Ти май се навиваш, че не изпитваш никакви чувства към първото момче.
Но според мен това са глупости. Просто си в блокаж и отричаш пред себе си чувствата, от които те боли. Може би дори го правиш несъзнателно, но спри. Отдай се на болката, изживей я, пролей я, па да ти мине. Не да я стискаш вътре в себе си, да стискаш и себе си, и след време тя да изригне от теб, да си го изкараш на новото момче, което не обичаш и на "всичко и всички"

Много съм съгласна да ангажираш всяка минута от съзнанието си с някаква работа, хоби, спорт и прочие, за да забравиш предишния. Но лично аз мисля, че и спокойното съзерцаване/осмисляне на миналото помага за преодоляването. В известен смисъл.. Стига да не се втеляваш, а просто по този начин да си го изкараш от главата.

Според мен идеята за нова връзка, непосредствено след дълга такава, и особено щом още имаш чувства, е лоша идея. Почти всеки прави като теб - веднага започва нова връзка, аз също съм била в подобна ситуация - блокирам си съзнанието, уж не мисля за стария, а за новия, но почти винаги нещата прерастват в пълна драма. И, знаеш ли, в любовта тая работа с "Клин клин избива" не е вярна. Особено ако си зрял човек, който е изпитвал истински емоции. Поне според мен.
Освен ако не си 1000% сигурна, че новият не е залъгалка и наистина държиш на него, го зарязвай и си дай хубава почивка от емоции, стрес; Казвам го, защото подозирам, че не си се отърсила от емоц. багаж на предната връзка и вероятно натоварваш новото момче с очаквания да е добър (в различните отношения) като бившия.
Права съм, нали?

Много бих се радвала, ако бъркам, всъщност. Всеки случай е напълно индивидуален и може и да не съм ти от полза, просто ми се стори позната история.
Надявам се да вземеш правилното решение.

Пп. Yea, Combichrist!!!