- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Изясняване при приключване на взаимоотношения..
Според вас хубаво ли е да се изясняваме когато приключим връзка? Да кажем всяка причина, всеки проблем, всяко нещо което не ни е харесвало..
Или така ще е по-трудно за приключване? Как трябва да изглежда една раздяла за вас? Дори едно приключване на отношения между хора, които са се обичали или един от двамата е бил в заблуда за всичко случващо се, но са имали пречки за това да са заедно.. и са се скарали по най-глупавия начин и всичко е свършило и един от двамата .. има 100 въпроса започващи със защо.. Аз съм в тази ситуация .. и наистина имам много въпроси.. искам да питам и да ми отговаря и всичко да свърши... да не запомням всичко това като едно не разяснение и едно губене на време..
Най-вероятно няма как да стане или поне не бих събрала куража да го питам.. и не бих понесла отговорите, но защо изпитвам такова желание да ги знам? Защо искам всичко да знам.. или е по-добре да съм в едно не разяснение..
Е кажете мненията си.. Моля ви без спам..
![]()
~ ` всяка минута, в която сu тъжен,
губuш по една мuнута щастuе.. ♥♥
Предпочитам всичко да е ясно. Дет се вика да ме нарани с отговорите си много, но поне да знам какво точно е станало. Не да тъна в неведение и да се чудя аз ли съм била виновна. Ако не знам причината, не мога да сложа край като хората.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Най - добре е всичко да бъде изяснено и казано.
след приключването на една сериозна връзка аз исках да си кажа всичко. нещата се стекоха така, че аз я приключих и наистина имах желание да обяснявам всичко, точно както ти казваш, за да не е било все едно пропиляване на времето (2 години и половина, не са малко). само дето от другата страна нямаше желание да се слуша. той се вкопчваше във всяко нещо, обръщаше го на обратно и следваха обяснения през пръсти защо,разбираш ли, било станало така и т.н.
извод : според мен е хубаво да има изясняване. с него израстваш.
"Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."
+1Първоначално написано от SisiStrange
И аз съм на това мнение! По-добре грозната истина и всичко в очите!!!
Много зависи от ситуацията, връзката, хората, отношенията и т.н. Понякога просто няма какво да се каже, а понякога отношенията се развалят и един разговор за причините би бил доста тегав. Миналото - минало.
And man you'll never know, whats inside my electronic brain.
когато е дълга и сериозна връзка , е добре да се изясните , но наистина понякога момчето може да е толкова наранено , че да се държи гадно и да изопачава нещата , но по-добре да си кажете всичко в очите
ТИ СИ ЛЮБОВТА
ТИ СИ ГОРДОСТТА
В НАШИТЕ СЪРЦА
! ЛЕВСКИ СОФИЯ !
Много мразя, когато ме оставят без да ми отговорят на въпросите... После има за к'во да се чудя и да си мисляПо - добре е да се изяснят нещата на чисто, отколкото после да страдаш обвинявайки се за нещата които са се случили преди !
Мисля, че тълкувате неправилно въпроса.
Естествено, че е добре да се каже причината, но не и да се вадят всички кирливи ризи. Ако причината примерно е липсата на комуникация и неговия инат, няма смисъл да се споменава навика да си хвърля чорапите из стаята, закъсненията и прочее. Идеята е раздяла с добро, нали![]()
Именно идеята е раздяла с добро, а не да направим отсрещния по-черен и от дявола. А и логиката в изясняването донякъде е и корекция, предотвратяване и недопускане на същите грешки.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Идеята ми е да се избегне разговор подобен на тоя:
Тя: Искам да се разделим, защото не мога да комуникирам с теб и оттам се появяват много проблеми.
Той: -не казва нищо-
Тя: И ми писна да ми закъсняваш всеки път, и да си забравяш портмонето, и да ме караш да гледам тъпи мачове..
Той: Ама ти ми изневери с ония мухъл, нали?
Тя: Ама не го намесвай, тва няма никво значение! Ти просто си толкова инат и се заяждаш за най-малкото нещо, не те интересува как се чувствам аз!
Той: На теб много ти пукаше как се чувствам аз тогава, нали?
Тя: Офф, виждаш ли, за тва говоря, с теб изобщо не може да се говори.
Става и тряска вратата.
Естествено ,че е най-добре всичко да се изясни.Защото ако не се изясни така и двамата ще страдат.Единия ще страда щото си мислим ,че сте се разделили заради една причина,другия ще страда защото не му е обяснил защо са се разделили.А и от друга страна така винаги ще има една отворена вратичка и повярвайте ми по добре да се каже веднъж НЕ отколкото да има такива надежди ,които за напред могат да объркат много живота.
![]()
Всяка ситуация е различна и категоричен метод на разделяне не може да се определи. Вместо трудни разговори и натъжени физиономии, някои хора предпочитат да започнат да се държат кофти, дори да изневеряват, да правят "напук" и лека полека отсрещния човек се усеща, че нещо не е наред и му писва.
