- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Изясняване при приключване на взаимоотношения..
колкото ни е по-ясно,толкова по-добре и за двамата
Животът ме накара с всичко да се справям,
но няма да се справя да ми липсваш ти!!!....![]()
![]()
Абсолютно. Еми, няма как да стане. Аз не бягам от отговорност и той няма да го направи. Длъжен е да обясни.Първоначално написано от jghgh
Душковци, човека не ви е длъжен, както и вие на него. Имате връзка по свободната воля и на двама ви. Няма договори и клаузи, както и уочняващи анекси. Следователно няма такова нещо и като "Той е длъжен да ми обясни." Длъжен е пред работодателя, щото договора го задължава. Във връзката нещата стават на добра воля.
Бягането от отговорност си е точно ваша интерпретация и подсигуряване да излезете сухи. Навсякъде по света можеш да върнеш закупена стока без НИКАКВИ обяснения. (да с опредлен от производителя срок, разбира се, но имаш това право)
Предвид че връзките не са продукти, не са и услуги... този срок е малко по неопределен във времто. А още повече връзката е неписано споразумение. Но не и задължение.
Просто човека до вас не ви е длъжен in any way. Ако искате да ви е длъжен - подписвате в гражданското иии воала вече има клаузи, които ви задължават. Във всеки един друг случай връзката е изцяло на доброволни начала. Ако не ви харесва - чантичката, ботушките и по живо по здраво.
И така драги мои, пробвайте да приемете че хората не са ви длъжни с нищо. Включително и с обяснения защо не искат да са с вас.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
^Нищо чудно, че момичето е скъсало с теб.
Най - малкото което дължи един човек във връзка, в която и имало чувства е едно обяснение. За какви договори и клаузи дрънкаш, това е от чисто морална гледна точка.
В смата връзка също, дори още докато я има, говоренето и споделянето също е препоръчително. Ако това ти е отношението като те пита примерно "какво прави днес?" - "не съм ти длъжен с нищо та да ти давам обяснения ок?" не ти завиждам.
И аз мисля,че е по-добре да се тегли чертата и ..край.
Не искам да ми се обяснява " ама то.. защото..ама токоз,ама онакоз..". Искам само да ми каже,че иска да се разделим,а не да се държи студено с мен.
Момичето,което е казало на vladesbg,че не и е комфортно във връзката е била точна и ясна. Много правилно му е казала. Не е започнала да се обяснява с недомлъвки. И с две думи е казала причината,а именно,че не и е комфортно.
Не виждам смисъл да ми обяснява дълго и широко.
Абсолютно съм съгласна с Шадоу.
Това, че не си официално обвързан с договор, по никакъв начин не те освобождава от моралните и етични задължения, които имаш към момичето до себе си.
Това е все едно приятелката ти да забременее и ти да я зарежеш да се оправя сама, щото нямате подписан договор, видиш ли.. Тъпотия.
А ако имаш чувства към тоя човек, няма ли да искаш поне да разбереш причините, поради които къса с теб? Най - малкото което е да си направиш извод за вбъдеще, та дори и последен шанс да оправиш нещо?Първоначално написано от iiordanova
Хах как говорите без да мислите. Имате връзка с чувства, идва един ден и казва късаме и ти "ок чао". Все едно ти е все тая.![]()
Моралните и етичните задължения са в сила докато и двамата ИСКАТ да имат връзка един с друг. В момента вкойто единия спре да го иска, всичко приключва. Щото съюза между двамата души вече не съществува и те се превръщат в двама отделни индивиди пребиваващи на едно и също място. Защото вече нищо не ги свързва. Чувства, мувства и други подобни в сила са докато двамата имат обща цел и желание за взаимност... иначе пак си измисляте глупости, само и само да излезете по-сухи.
Ако моята приятелка забременее, ще е защото и двамта го искаме => няма да я зарязвам. Така че примера ти е неуместен. Виж ако детето не е мое - да ще я зарежа да се оправя сама, без значение на какъв етап сме. Няма нужда да обяснявам защо.
