Цитирай Първоначално написано от BadAss
Цитирай Първоначално написано от KumchoValcho
Цитирай Първоначално написано от KumchoValcho
Цитирай Първоначално написано от machoka
Съвременното изкуство, драги, е най-субективното нещо на тази планета.. като почнеш от изобразително, минеш през музика и стигнеш до литература, театър, драма.
Границите, рамките и догмите отдавна паднаха.

Това значи ли че ако започна да мацам с лайна по стената мога да се нарека артист, а вас некомпетентни, защото не разбирате изкуството ми ?
Да, можеш да се наречеш артист и това да е най-великата ти творба за теб дори, но би трябвало да си наясно, че ако някой не ти харесва творчеството това не го прави некомпетентен

Красотата/изкуството/любовта и т.н., всичко е там, където го виждаш ти. Не е нужно друг да го вижда. Не съм изучавал изкуство, говоря разни клишета, в които вярвам просто и съм приел за свои убеждения по принцип
А не мислиш ли че ако е така както ти го казваш нямаше да съществува терминът "изкуство" ? Нямаше да има оперни/естрадни/поп певци, нямаше да има музиканти от световно ниво защото Сульо и Пульо могат също да грачат мислейки си че пеят ? Нямаше да има театрални постановки защото всеки ще се има за гениален актьор и за никой няма да представлява интерес да ходи да гледа. Нямаше да има и картини на световно известни творци,които се продават за хиляди долари само защото и аз (примерно) мога да надраскам нещо на листче и да го окача на хладилника. За това много правилно са го казали че талантът не се оценява. На практика е много лесно да си артист, и повярваш ли си че наистина си такъв (а очевидно не си), тогава вече става лошо.
Мисля, че е напълно безопасно всеки да се мисли за какъвто си иска, защото в крайна сметка общото одобрение и харесване от публиката бута творецът напред към слава и известност и оттам към евентуална промяна в изкуството ако този човек допринесе с нещо ново към изкуството
И дори да рисуваш с лайна и да се смяташ за велик, какво? Ще имаш определена публика (слабо вероятно да пробиеш в мейнстрийм изкуството) и толкова, не виждам къде е проблема и какво му е лошото?

Тъпо е да се мислиш за певец при положение че имаш гласови възможности колкото прасе на заколение. Тъпо е да се мислиш за музикант при положение че цъкаш Guitar Hero по цял ден. Тъпо е да се имаш за художник при положение че не знаеш от кои два цвята да получиш трети желан. Това не е изкуство. Това е самозалъгване.
Спрямо кого? Кой има крайната дума?-творецът

Имаше 1 'певец', който удря мн фалшиви тонове и пее фалшиво, но за сметка на това уникално и е много харесван, само че не помня как се казваше.

От лична гледна точка не бих подкрепял някой, който не може да пее, не може да рисува и т.н. , защото не ми харесва, поне досега не съм срещал такова нещо, което да ме грабне, кой знае за в бъдеще?! ако на някой му доставя удоволствие обаче да прави квот си иска ЗАЩО не, ще намери хора, които да го харесват, защото има всякакви хора. Какво ти пречи, наистина не разбирам