- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Кажете хубав матиращ крем.
Ако имате смесена кожа, задължително споделете!Търся нещо подобно на хидратирагия крем на Билка с краставица.
![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Ама ти последно хидратиращ или матиращ крем искаш?![]()
Бях хиляди пъти Жулиета.
Само че накрая не умирах.
Милост ли?Проклятие е,Боже,
че след любовта оставаш жива
Посочих този на Билка, защото много добре матира или веднага да попива? Каква е разликата? Просветете ме!![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
Аз си взех днес на Есенс хидратиращия за смесена кожа и се намазах и съм доволна ;д Има и матиращ.
Но тъй като нямам големи наблюдения за хидратиращ ти препоръчвам на Арома с Невен (оранжева опаковка)
Ама на теб за кво ти трябва тоя крем?
Шофирай разумно - стигни жив!
Матиращ ще рече,че ти матира кожата т.е. регулира отделянето на себум.
Хидратиращ е обратното кажи-речи![]()
Бях хиляди пъти Жулиета.
Първоначално написано от Biskfitka
Да си заместя този на Билка, защото той е първият, който ми действа супер и веднага ми попива и хидратира кожата. В смисъл я матира и хидратира супер.Като основа за пудра или фдт, също.
![]()
Първоначално написано от brutaLxxbunny
Не това. Знам кое какво е.
За бързото попиване и матирането става въпрос.![]()
Някой нещо за Регал да ми каже?
^^ Кремове не съм ползвала,но линията им с чаено дърво е страшно добра.Ползвам и дегримоара им.
Бях хиляди пъти Жулиета.
Аз съм доволна от матиращия на Есенс и попива бързо.
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
Vichy-най-добрият матиращ крем за мен. По-матирано от това няма накъде, но не стои сухо, а супер свежо. Много приятен аромат и консистенция. Хидратира чудесно,също така,а ако имаш проблемна кожа,коригира недостатъците. Цвета му е зеленикав на самия крем и леко изравнява тена, не знам дали така ми се струва.Малко под 30лв. е, аз съм ползвала 3 кутийки, стигат ми за около година, но сега реших да разнообразя и си търся друг. Само да кажа, че минусите му са, че няма слънцезащитен фактор и според мен не става за основа за грим. Върху него например моя коректор изобщо не мога да го разнеса. Твърде матиран е.
Друг много як, който също няма слънцезащитен фактор, но става за основа за грим е:
Той е дори по-евтин от този на Виши. Хубав е, също много приятна консистенция, но аромата не е много приятен. Лек, но не е като на горния, който е точно като зелена ябълка!
Според мен и двата си хидратират доста добре. Попиват СТРАШНО бързо, за секунди буквално. Много лекички и нежни.
А за хидратиращи(които не матират, но за сметка на това-супер леки и бързо попиващи и не оставят кожата лъщяща) ти препоръчвам тези двата:
Чудесен, лек, приятен, страшно хидратиращ. Минуса е само, че няма слънцезащитен фактор, но е перфектна основа за грим.
Супер як и има слънцезащитен фактор. Отново супер основа за грим.
Everything changes, but beauty remains ...
На Регал кремове съм имала само дневния и нощния с мед и мляко.Горе долу съм доволна,но на Есенс ми харесва повече.Кожата ми е много мекичка,а го ползвам от 1 ден![]()
![]()
Шофирай разумно - стигни жив!
la roche posay
Виши. Но щом ти е мазна кожата, можеш да използваш лосион, не крем. Ексфлокирай , мий, тонизирай кожата, след което овлажнявай леко.
Не се лъжи да купуваш козметиката от магазините ни и най-хвалените не са особено добри. Опитай професионална козметика и после няма да искаш и да погледнеш масовата. Аз ползвам на Дермакол, но разбира се не е единствената.