()
Не шофирай, ако си пил!Направи
услуга на себе си и на хората
около теб!Прибери се вкъщи жив!
Същия случай и при мен, само, че с куче. Живея с майка ми и сестра ми, сестра ми (18 години) няма нищо против, но майка ми..
Отговорност е. Но при всички случаи е в пъти по-добре от куче. Основно трябва да се сменя тоалетната около 3 пъти седмично. Отделно трябва да се дават хапчета против паразити един-два пъти в годината. Ако има проблеми с козината, трябва и те да се решат. Лесно става и всичките неща са дребни, просто трябва да се вършат.
Специално как да навиеш родителите си, кажи им, че като се грижиш за животинката ще свикваш да носиш отговорност.
Не съм съгласна тук. Трябва да се почиства ежедневно, най-късно през два дни.Първоначално написано от badsector
Аз се прибрах един ден с едно котенце,което ме проследи до блока. Тате си беше легнал и с гръб към мен ,а аз му говоря ,че съм прибрала една котка,нали, и той такъв "Абе ти луда ли си,кой ще се грижи за нея,то няма никой по цял ден тук......" и т.н. и аз "Айде де ,тате, само я виж каква е сладка!" Обърна се ,погледна я ,завъртя се пак и "Хм,котка като котките." .
Обаче аз вече си бях решила ,че котката остава и отварям вратата на банята да я изкъпя,а тате си помисли,че отварям входната врата ,за да я върна навънка и "Остави я тази вечер,пък утре ще видиме..."
Гледаме си я 2ра година вече.![]()
Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:
Не разбирам защо така говориш за котките.Видях ти и другите коментари..Първоначално написано от NambyPamby
![]()
Подарете му го на Коледа или на РД-то му, няма как да откаже ;д