А ако не искам да си комуникирам с нея естествено че ще се държа студено.
А ако баба беше мъжка....
It is that simple.
Dr. Gregory House
Аха значи вчера сте си държели ръцете, а на следващия ден като ти писне вече сме студени и не дължим нищо.Първоначално написано от valdesbg
Fuck morale, I'm macho.
Радко - по принцип не си дължим нещо. Държим си ръцете щото ни е готино заедно, щото имаме идеи за бъдещето и щото в конкретния момент си мисля че това е жената с която искам да прекарам живота си. Утре се събуждам и виждам че съм бил изпаднал в заблуда/решавам че щебъда нещастник/ми писва да живея и естествено горните неща вече не важат. Дай пак да си държим ръцете, нищо че не искам и не ми е приятно и нямам желание. Ако сърцата и не са заедно - няма смисъл ръцете ни да бъдат.
Иначе кво да направим? Да се пазарим? Щото така го виждам аз:
Искам да се разделим.
Да ама аз не искам, дай ще оправим нещо, дай ще измислим друго, ще нагласим нещата.
Хубаво, аз обаче искам да се разделим.
Ама аз не искам.
and so on.
Когато другия ясно си е заявил желанието е най-малкото детиснкоо да почваш да лавираш и да търсиш алтернативи. Дали ми пука или не не се определя от това как няма да пусна момичето до мен да си тръгне. Ако прецени - ще ми каже причините поради които иска да се разделим, ако ли не явно това съм си заслужил като отношение.
Това с последния шанс е друга смешна история... ама айде нея да не я коментирам.
Общо взето ключа от палатката е в по горната ситуяция:
Аз искам да се разделим.
Да, ама аз не искам и ще направя всичко за да не се случи. Иначе си длъжен да ми кажеш защо за да имам причини да ти кажа колко си прост.
Както и "колкото повече драматизирам при раздяла, значи толкова повече показвам колко много ми е пукало".
Ама не усещате колко е глупаво, нали?
Dr. Gregory House
Именно, защото сте имали мечти заедно. Това че твоето или нейното сърце вече не изпитва нищо, не значи че и другото е така. Един ден мечтаете за бъдещето, на следващия единия изчезва просто ей така без никакво обяснение.Първоначално написано от valdesbg
Въобще не е мъжка постъпка според мен, трябва да застанеш пред момичето и да кажеш каквото имаш. А не като някой женчо - не искам да сме заедно и се омита, покрива се изключва телефоните и прочие.
И не си прав, с примерния диалог който даде. Имам чувството че не вникваш в смисъла на темата. Циврене може да има, дори и само при споменаването на това че слагаш край.
Не е нужно да се увърта, задълбава, протаква и прочие. Просто когато усещаш че нещо не върви, отиваш и казваш "Искам да скъсаме, защото еди какво си, нечувствам вече еди какво си, проблема е еди къде си, писна ми от и прочие". И готово пак можеш да си станеш и да си отидеш с олекнало сърце и душа, както и другата страна ще знае поне защо е дошъл края.
Така трябва да приключи една връзка. Така е правилно. Другото са побуртетски изпълнения.
+Първоначално написано от Sh@d0w
А не е нужно да си в пубертет, за да правиш такива изпълнения
Измъкваш се. Моралните и етични задължения те ЗАДЪЛЖАВАТ за прекратиш връзка с човек, когото си обичал, по човешки начин.Моралните и етичните задължения са в сила докато и двамата ИСКАТ да имат връзка един с друг.
Супер пу*кенско е да си тръгнеш без простично обяснение.
Това е.
И е супер смешно да слушаме теория след теория при положение, че опитът ти е далеч от голям.
Морала задължавал, мдаааа...Ако теб морала те задължава, мен не ме. Иначе човешки ще е споко. Няма да се колим.
Аз да попитам тогава друго: ако погледнем от другата страна на медала - защо не ИЗИСКВАТЕ и причините поради които някой тръгва с вас?
Излиза че няма значение защо ни обичат, но има значение защо вече не ни обичат. Kinda hypocritical, eh?
