- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Противозачатъчни
Мога ли да взимам противозачатъчни, без да имам 18 години? Генеколог ли трябва да ми ги предпише или мога свободно да си взема? Това не означава, че ще правя секс без презерватив, просто искам да съм колкото може по-спокойна.
Обичам.. гушната в тебе да заспя
Задължително гинеколог! Нека той ти ги предпише, защото може да си прецакаш организма, а това не е шега работа. Като отидеш, ще можеш да му зададеш въпросите, които те интересуват.
И дано имаш поне 15-16 години, защото недей се трови от малка с хапчета. Ползвай презервативи дотогава.
Женско съм! Пикая клекнала...
И за какво искаш да взимаш и хапчета и да ползваш презервативи?!
Без рецепта не можеш да си купиш противозачатъчни. [така би трябвало да е, не съм пробвала] Не е нужно да имаш 18, но трябва да си към края на пубертета. Това е субективно за всяко момиче, сама си прецени дали вече си се развила.
Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.
Безсмислено е да си съсипваш хормоналния баланс толкова отрано. Един ден тая овулация може да я търсиш...
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
кажи му да те бутне по стълбите за по-сигурно
Creative Technologie
Противозачатъчни се издават само с рецепта. Да не говорим колко много объркват хормоналния баланс,цикъла ти и т.н
А и от 5 дена ми стана 3, което беше още по-добре.
Иначе, и аз да си кажа-противозачатъчни, без да са изписани от гинеколог-НЕ! Иначе, не е нужно да имаш 18, за да можеш да си ги купуваш, но ти трябва задължително рецепта...(е, в много аптеки дават и без да представиш рецепта, но все пак)...
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
И аз пиех около месец,но след това ми закъсня с поне седмица после имах някакви розови и кафеникави течения и в крайна сметка цикъла ми продължи повече от седмица и моментално спрях да ги пия. Но съм на мнение че са най-доброто предпазно средство.![]()
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Нищо...нито ми се размести цикъла, нито пък е с по-голяма продължителност....Първоначално написано от kalpazanka
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
Нахално ли ще е да попитам кои точно си използвала ?
Да ти кажа, и да питаш, полза няма да има, щото на такива като теб изписват тези ОК, за които дистрибуторът е обещал облаги на АГ.Първоначално написано от amalita
![]()
А?Първоначално написано от kalpazanka
Който плаща, той поръчва музиката.Първоначално написано от Shturrrche88
От различните фирми пращат при гинеколозите медицински представители, който им бутат разни рекламни материали и подаръци за да изписват противозачатъчните на определена фирма ( майка ми работи в аптечен склад и съм 100% убедена в думите си ).
По темата:
Мацка, на своя глава ОК недей!!! Консултирай се с гинеколог! Той ще ти предпише най-подходящите за теб.
Знам, че звучи кофти. Никой няма да се юрне да ви разубеждава, просто щото сте му добре дошли.
А, това го знам, просто не съм разбрала правилно калпазанка какво точно каза, за това и попитах.Първоначално написано от kalpazanka
Моята бивша гинеколожка предлагаше Ясмин (явно при нея бяха се нанесли трайно дистрибутори), но не ми изписа тях, защото каза, че не са подходящи за мен.