- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Психология
Лелее, чакай малко бе, защо ми скачаш, аз просто мнение изразих. (:
Дадох адвокатите, лекарите и икономистите като пример. Не можеш да отречеш, че в момента точно тези професии в България са много търсени. Пределно ясно ми е, че на никого не му е лесно, познавам и в трите области хора, които са се бъхтали като говеда за мизерни заплати, познавам и такива, дето с едно щракване на пръсти и живота им се нарежда чудничко и приказно. Сега не можеш да ме убедиш, че всеки един от псевдо богаташите в тая държава е стигнал там, докъдето е, с "ръфане на корички" и честен труд. Това му е проблема - че да пробиеш там, където искаш, да работиш това, с което наистина ти се занимава и което искаш да вършиш, трябва да имаш връзки. До тая тъжна истина съм стигнала след проучаване обстойно на въпроса и лични наблюдения. Мисля, че чак на байганьовци да се наричаме, смисъл няма. Обсъждах възможностите за реализация спрямо днешния пазар на труда и спрямо собствените си впечатления за това кои професии се лансират и кои не. Няма как да отречеш, че за лекарите примерно стаж се намира в пъти по-лесно отколкото за журналистите. Видяло се е, че само с труд, усилие и добро желание трудно се постига това, което искаш в тая държава. Трябва да си мега нахален и да си на всяко гърне мерудия, да се буташ където ти видят очите. Според мен това не е нормално, всеки трябва да си получи шанса за реализация, докато тук го получават единици.
Момичето се интересуваше дали конкретно с психологията има реализация в България. Аз й отговорих, точка.
Доста добре знам какво значи да се бориш за пари, за място и за възможност, така че ако обичаш недей да колиш и да бесиш без да изслушаш.
When you awaken in the morning’s hush
I am the swift uplifting rush
Of quiet birds in circling flight.
I am the soft starlight at night.
Do not stand at my grave and cry,
I am not there; I did not die.