Аз съм от хората, които когато видя да има проблем във връзката...веднага си казвам кратко, точно,ясно ...без да преглъщам и да ми се натрупва...и накрая, когато настъпи часът на раздялата и съм решила това да стане (обикновено аз излизам от играта) леко се отдръпвам от дадения човек,за да му покажа по такъв начин, че трябва да си кажем "сбогом" ...![]()
и това е едно от най-долните неща на света.Първоначално написано от garabet
"Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."
Първоначално написано от Sh@d0w
'Don't be afraid of death;
be afraid of unlived life.
You don't have to live forever,
You just have to live.'
- " Причината е в мен, не в теб "
- Това вече съм го чувала, не е в теб, в мен е ..![]()
Обичам малко, предимно себе си.
Когато аз приключвам взаимоотношения, честно казано предпочитам да не давам обяснения. Прекалено прекрасен човек съм и когато трябва да кажа на някого, че нещо в него ме е отблъснало, се чувствам гузна, че не съм направила всичко възможно и не съм дала всички шансове. Затова предпочитам да не се обяснявам. Но въпреки двойният стандарт, както и заради невероятната ми прекрасност, смятам че заслужавам да ми се казва защо някой напуска кораба ми. Във всички останали случаи историята свършва зле за човека отсреща. Защото аз и така или иначе, пак ще разбера, каквото ме интересува.
Аз лично съм против.
Хората се събират и разделят постоянно, но не винаги за това има някакви множество причини. Достатъчна е само една- единият ЯВНО няма желание да продължи във връзката.
Никога не питам. Специално последния път, когато ми се случи, аз си го усещах от едно известно време и когато дойде моментът, въпросният човек сигурно ми е обяснявал 2-3 часа защо,какво и как. Но си спомням, че аз тотално го изключих като глас и като присъствие. Останах само на усещане, защото знаех, че това ,което каже, няма никакво значение или полза- единственият ефект ще бъде, че ще си въртя в главата всичко, което е казал и ще ми бъде още по-зле.
Но обикновено хората го изискват, защото смятат, че така ще им стане по-добре, по-ясно, по- честно, ако щеш. Истината е, че за нищо не служи. Нищо не променя, просто си остава в теб и те стресира.
Предпочитам всичко да стане ясно.Какво ще увъртам,не обичам същото да се случва и с мен .А , най-отвратителното е да почнеш да се
държиш студено с него ,кофти,да го отбягваш, вместо да му покажеш къде е проблема и да го оставиш да си живее живота и да сложиш край .
Защото когато затворя очи, виждам само теб...
http://www.youtube.com/watch?v=5VtsT...eature=related (music)
Раздялата трябва да е поетична...
"Everything kills you, you're dying everyday. You're either dying everyday, or you're living everyday, and I'm living everyday."- Christofer Drew
"Imagine all the people
Living life in peace"- John Lennon
Тва с обясненията обаче ме убива.
Няма нужда да се обясняваш защо. Важното в случая е че единия иска раздяла. Почне ли да се задълбава, аккво и защо... нещата ще идат на зле.
При последната ми раздяла девойката каза "Искам да се разделим, не ми е комфортно във връзка с теб." Аз попитах "Сигурна ли си в решението си?" Отговорът "Да, сигурна съм."
Няма нужда да обясняваш на някой защо не искаш да си с него. Така или иначе или не си заслужава, или не е нужно, или няма да те разбере.
Човек може да уважи решението без да знае причините за това. Или поне би трябвало да няма проблем с подобна ситуация.
А след това всеки сам за себе си си вади поуката. Щом има раздяла не е трудно да видиш къде е камъчето, обърнало колата.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Не чакам раздялата, за да започна да се интересувам от това, какво е ставало по време на взаимоотношенията ми с даден човек.
Щом нещо започне да накуцва, гледам проблема да бъде разрешен веднага. Ако няма решение на дадения проблем, всичко приключва и не са нужни повече обяснения.
И спря да се върти за миг земята..
Изясняването може да е болезнено, но толкова е и болезнено без причина, без обосновка, просто да прекъснат контакт с теб - без последен разговор, без да разбереш конкретните причини.
Някак толкова е пошло.
Аз пък не ги разбирам хората, които като късат с някого му казват, че искат да се разделят с него и не дават обяснения. За мен това е чисто бягане от отговорност. Не че и аз не съм го правила де.Но почти не знам за хора, които да не попитат: "Защо?"
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Невежеството е блаженство. Понякога е по-добре да незнаеш някои неща, просто за да си спестиш болката.. Лично мнение![]()
"..но мътните да ме вземат, ако този път ти простя!
Ще бродя подгизнал, ще се гърча в агония,
но от нещастните си гърди ще те изтръгна
и даже спомена за теб ще удуша.."
Защо него ли ? .. Защото ме кара да се усмихвам..