Привет.
Както се казва, всеки с проблемите си, та и аз в това число. Предполага се, че в този тъмен ъгъл на форума дебнат калени от суровия живот форумци, сблъсквали се с какво ли не, та какво по-добро място да помоля за съвет...
Е, here I go:
Всъщност е доста просто... нямам желание за нищо. Нито пък мотивация. Не ме разбирайте грешно, имам осъзнатото желание да правя десетки неща, всяко от които ми е доста интересно, но успявам да намеря мотивация и вътрешно желание да върша това, с което се захвана, не повече от седмица-две. Месец би било чудо на този етап. Сега като се замисля, в момента дори не подхождам с този хъс и "надъханост" към нещата дори и в самото им начало. До преди месец-два поне бях изключително надъхан в началото на заниманията си... уви, напоследък дори това липсва.
Едва ли проблемът ми е особено рядък, но преди не бях така. А преди бях малък, зелен и неориентиран... и все пак имах повече желание/мотивация да се занимавам с най-различни неща отколкото сега. Звучи глупаво, но просто в един момент спира да ми се върши доскоро интересното занимание, с което съм се бил захванал. Свирене на китара, чужд език, нещо с професионална насоченост (така де, на 21 съм и съответно под професионална насоченост имам предвид това, което уча), а повярвайте ми, повечето от тези неща намирам за крайно интересни (все пак се захващам с тях поради някаква причина).
Не знам дали причината е, че с повечето неща се захващам самоцелно, но се предполага (а пък и от опит го знам), че дори човек да се захване с нещо само защото му е интересно и просто иска да придобие някакво умение, то това е достатъчно да го държи мотивиран. Така и беше преди време, но уви, не и от няколко месеца насам.
Проблемът е, че това бездействие ме убива. По цял ден си губя времето, не правя нищо, кой знае колко полезно. Майната му на полезното, поне да ми доставяше вътрешно удволетворение... поне да си запълвах деня със секс. Уви и за това нямам особено голямо желание. Кофти, а?
Ако някой друг е имал такъв период в живота си или просто има какво да каже по темата - да заповяда.