Цитирай Първоначално написано от valdesbg
Радко - по принцип не си дължим нещо. Държим си ръцете щото ни е готино заедно, щото имаме идеи за бъдещето и щото в конкретния момент си мисля че това е жената с която искам да прекарам живота си. Утре се събуждам и виждам че съм бил изпаднал в заблуда/решавам че щебъда нещастник/ми писва да живея и естествено горните неща вече не важат. Дай пак да си държим ръцете, нищо че не искам и не ми е приятно и нямам желание. Ако сърцата и не са заедно - няма смисъл ръцете ни да бъдат.
Именно, защото сте имали мечти заедно. Това че твоето или нейното сърце вече не изпитва нищо, не значи че и другото е така. Един ден мечтаете за бъдещето, на следващия единия изчезва просто ей така без никакво обяснение.

Въобще не е мъжка постъпка според мен, трябва да застанеш пред момичето и да кажеш каквото имаш. А не като някой женчо - не искам да сме заедно и се омита, покрива се изключва телефоните и прочие.

И не си прав, с примерния диалог който даде. Имам чувството че не вникваш в смисъла на темата. Циврене може да има, дори и само при споменаването на това че слагаш край.

Не е нужно да се увърта, задълбава, протаква и прочие. Просто когато усещаш че нещо не върви, отиваш и казваш "Искам да скъсаме, защото еди какво си, нечувствам вече еди какво си, проблема е еди къде си, писна ми от и прочие". И готово пак можеш да си станеш и да си отидеш с олекнало сърце и душа, както и другата страна ще знае поне защо е дошъл края.

Така трябва да приключи една връзка. Така е правилно. Другото са побуртетски изпълнения.