Моя опит молим да не го закачаш, така както аз не закачам твоя. Щото и аз мога да играя подмолно![]()
Dr. Gregory House
Ето къде бил поблема.Първоначално написано от valdesbg
Аз съм "ЗА" изясняване на проблемите , но не когато е настъпила раздялата. Все пак ако се изясняват проблемите и се търси решение - няма да се стига до края , поне така ми се струва.
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Абсолютно. Не виждам смисъл да продължавам със спора.Първоначално написано от Sh@d0w
И не мисля, че ние сме лицемерите. И не звучи по-яко, написано на английски.
Егати и спора дето сте направили.
И все пак според мен когато един човек започва една връзка и дойде време на нейния край би трябвало да си каже какво му е тежало. Другия дали иска да слуша, или не си зависи изцяло от човека.
Всичко е тотално индивидуално..
Аз бих се надявала на края на връзката да чуя всички причини.. да знам, а не да седя в нищото и да се чудя в кой е грешката.. какво е станало т.н.
Трябва да има разбирателство в края на връзката.. ако случайно 2мата решат, че искат да останат приятели.. все пак трябва да знаят какви са причините .. и това да ги отблъсква да бъдат отново заедно, защото ще ги е страх да си допуснат отново грешките си.
~ ` всяка минута, в която сu тъжен,
губuш по една мuнута щастuе.. ♥♥
Важно е и това дали приключвате по взаимно съгласие или 1 къса с друг. Доколкото разбирам, той скъса с теб.Първоначално написано от nepowtorima
Попитай го за причините и за лошите ти страни, които са го дразнели. Най-вероятно ще отговори.
Желанието ти е нормално и правилно.) Така и трябва.
Made by God, improved by Devil
Сайт относно стила и съблазнението на жени. http://progresiray.me
Съгласявам се с Ради и с Пантерката.
Хич няма значение какво си длъжен и какво не си.
Дори не е баш до морал.
Трябва да си супер слизестия охлюв и безсърдечен, за да зарежеш някого, оставяйки го с хиляди въпроси. То просто е злобно. Ако хората си имат достойнство, няма да седнат да се молят и да се пазарят за оставане заедно. Просто винаги е хубаво човек да ЗНАЕ къде е сбъркал, за да си вземе бележка. Иначе всички тези връзки не са никакъв опит, а пропиляно време. Дори да не е в теб причината, ти искаш да знаеш какво е станало аджеба, най-малкото, за да не се чувстваш виновен.
Майната му на морала и майната им на правилата, на това кой на кого е длъжен - просто в такава постъпка липсва каква да е стабилност (едно важно според мен качество, особено пък у мъжете) и най-вече каква да е човещинка. Този разговор няма да ти загуби много от времето, няма да те изхаби кой знае колко щом тъй и тъй си решил, че късате, но на другия човек може да му помогне много в преодоляването най-вече. За мен да нямаш смелостта да кажеш 3-4 нормални изречения и да обясниш ситуацията си е жалко и показва колко въобще имаш топки.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Сисе въпроса е дали имаш желание, а не смелост. Не е кой знае колко философско.
Аз насочвам темата към идеята че това не е задължително условие, а не че няма нужда от него. Няма лошо да се кажат две три думички примерно. Ама не да се заклеймява човека ако не ги каже.
Иначе това с вината, преодоляването и подобните чуденки не се оправя с единия разговор. Един разговор от подобно естество не променя нищо към по хубаво от гледна точка на опит, преодоляване и подобни. Изяснява недоизказаните и премълчани неща, които и на двамата са им вече ясни.
Всичко друго си зависи от типа човек. На една ревла, колкото и да и обясняваш тя пак ще си е 6 месеца в депресия. И съвсем същото ще се случи и ако нищо не и кажеш. Примерно.
Мелите си около идеята мухльо си ако не ми се обясняваш, ама никой не каза защо при започването на връзката не се иска причините за това, докато при завършването и скачате като ужилени ако не ги получите?
