.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 17 от общо 17

Hybrid View

Голям фен Аватара на DeSiTo0o
    Град
    Botevgrad

Възмутена съм от бърза помощ..

Здравейте.
    Дядо ми е много болен и одеве се наложи да викнем бърза помощ.. При което трябваше да се обадим първо в София, а ние не сме от там ( такава им била системата вече!), вместо директно да се обадим тук в бърза помощ.. при което от София решават дали случая наистина си заслужава да пратят линейка и чак товага се обаждат тук в болницата и казват да се прати линейка и да дойде лекар да види дядо.. защото няма начин той да бъде вдигнат за болница заради състоянието.... при което 20 мин. по-късно (!!!) идва една лекарка, която му премери кръвното за 5 мин. и си отиде!!!! Представяте ли си? И на човека определено не му стана по-добре от това, че му премериха кръвното..

Та мисълта ми е следната - мога ли някъде и къде да пратя някакво писмо, жалба или както искате го наречете. Аз просто съм възмутена от тая глупава система.. ами ако някой човек наистина умира? Какво да седи и да чака първо да се обаждаме в един град, те да мислят дали си заслужава да се разкарват докторите .. и след половин час най-малко да чакаме да дойде линейка? Ако и вие сте против това нещо и смятате, че така се губи страшно много време, моля ви, кажете ми какво да направя!
    Yellow diamonds in the light... and we’re standing side by side... as your shadow crosses mine... What it takes to come alive?

Голям фен Аватара на mey_si
    Уча в училище на 5 минути от Военна Болница -София и на 10 от Пирогов..На едно момиче от класа и стана зле и линейката дойде след 20 минути..Какво остава за друг град.Смешна е картинката общо взето

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Ти се радвай, че са дошли за 20 минути при положение, че дори не сте в София !!
    В крайна сметка, дядо ти добре ли е ? Какво толкова му е имало ?

Супер фен Аватара на ImmortalSportFreak
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от mey_si
    Уча в училище на 5 минути от Военна Болница -София и на 10 от Пирогов..На едно момиче от класа и стана зле и линейката дойде след 20 минути..Какво остава за друг град.Смешна е картинката общо взето
    омг.. Това е ненормално! о.О

И мен ми се струва супер тъпо това,че трябва първо да звъниш в София и т.н. .... Тая лекарка е гледала да отбие номера явно и тва е.. ;Х
    И какво се оказа положението с дядо ти?Оправи ли се?

"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
    Audrey Hepburn

Град
    Botevgrad
    Ами да.. "лекарката" просто дойде колкото да се разпише, че е дошла.. иначе дядо не е добре, той си е много стар, има си много болести ии така.. и за това просто много се ядосах като виждам как повечето лекари не си помръдват пръста...
    Yellow diamonds in the light... and we’re standing side by side... as your shadow crosses mine... What it takes to come alive?

Град
    Botevgrad
    Но не получих отговор на въпроса ми - мога ли някъде да напиша нещо като жалба и да изкажа мнението си относно тая система?

Град
    София
    Може би до някоя медия ?

Впрочем, казваш, че дядо ти има много болести, но не разбрах какво точно му се е случило за да викате Бърза помощ ?!

Град
    Botevgrad
    Ами започна да диша много тежко, целият трепереше, ноктите му започнаха да посиняват, ние го питаме нещо, той сякаш беше неадекватен и не знаеше къде се намира.. беше много страшно
    Но честно казано не мисля, че има значение какво му е имало, за да се наложи да викнем бърза помощ. Щом се е стиганло до там, значи е имало причина.
    Мисълта ми беше, че така страшно много време се губи... и не става въпрос само за дядо, а по принцип.. защото някой човек ще си отиде за едното нищо докато ние се обясняваме по телефона и чакаме тепърва да се звъни в нашия град, тепърва да тръгва линейката.. просто има случаи, в които всяка минутка е ценна...

Град
    Botevgrad
    А това за медията е идея, ще поразуча въпроса.

Град
    София
    Радвай се, че дядо ти все пак е добре .

Не знам от къде си, но във вашия град нямате ли Център за спешна медицинска помощ ? Все пак имай предвид, че вие сте от друг град, а линейката идва от София и в този случай те просто не могат да се телепортират, нито да стигнат за 2-3 минути...

