- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Ram Памет
Как да разберем дали даден рам е съвместим с моя компютър и какъв рам точно трябва да си купя(Hz,DDR2/DDR3 Etc)? Значи имам малко представа но ще изчакам някой от знаещите да дадат някой полезен съвет като отговор.Предварително мерси.
Зависи от това каква РАМ ти поддържа дъното... ако поддържа ДДР2... можеш да слагаш ДДР2. Ако Поддържа ДДР3 - можеш да сложиш ДДР3
Провери с някоя програма ( примерно Everest ) какъв рам можеш в слотовете на дъното на компютъра ти![]()
Ами като гледам сегашният ми рам е DIMM1: Kingstone 9905403-147.A00LF DDR3 SDRAM - 1333 667 MHz
значи е DDR2![]()
А Защо пише DDR3? И Сега колко е макс рам който мога да добавя на настолен компютър и зависи ли от нещо?
Първоначално написано от bgli
![]()
![]()
![]()
Колкото голяма пръчка намериш и колкото слота.
Примерно 3 слота = 12 Гб Макс
DD3 бъркаш се ..Първоначално написано от xXxAngerfisTxXx
Който се поддава на агресията , губи достойнството си.
- Самурай Джак
гледаш колко MHz e... от 533 до 1333 е DDR2... от не знам си колко (повече от 1333) до 2 гигахерца ти е DDR3...
DDR3 на 667Mhz ?Първоначално написано от Norty
Е може да е няква уникална ама... мисля че е 2
Мисля, че е имал предвид 667 - 1333.
Щото има и такива вариати DDR3-ки
А Изобщо ли не зависи от ОС-а колко Рам можеш да сложиш?
Донякъде. На WinXP - до 3 Гб Рам а на Win7 - До 128Гб Рам.
на 64 битово XP можеш също да сложиш 128GB и да ги чете всичките...Първоначално написано от Wax
32 битова ОС - 3-3.3GB разпознава
64 битова ОС - до 128GB
E добре де.
Приемак общоразбраната максима, че повечето WinXP за 32 битови, А повечето Win 7 - 64 Битови.
не братле .. можеш да си сложиш 32 битова седмица .. никви дертове... само щи очита до 3,5 рам
![]()
купих резервна 1гб на 667мхз дд3 ? сигурен съм че има ..Първоначално написано от xXxAngerfisTxXx
Който се поддава на агресията , губи достойнството си.
- Самурай Джак
смятай с кви тайминги ще е...Първоначално написано от Norty
сложи рам на същата честота за да не ти замине дъното
и кой е казал че максимума е 12гб рам
ако сложа един чип от 16гб?
ОДИН!!!
На това дъно ( http://asrock.com/mb/overview.asp?Model=P55%20Extreme ) при Windows 7 64-bit колко макс рам може да се сложи и като цяло дъното добро ли е?
Някой да има идея?
32 Gb.
1333/3= 444MHz DDR3
DDR2 e до 1066MHz момци...
Относно дъното 4*4GB, то си го пише ве..
- Max. capacity of system memory: 16GB*
*Due to the operating system limitation, the actual memory size may be less than 4GB for the reservation for system usage under Windows® 32-bit OS. For Windows® 64-bit OS with 64-bit CPU, there is no such limitation.
Дай му на лумпена злоба,
окъпи глупака във власт,
пусни го в тъмната доба,
да раздава правда за нас.
My Blog / Update 22.09.2011
Max. capacity of system memory: 16GB*Първоначално написано от Wax
И аз не го видях в началото![]()
Don't hate the hacker,
hate the code!
- Dual Channel DDR3 memory technologyПървоначално написано от bgli
- 4 x DDR3 DIMM slots
- Supports DDR3 2600+(OC)/2133(OC)/1866(OC)/1600/1333/1066 non-ECC, un-buffered memory
- Max. capacity of system memory: 16GB*
- Supports Intel® Extreme Memory Profile (XMP)
ОДИН!!!