П.П. Имаш ли друг избор освен да се съгласиш с Пантерката и Ради?
Dr. Gregory House
Както и да го въртиш, да не проведеш един нормален разговор, е проява на неуважение най-малко. Ако си бил с някого 2-3 седмици или нещо от сорта, иди дойди (макар, че и това не го разбирам), но в някоя сериозна връзка да сте градили бъдещи планове, да сте били дълго заедно и да сте споделяли всякави неща и ти накрая да си врътнеш носа без поне един нормален разговор... еми нямам думи.
Относно:
1. При започването на връзка никой нищо не залага. Не се знаете още какви сте със сигурност, не сте привързани, и да не ви се получи - няма да ви заболи. И по-лесно може да се махне с ръка, ако нещата не се получат.ама никой не каза защо при започването на връзката не се иска причините за това, докато при завършването и скачате като ужилени ако не ги получите?
2. Не знам за теб, но аз лично много добре знам причините приятеля ми да иска да е с мен. Вие не си ли водите тези разговори? Не ми се види нормално в една връзка да не ти хрумне поне веднъж да изтъкнеш колко много харесваш еди какво си в човека и как го цениш, заради еди какво си качество.
3. Темата няма нищо общо с причините да ходиш с някого. Такива теми има много. Темата е точно за разделите. Мисля, че извърташ нещата натам, защото вече няма кой знае какво да кажеш.
ПП. Защо да нямам друг избор освен да се съглася с Радослав и Пантерата?Ако намекваш нещо, че съм длъжна да ги подкрепя, защото той ми е гадже, а тя ми е симпатична, далеч си от истината. Не мисля, че някой от двамата би ми се разсърдил, ако изкажа друго мнение. Не сме клонинги.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
Хубу, за теб и още хиляди друго е необходимо че даже и задължително. За мен и още няколко човека обясненията не са критерий за нищо. Хубава добавка са, но нищо повече.
А относно другата част - стигаме до идеята че никой не пита "защо ме харесваш?" или "защо си с мен?". Докато се задава въпроса "защо искаш да не сме заедно?" Май не схващаш накъде бия. Ясно е че ти се споделя в определен момент. Другаде е въпроса. По ясно не мога да го сдъвча.
А иначе аз каквото имах да казвам го казах. В момента проучвам други неща, които са не по малко интересни. Инак Радко и Инчето са си пичове.
Dr. Gregory House
Питаме "Защо ме харесваш?". Също и "Защо си с мен?" Щом така си ми го сдъвкал, ще ти отговоря ясно и кратко и аз: Защото, когато тръгваш с някого причината е една: Харесваш го. Няма кой знае какво разнообразие от възможни отговори. Докато, за да се стигне до край на една връзка, трябва да е станало нещо. Особено, ако въпросната връзка не е месец, а е наистина сериозна. И човек има нужда да знае каква е причината всичко да приключи, най-малкото, защото е необратимо. В една хубава връзка, има хиляди възможности да попиташ защо са с теб. Накрая обаче нямаш кой знае колко шансове да получиш честен отговор.
И пак ще го кажа: Ако дори не знаеш къде ти е грешката, цялата история е загуба на време. Дори не можеш да си вземеш бележка.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
Сисе бъркаш причина и повод. Тръгваш с някого заради очевадния повод - харесваш го. Причината/причините да го харесваш обаче може да са много. Без заяждане.
Иначе - Една раздяла винаги е изненадваща но никога не е неочаквана. В тоя ред на мисли, не мисля че е нужен външен източник за да разбереш къде се е размирисала работата, нали? Или ако наистина ти е нужно да ти се посочи.... не говори много хубаво за вашите вече бивши отношения. Че и за вас като хора. Дали ще са две седмици или 3 години... все същото е. Ако си мислиш че 3 години задължително ще са по болезнени от 2 месеца... молим върни се в 8 клас отново. Времето не е от значение. От значение е за какво си го използвал.
Зад всичко това в темата седи един доста болезнен пример от живия живот, не че ви интересува особено де.
И така![]()
Dr. Gregory House