- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Какво мислите за програмата?
Какво мислите за програмата?Тя за релеф за ектоморфи ли е?Ако не е,ще ми кажете ли друга програма за релеф.70 килограма съм,184 см. Тренирал съм най-вече в къщна обстановка и на лостове.Искам да мина на фитнес вече! Благодаря!![]()
![]()
Ден 1 - Бицепс и Трицепс
1.Сгъване на щанга - 3 серии по 12 повторения
2.Концентрично сгъване - 3 серии по 12 повторения
3.Скотово сгъване - 3 серии по 12 повторения
4.Дърпане на вертикален скрипец - 3 серии по 12 повторения
5.Френско разгъване с 1 ръка - 3 серии по 12 повторения
6.Изтегляне на дъмбел с 1 ръка - 3 серии по 16 повторения
Ден 2 - Гърди и Рамо
1.Повдигане на щанга от лег - 3 серии по 12 повторения
2.Повдигане на щанга от полулег - 3 серии по 12 повторения
3.Флайсове - 3 серии по 20 повторения
4.Вдигане на щанга пред лице - 3 серии по 15 повторения
5.Разгъване с дъмбели в страни - 3 серии по 12 повторения
Ден 3 - почивка
Ден 4 - Предмишница и Трапец
1.Надхват преси зад гръб - 3 серии по 25 повторения
2.Надхват дъмбел от вис - 3 серии по 25 повторения
3.Повдигане с щанга зад гръб - 3 серии по 20 повторения
4.Повдигане с дъмбели в страни - 3 серии по 25 повторения
Ден 5 - Гръб
1.Вертикален Скрипец - 3 серии по 20 повторения
2.Гребане с дъмбел - 3 серии по 20 повторения
3.Мечка с голям хват - 3 серии по 20 повторения
4.Чукчета - 3 серии по 15 повторения
Ден 6 - почивка
Гръб ама правиш чукове?Гърди + рамо /facedesk предмишница и трапец? /facedesk x 2.... Предмишница като цяло не ти трябва да тренираш отделно,но ако искаш да присъства отива при бицепса и трицепса демек ден за ръце.Само,че програмата ти е адски изчанчена...По-добре прави гръб трицепс ; гърди бицепс ; рамо + трапец....
Бих ти препоръчал класическата, гърди бицепс, гръб трицепс, крака и рамо!
Ако може да напишете или дадете линк за тази
"класическата, гърди бицепс, гръб трицепс, крака и рамо"
плюс упражнения и серии
Заповядай
http://www.bb-team.org/workout/1358_...#axzz1cOKRHNcP
Предмишницата няма смисъл да я правиш отделно, но ако толкова желаеш я прави.Корема също така, може да го сложиш само 1 пъти в седмицата и да го правиш с тежести (по твое желание), например при краката и рамото.
Успех!
Обаче да знаеш няма такова животно като ''програма за релеф'', релеф се прави единствено с правилно хранене и тренировки!На тази височина и тези килограми, не ти трябва релеф, а МАСА!Прочети на каква храна трябва да наблягаш и започвай да нагъваш здравата!Без хубав режим, няма да стане
!
нише няма да сториш с тая програма ....
Крака и корем не видях, повторенията са много, упражненията са малко ....
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Зимата като цяло не е много рационално да се чисти...Иначе прави къси почивки от сорта на 30 сек между сериите,като работиш с интензивност около 70%,т.е да може да направиш още 2-3 повторения.Повторенията около 10 броики са достатъчни.
Програмата не струва, щото не видях къде тренираш останалите 70% от тялото си, а именно краката и гъза. Няма клек, няма тяга, няма за трицепс мощно упражнение. Безсмислено е да тренираш предмишницата. За бицепс имаш прекалено много упражнения(аз съм правил общо 2 през целия си живот). Нямаш достатъчно упражнения с щанги, само с дъмбели, нямаш достатъчно упражнения със свободни тежести, само на машини. Ектоморфът има релеф природно, на него му трябва маса. Какъв релеф искаш да правиш ти?
Предмишницата ми трябва.Не съм фитнес инструктор,не знам,така че моля постнете някоя по-добра програма за ектоморф.
ее тоше срамота бе бате уж инструкто ква глупост каза 10 повторения с 70% от макса и 30 почивка ..
Добре,коя от двете е по-добра?Първата или
Понеделник:
Клек 5x5 (еднаква тежест)
Лег 5x5 (еднаква тежест)
Гребане 5x5 (еднаква тежест)
Асистиращи (нисък обем трицепс и преса)
Сряда:
Клек 5x5 (с 15-20% < от понеделник) ИЛИ Преден клек 5x5
Милитъри преса от стоеж 5x5 (еднаква тежест)
Тяга 5x5 (еднаква тежест) (при тежест 2.5xБВ се правят само 3x5)
Набиране 5x5
Асистиращи (нисък обем бицепс и преса)
Петък:
Клек 5x5 (покачване на тежестта във всяка серия)
Лег 5x5 (хоризонтален или от наклон)(еднаква тежест)
Гребане 5x5 (еднаква тежест)
Асистиращи (нисък обем трицепс и преса)
Момчето иска да чисти,в съсезателния период така се правят нещата.Първоначално написано от selskitarikat
Най-добре постнете адската програма
Лежанка x макс повторения
Клек x макс повторения
Тяга x макс повторения
10 с по 50 кръга така.
Начи правиш 1лежанка 1 клек 1 тяга 1 лежанка 1 клек 1 тяга и така без да спираш докато не направиш 10 на лег 10 на клек и 10 на тяга максимум всичко повторенията
И правиш това 50 пъти.
Успех