Супер фен Аватара на Shturrrche88
    Град
    Давай надолу по Рожен, плетох рими, вдигах вежда, май е време вече да си ходя във Надежда...
    Не искам да се заяждам в никакъв случай. Но спешна помощ е такава, защото реагира на спешни случаи. Ако преценят, че случая не е толкова спешен, или не пращат линейка, или идва със закъснение.
    А и звънете първо на 112, а не Бърза помощ, защото е национален телефон към централа и не е нужно да ви прехвърлят към София и от там да решават.
    Второ, щом е дошла лекарка, която му е премерила кръвното, най-вероятно жената е преценила, че дядо ти не е за спешното и за това не е бил откаран с линейка.

И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!

Голям фен Аватара на ZeroPoinT
    Цитирай Първоначално написано от Shturrrche88
    Не искам да се заяждам в никакъв случай. Но спешна помощ е такава, защото реагира на спешни случаи. Ако преценят, че случая не е толкова спешен, или не пращат линейка, или идва със закъснение.
    А и звънете първо на 112, а не Бърза помощ, защото е национален телефон към централа и не е нужно да ви прехвърлят към София и от там да решават.
    Второ, щом е дошла лекарка, която му е премерила кръвното, най-вероятно жената е преценила, че дядо ти не е за спешното и за това не е бил откаран с линейка.
    Мхм.

Супер фен Аватара на badsector
    Съветът, който давам напоследък на всички е да си търсите правата в Страсбург. Съд срещу държавата. Това е начинът. Трябва да ги залеем с хиляди дела

Не знам как преценяват дали случая е спешен, но за да се обади човек на бърза помощ, значи наистина има защо. Даже преди 1-2 години едно детенце беше починало, чакайки точно Бърза помощ. А си беше от София, не е като да кажеш, че е на края на света. Но дошли бърза помощ след половин-един час и то починало. Щото много добре преценяват.

Град
    Давай надолу по Рожен, плетох рими, вдигах вежда, май е време вече да си ходя във Надежда...
    Цитирай Първоначално написано от imamkrasivouho
    Не знам как преценяват дали случая е спешен, но за да се обади човек на бърза помощ, значи наистина има защо. Даже преди 1-2 години едно детенце беше починало, чакайки точно Бърза помощ. А си беше от София, не е като да кажеш, че е на края на света. Но дошли бърза помощ след половин-един час и то починало. Щото много добре преценяват.
    Не казвам, че преценяват винаги правилно. Но се е случвало и аз като бях ученичка, че и в нашия блок да викат Бърза помощ, защото на някого му прилошало, или припаднал. Не казвам, че това е маловажно, но в повечето случаи, след един шоколад и чаша вода всеки се съвзема. Много често закъснение на линейка е фатално за човешки живот, и работещите там го знаят, но всеки българин знае, че екипите в спешна помощ просто не достигат, за да обслужат всеки, който се нуждае. Това не е по вина на Бърза помощ, а по вина на държавата, здравния министър и прочие, и прочие.

И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!

Град
    Botevgrad
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing
    Радвай се, че дядо ти все пак е добре .

Не знам от къде си, но във вашия град нямате ли Център за спешна медицинска помощ ? Все пак имай предвид, че вие сте от друг град, а линейката идва от София и в този случай те просто не могат да се телепортират, нито да стигнат за 2-3 минути...
    Линейката не идва от София. От София се обаждат в Ботевград (от тук съм) и от тук тръгва линейка (затова бях толкова възмутена, че се забавиха 15мин, защотот пътя е 5 мин точно). И това исках да кажа, че е тъпото.. вместо направо да се обадим тук, първо се звъни на 112 (София) ии от там се обаждат тук... и дават сигнал да тръгне линейката. Това исках да кажа като повтаярм, че страшно много време се губи.
    Да не говорим, че 112 е номер, изобщо за бърза помощ, полиция, пожарна, връзки с разни организации и т.н. и се отнема още време да се обяснява къде точно живееш (което ако се обадиш направо тук ще е по-лесно да се обясни, защото градът е малък и се знаят адресите, а не да описваш с най-големи подробности), след това обясняваш от какво е болен човека, какви други заболявания има, какво точно му е в момента, какво е ял за последно и т.н т.н Едно 10 мин. си обясняваш.

Град
    Ами те тея обяснения не са случайни, а абсолютно задължителни.
    Представи си хипотетична ситуация :звънят едновременно двама души. При единя случая е с дете, което е колабирало и има проблем с дишането, а при другия е припаднал възрастен човек, според теб как да прецени диспечера при кого е по-наложително да прати линейка първо?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си