.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10

Hybrid View

Диета при ниско кръвно

Тъй като ниското кръвно се оказа много често срещан проблем, пък и при мен лично се съмняват дали редица проблеми не са ми именно от него и съм решила, че започвам да се храня по-здравословно.

Обмислям да посетя и диетолог, но за момента събирам опит.

Знам, че при ниско кръвно е изключително полезно да се пие много вода, да се яде повече сол и захар. Също знам, че черният шоколад е изключително полезен. Чувала съм, че и храни съдържащи натрий са благоприятни, но аз лично не знам кои храни точно съдържат натрий в по-високи количества.

Някой друг да има подобни проблеми и какво ви помага?
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Аз съм с ниско кръвно. Спортът е най-доброто лекарство.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

И моето кръвно е страшно ниско и често ми става зле. Оправя се с шоколад (може и вафличка ако имаш под ръка) и кока кола.

Ами и аз съм с ниско кръвно, и то доста.. На мен не са ми го казвали това със солта и натрия като цяло. Знам, че хората с ниско кръвно по принцип са с недостиг на желязо и е хубаво да си го набавят с храната.

Аз никога не съм спазвала диети и не мога да ти помогна особено там. Просто внимавам какво хапвам и се движа, а за кръвното - кафе. Някои кафета съдържат доста калории, така че внимавай при избора си.

Храни, съдържащи желязо:
    http://dieti.net/jelyazo/

Откъс от Уики: В организма на животните и човека желязото постъпва чрез храната. Най-богати на него са черният дроб, месото, яйцата, бобови култури - най-вече соята и бобът, хлябът, грисът, цвеклото, а от подправките - най-много желязо се съдържа в магданоза.[1]

Спанакът също съдържа желязо, но много по-малко от други зеленчуци като например лещата и зелето. В яйцата и рибата също има повече желязо от него. Спанакът съдържа обаче вещества, които пречат на пълноценното усвояване на желязото и затова е по-добре да бъде сервиран с месо или риба.
    Момиче ^^

Повече от фен Аватара на Millen4ety
    Град
    Sofia
    Имам супер ниско кръвно, непрекъснато си чувствам краката омекнали и ми се вие свят, нямам сили и крайниците ми са ледени...
    Наистина редовното спортуване много помага. Иначе и аз все търся начини за покачването му, на мен много добре ми се отразява лъжица мед с ядки или малко сирене. Кафетата вече не ми помагат...
    we follow the danger wherever it goes.. we are the believers... we are.. heroes...

Jeff Hardy forever!!

Супер фен Аватара на Sintya
    Град
    Is 'ur choise
    Пий кафе, без захар / мляко. Оправя се. И спорт също, но не прекалявай с кардиото.

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Айран със сол винаги повдига тонуса и е най-лесното решение на проблема.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

anonymous708973
    Guest
    Повече сол и захар никога не е добра политика.
    Повече вода и спорт, това е.

Всъщност всички доктори ме посъветваха да ям повече сол и захар, защото аз наистина не обичам нито едното, нито другата и рядко ям такива храни.

Мисля че колкото и да не ми се иска ще минавам на свинско и телешко.

И май ме разбраха повечето погрешно, аз не искам диета за отслабване, искам такава с която ще се чувствам по-добре.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    Цитирай Първоначално написано от Sintya
    Пий кафе, без захар / мляко. Оправя се. И спорт също, но не прекалявай с кардиото.
    На мене от кафето по-зле ми става.

И аз съм с много ниско кръвно. Като стана изведнъж, просто ми е черно пред очите.
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си