- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Наистина много мощен удар.Малко опътване за тренировки?!
С извинение към трениращите, но бокса няма нищо общо с уличния бой!
Каратето е много добър вариант , но бокса не става!
И наистина е хубаво да се тренира боен спорт докато живееш в България, защото тук на всякъде и по всяко време може да те нападнат за нищо!
Ето аз напремер скоро за малко да се сбия с четирима и то на баш центъра по обяд
Виждат ме някакви ,че съм с униформа и решават да си правят тъшак ,че съм от гимназия и аз викам на единия да бяга от тукаи оня тръгна някъв да ме заплашва (nqkva svinq beshe, no slunini ,a ne muskuli) и да върви към мен, че и аз се спрях и трръгнах към него и се гледахме малко в очите; не знаех ко му кажа, че бях много учуден И си тръгнахме
Ако бяхме се почнали , другите 3ма и те щяха да скочат - щото при тях морал няма![]()
И да - като имаш маса - 75 , 80 кг кат си е по-малък процентът да те нападнат
Но ,ако си 65 -70 кг - просто не си личи ,че си здрав под дрехите![]()
Ти предаде културизмаПървоначално написано от HolyShit
![]()
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
И има някво супер тяло ;dПървоначално написано от loveca777
Изгледай филма до край и ще видиш ,че пак едн от най-добрите бойци е лостоджияПървоначално написано от HolyShit
![]()
Както и на това видео
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=SbI_04n3lLU
, но тук не е толкова лостаджия от слабите
![]()
nali nqma masaПървоначално написано от HolyShit
buzikam se
Тва каратето било супер а бокса не ставал за улицата е баси изцепката![]()
А иначе не забравяйте че в уличния бой не всичко е удари с ръце, сабарянията от муай тай/мма също могат да бъдат много полезни![]()
Първоначално написано от machoka
neeDaBosSПървоначално написано от dirtyyy
сравнението м/у каратето и бокса беше доста подло от страна на ловеца лично за мен предимствата са за бокса
1 - усвоява се по бързо от каратето
2 - боксьорите имат най-силните удари
3 - ако немогат да избегнат удара те знаят как да го поемат/направят по лек т.е не ги е страх от удара (което от една страна е малко кофти)
4 - кимоната за карате са много скъпи![]()
Аз не казвам кое се усвоява по бързо или кое е по -скъпо или прочие, а кое е по-добре да боя
Бокса участват само ръце
Там всичко се учи по друг начин - неможе по никакъв начин да се прилага в уличния бой
Е разбира се ,че помага,но нищо особено не ти дава
е защо да не се прилага в уличния бой бе приятелю имат силен удар,бързи са,имат по добро усещане за дистанция спрямо каратистите и не виждам защо да не се приложи в уличния бой единствения недостатък за мен е че свикваш зад големите ръкавици но на улицата 2 юмрука немогат да ти прикрият цялото лице
Айде да не почваме пак споровете кой спорт е по-добър. Съмнявам се да сте тренирали и двете неща, че да можете да давате компетентни мнения. Пък и да сте, дори това не ви дава правото.
От треньор до треньор има разлика от небето до земята. Както и от трениращ до трениращ. Всичко зависи от залата в която ще попаднеш и от собственото ти желание и труд. Стила е второстепенен.
Бокса има правила! Там ти удряш стриктно и по правило
В боя няма правила и фалове
Боксьора е свикнал на ринга ..., но на улицата не може техниката от бокса да му помогне значително
В каратето също има правила, при това не по-малко от бокса.
e да де, но бокса само удря , а онова те учи на мно работиПървоначално написано от ZipFail
![]()
не съм против каратето но да кажеш че бокса няма приложение на улицата си е чиста булшитщина
бокс,карате ,борба-има ли значение какво се тренира ,ако можеш да го прилагаш добре?? ако неможеш да го прилагаш,значи знаеш няколко думички и нищо повече...
не пускайте клипчета от филми-холивуд,и китайската авиация нямат нищо общо с реалния бой ...
добър уличен боец се става с много тренировки в залата,и с много боеве с различни противници ,и пак няма гаранция че някой мухльо няма да те врътне с винкела ...
така че ,ако искате да се биете-започнете с тренирвки ,после с боеве на ринг,татами ,клетка,и чак тогава се хвърляйте на улицата..ако говорим за самозащита-един спрей струва 5 лева...
вълк или куче,свободен или на верига..? въпрос на личен избор..
батенца нямаше попринцип не пиша изобщо в форума, само чета, обаче тука нямаше как - каратето било по приложимо от бокса :О може ли да кажеш такова нешто бе човек ...аз сам тренирам 3 год карате като малак и освен по хубаво тяло не ми дало много бойни умения, докато тренирам бокс от година и нещо и мога да кажа че разликата е от земята до небето ... в бокса единствения недостатък е че свикваш с ръкавиците, но учиш как да удряш силно и точно, учиш се как да се защитаваш и да държив дистанция и отново поддържаш физиката си на ниво... докато при каратето учиш там съчетания от удари( кати май се казваха или нещо такова не помня вече) и с тях си взимаш коланите, без да имаш особена подготовка за уличен бой... http://www.youtube.com/watch?v=ATK3PjN77CQ да допълня с 1 клипче
та по темата, както казаха повечето вс 5+ противници е най-добре бяганетоа ако решиш да се биеш мисля че именно бокса че ти е от голяма полза... значии знаеш как да се задържиш на крака и да се пазиш от ударите, не рискуваш с ритници и тн, просто държиш гарда и чакаш като трагне да те удря някои- контра в брадичката/носа и ударяш, ако не са ти скочили и другите направо серия вкарваш и го оставяш да лежи, ако ти скочат другите просто вървиш назад в гард и нанасяш удари...
най-добре една електро-шокова палка/осичка/пистолет/спрей
Поздрави!
Клипчето си го запази за себе си![]()
лостаджиите да мълчат, че нищо не знаятПървоначално написано от loveca777
1-во в каратето не се млатят с ръце по главата, позволянените удари по главата са с крак
2-ро нинджавите изпълнения с малажи и високи ритници не са препоръчани в нашия регион, дето бъка от борци
3-то на улиците всеки би тръгнал да те удря в главата първо, боксовият гард пази точно там ..не напразно в ММА се използват боксовият гард и боксовите удари с ръце, а както знаем още в първите дни ММА състезанията възникват за да симулират уличния бой, после се вкараха правилата... но тва е друга тема ....
4-то http://www.youtube.com/watch?v=KphAfoL4E7Y
5-то боксьорът има по голям разтег от каратиста, заради стойката и техниката на ударите ... ако не верваш пробвай (ако атлетите са идентични по телосложение, де..)
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
http://www.youtube.com/watch?v=v7PMp-yXHT0
Шампион по бокс срещу цяла тумба турци...мен ми се струва че добр си го прилага, а ловецо ?![]()
Toq ne e boksior![]()
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Айде обясни ни тогава какъв е ? Кюрдски боксьор е, забравих му името, май че беше шампион някъв..
е много е относително това как се биеш много зависи от това какво тренираш и колко го тренираш! имам 1 приятел каратистче но идва в залата да прави спаринг с боксьори и обменяме опит за улицата по този начин и в мма гарда не е точно боксов защото при боксовия гард при силен лолкик в предния крак е лесно да паднеш повярвайте ми виждал съм го на живо