Цитирай Първоначално написано от umri
Първо погледи. Едни такива.. специфични. Не както си гледаш обикновено, а с едно леко загатващо желание, леко мръсно и право в очите без да отместваш поглед. Тва като вървиш по коридори или като сте в някаква близост. Тва е плюс, но не задължително.

Най-вероятно ще движи с приятелки... супер странно ще е да я хванеш за ръката, да я дръпнеш и да се запознаеш с нея. Отиваш и се запознаваш с групичката момичета, които са. Да те видат, че си готин, разговорлив.
-Охоо, момичета, как сте? Вие от кой клас сте, бе?
-От 10ти(примерно)
- Верно ли? Аз помислих, че сте 9ти, особено нея(момичето което харесваш), вижте я, не ви ли прилича на деветокласничка. (ако нещо много се засегне й кажи "ее, не спичай де, шегувам се просто")
- (Тук може да изкоментират нещо и да се засмеят. Ако нещо те провокират и ти идва подходящ отговор го кажи, ако не, просто игнорирай какво са ти казали и се представи)
- Аз съм Пешо брадвата, накратко брадвЕто, вие как се казвате?
- Аз съм Ани, аз съм Пепа, Аз съм Гошанка.
- Приятно ми беше да се запознаем, ама аз ще тръгвам, че имам час при Пешева и ше ме изпитва.

(като си кажеш чао може леко да я докоснеш по рамото докато тръгваш, но така че да не изглежда странно.) Това с времето ще ти помага затова тя да свикне с твоите докосвания, щото нали се сещаш, че не върви никога да не си я докосвал с пръст и изведнъж, от нищото, един ден да и се нахвърлиш. Не само е противоестествено, ами и ти няма да го чувстваш, че е правилно.

Така следващият път като я видиш някъде сама или пак я видиш с приятелки можеш да я заговориш. Тя вече те познава, затова няма да е странно. Можеш да й искаш скайп, фейсбук, телефон, там квото си искате и директно и казваш, че искаш да излезеш с нея някой път. Най-нормалното също върви: "Нещо в теб ми харесва, искам да излезем на кафе или в парка някой път, двамата." И си готов.

Тоя целия сценарии ще ти е много трудно да го направиш единично. Това трябва да ти е естествения ход в ежедневието. Да го правиш постоянно, да се запознаваш с нови хора, да си социален, да свикваш. Не е задължително супер много да харесваш някоя, че да идеш и да се запознаеш с нея или нейната групичка.

Аз, например, всичко това дето ти го изписах ежедневно го правя, без дори да мисля какво и как ще кажа или направя. Точно затова се получава естествено и хората не ме гледат все едно съм някакъв странен, а по-скоро ме виждат като човека, който всъщност съм, без да им изглежда ненормално.

Сети се за някое момче, от класа ти, или което познаваш, на което му върви с момичетата. Представи си, че казва някоя простотия на момиче, бъзика я или я прегръща или докосва нещо. На нея ще й е добре, щото е свикнала с личността на тва момче и го е възприела по определен начин. Сега си представи как ти - неопитната шматка (примерно) отиваш при същото момиче и казваш и правиш същите неща като него. Не само, че ще изгледа странно, ми може и по-лошо да стане, не за друго, а защото тя си е изградила образ на мухльо за теб в нейното съзнание и за нея е противоестествено ти да се държиш така. Изглежда, че това не си ти, а е някакъв акт. Затова е добре да си социален, да не се притесняваш на кого и какво говориш и всички около теб ще те възприемат като готиния пич, а не като насрания мухляк.

На някои хора им е заложено и им идва естествено, като с времето и опита се учат още. С други (като теб) не е така и всичко трябва да се учи и практикува. Най-важното е да преодолееш страха и да разбереш абстрактната идея за нещата, как стават, какво до какво води и тн. трудно е за обяснение. Трябва да го усетиш в теб. Смелост, самочувствие и опит. Другото само ще дойде.

ПП. Тва не го написах само за теб, а за всичките като теб, които са си харесали някоя от училище и не знаят как да я заговорят или привлечат вниманието. Еднаквите теми са наистина много.
Преподаваш ли частни уроци ?

Може всички да се заслушате в човека,защото е много прав !