- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Въпрос?
Дон Кихот или Граф Монте Кристо?
Аз съм за Граф Монте Кристо , дори смятам ,че е смешно да са в една тема. Не съм чел за Дон Кихот , но знам , че монте кристо е върха![]()
Това да не би да са два нови вида зрънчо, направено за любители на зрънчо?
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
Дон Кихот е пълна простотия...
thegreenzombie- ma lil' sis![]()
Първоначално написано от dinqta
Първоначално написано от ledenakrasota
Първоначално написано от KumchoValcho
Няма база за сравнение все едно да сравняваш кашкавал с трион.
Дайте аргумент. И не ми пука какво сравняваш , дайте ми кое е за вас е по-доброто произведение .![]()
Учат се горе-долу едно след друго, сигурно затова ги сравнява.Първоначално написано от needle
Дон Кихот ми омръзна на 50-та страница.
Граф Монте Кристо беше страхотна книга и пак бих я прочела.
На Дон Кихот едвам изгледах филма...
Това е все едно да ти дадат да четеш червената шапчица..
Детска приказка е докато Граф-а е роман за по-пораснали хора
Дали? Не съм съгласна с теб, наистина е много увлекателен Дон Кихот,а самия смисъл, заложен в него-малцина го разбират.Първоначално написано от fear4o
Монте Кристо.. никак,ама никак не ми харесва.
Това означава ли,че не съм пораснала?
Дон Кихот
Повече ми допада като стил на писане и идея![]()
It is necessary
to wrestle with me
you throw away, you throw away
but you can't help it
you've gone momentum
Аз смятам , че Граф Монте Кристо е велико произведение и Дон Кихот е като приказка за лека нощ пред него.![]()
Въпрос на вкус. На мен Графа също не ми хареса, но определено го четях по-лесно и с по-голям интерес от Дон Кихот..Първоначално написано от cweeet
Смисъла на Дон Кихот е доста ясен, но трябва да минеш през цялата простотия за да стигнеш до мястото където се изразява и да видиш защо е станало така.
Не може да не ти пука, всяко произведение си има предимства и недостатъци, Граф Монте Кристо е приключенски роман, може да го сравниш само с Робинзон Крузо. Дон Кихот е роман-пародия описва живота и преживяванията на един "рицар" мечтател, хубав е романа но просто не е за всеки, Граф Монте Кристо по-лесно се възприема.Първоначално написано от NightGuardian
Вече дори не помня за кво се разказваше.Не че съм ги чела де... от контролните и тестовете добивах някаква представа.
Иначе аз не съм особена почитателка на чуждата литература.Особено и на този жанр.
Лично аз обичам стойностни творби, които да чувстваш, когато четеш.Които да преминат през главата ти и да ти оставят няколко въпросчета в нея.Които те карат да се замисляш за истинските неща и ценности в живота.
Фаворити са ми Железният светилник и Гераците.
Много дълбок смисъл има в тези творби.. ама много дълбок.
Аз лично, хванах цаката още на втората страница от първа глава, още там вече започва да се заформя наистина интересната част.Но може би това е при мен , защото ми е интересен метода на действие на човешкия мозък, психологията като цяло, и понеже Дон Кихот е една наистина интересна "личност" (персонаж) с наистина интересни и пародийни качества ми е крайно интересен, както и авторът му. Разбира се, че е въпрос на вкус, но ти се изказа така, сякаш мнението ти е определящо за останалите. Иначе аз не успях да прочета Монте Кристо, голяма тъпотия ми се стори.Първоначално написано от fear4o
Е,тва си е така,но зависи кое повече ти допада като стил на писане,i guessПървоначално написано от NightGuardian
![]()
It is necessary
to wrestle with me
you throw away, you throw away
but you can't help it
you've gone momentum
Просто такъв спор възникна.Първоначално написано от needle
![]()
За човек, които от 3 години се занимава да наблюдава човешките реакции и начин на мислене главния герой беше просто отражение на шизофренията на автора..Първоначално написано от cweeet
Съжалявам ако ми е прозвучало така мнението, но това е моята гледна точка разбира се не твърдя, че е правилна напълно, но не смятам и, че е грешна
Графа,определено.Доста интересен ми беше,а Дон Кихот едва-едва я изкарах,с голям зор.
Дон Кихот не беше ли по-скоро написан с цел гавра с рицарските романи, които по тогавашно време са заливали пазара, а-у?Първоначално написано от fear4o