- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Фитнес - момичета
За ходещите момичета на фитнес малко въпроси: каква ви е програмата, на колко мускулни групи е разделена и съответно през колко дни редувате?
Лежанка, клекове и от този тип правите ли или се придържате за силовите само на машините?
Ако се сетя още въпроси и някой благоволи да ми отговори, ще питам.)
пусни го в спорт и здрве уе
_√.I.ק_ PиtъЪм Баsttуна Να Saкkatи ©®™
мотика и 200 декара нива
ОДИН!!!
Отслабване с гладуване е най-голямата простотия пък. Алекс моля те замълчи![]()
Първоначално написано от machoka
neeDaBosSПървоначално написано от dirtyyy
+1Първоначално написано от TheManTheLegend
в бонус получаваш нарушена обмяна на веществата отслабване на имунната система и вероятност за куп други супер неприятни болестиПървоначално написано от Aleks178
ОДИН!!!
С глад вярно лесно се отслабва, ама не си струва и не води до нищо хубаво.
Най-малкото не можеш цял живот да гладуваш, или ако го правиш-ще се разболееш от нещо. Когато спреш се получава йо-йо ефекта и връщаш килограмите за нула време. Най-добрият вариант е НВД(може и РБД) със фитнес и много кардио. И трябва да се яде 5-6 пъти дневно по малко и в никакъв случай да се оставяш гладна, когато организма постоянно чувства глад започва да трупа "запаси" сещаш се къде
комбинирано с анаболи, буустери, конски хормони, стромба + анавар,сириус масПървоначално написано от darkPaladin
хахах колко съм забавен само
Момичета + фитнес ? Да ... да ...
n00bs
По-добре правете секс вместо фитнес![]()
йоу йоу, добре че е васето и якудза, иначе ще има бисери и в кофата
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Тя може и да иска да се стегне, а не да отслабне. Много хора харесват леко мускулести жени.
За отслабването, приемат се 80%-99% от дневните калорични разходи. А ако спортувате, разходите се увеличават и така отслабвате повече, който е добър в математиката ще може да се досети за точния механизъм.
А иначе, това как да тренираш силно зависи от целите ти. Но ако направя презумпцията, че досега не си тренирала много, една добра универсална програма би била:
Мъртва тяга, кляканe, лежанка, такива набирания, рамене.
Мъртвата тяга тренира кръста и задните горни мускули на краката (под дупето), клековете тренират дупето и предните горни мускули на краката, лежанката е за гърди, трицепс и предно рамо (малък мускул е), набиранията тренират гърба много добре, последното упражнение тренира раменете встрани (не си пречи с лежанката).
Виж страниците и прочети много внимателно как се изпълнява формата (после може и да питаш някой във фитнеса да ти покаже). Важно е да има някой при теб, защото може да се контузиш при неправилна форма. Внимавай особено с упражненията за рамене, почни с тежести които са ти прекалено леки, защото може да прещипеш нерв с това упражнение (упражнението не е много опасно, само бъди много внимателна докато свикнеш).
Всеки път като отидеш на фитнеса прави от всичко по 2-3 серии (а може и 1 серия на тренировка - почти толкова е ефективно, колкото 2 или 3!) с такава тежест, че да правиш всяка серия по 12 повторения и на последната серия да не можеш да направиш повече от 10-12, дори и да искаш. При първите тренировки дай по-леко, за да свикнеш с формата - на последната серия да не си напълно изтощена, особено повече внимавай с клековете и мъртвата тяга. Между сериите чакай по 1-3 минути. Тренирай по 2-3 пъти седмично, а ако имаш мускулна треска - пропускаш тренировка (дори и заради това да тренираш веднъж на 5 дни).
Набиранията може да са ти прекалено трудни (100% няма да можеш по 12 на серия, нормално е отначалото да можеш по 1-2 на серия) и ако искаш можеш да ги замениш с това упражнение.
След като вече си тренирала известно време (половин-един месец) може да намалиш повторенията на 8-11 на серия, даже е препоръчително да разнообразяваш. Също така, може да разгледаш сайта, от който ти дадох линкове, изключително добър е и има много полезна информация.
Програмата, която ти дадох, тренира основните мускулни групи, като увеличава силата, издръжливостта и размера на мускулите - това третото ти трябва ако искаш да си стегната - не мисли, че ще изглеждаш като грозните мускулести бодибилдърки, те го постигат със зверски труд, много постоянство и много добавки. А не се тревожи за някои по-незначителни мускулни групи, тези упражнения тренират почти всички групи и всички най-важни (това за рамото не е толкова важно и може и да го пропускаш ако искаш). Ако искаш може и да правиш коремни преси, но не са особено важни. В бъдеще ще е добре да смениш упражненията си с други, защото след няколко месеца с тази програма, сигурно прогреса ти ще спре, но не мисли това засега.
Също така е добре да ядеш неща с повече протеини, особено близо до началото и края на тренировката ти. Така ще се възстановяваш по-бързо и освен това ще имаш по-голям прогрес.
И да знаеш, че не всеки предпочита стегнати момичета. Аз например предпочитам по-слаби и по-меки, но май мнозинството предпочитат стегнати - може да потърсиш анкета за това.
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
Очаквах, че и някоя тренираща девойка ще се включи, но мерси за отговорите все пак, на стринг специално.![]()
Целта на ходенето ми на фитнес е най-вече изгаряне на мазнини и стягане в някои проблемни области, раздвижване без силно натоварено на колената.
Питах за лежанката и от този род упражнение, защото аз никога не съм правила, а и в моя фитнес момичетата не правят, пък като говоря с момчета те все ми обясняват колко било важно да правя и такива упражнения.
За изгаряне на мазнини се прави кардио - освен бягане или каране на колело, може да правиш и HIIT и други - няма смисъл да пиша неща, които си ги има добре описани в интернет.
За стягане прави упражненията, които казах. Клякането товари силно коленете, но стяга дупето - ти си прецени дали искаш да клякаш, имай предвид че можеш да почнеш с много леки тежести и коленете ти ще се адаптират, но пък и можеш да намериш други упражнения за дупе (трудно, защото повечето включват колене).
А лежанката тренира мускулите на гърдите, което довежда до стегнати гърди, не знам защо момичетата във фитнеса ти не го правят.
Ем, то в Спорт пишат само момчета, а в козметика само гладуват, като се заговори за фитнес и замлъкват.
За кардиото аз си го правя, знам, че с него се горят. Чела съм, разбира се, преди да се захвана.Темата ми беше за упражненията между първото и второто кардио, дали ги разделят например един ден ръце, втория крака и тн. и дали правят лежанка и клекове, ама отговори няма.
то и да има , ще последват коментари от сорта , че не правят такива упражнения. Повечето са в заблуда ,че като правят такива упражнения , ще станат като Бати Арни.А реалното с такива упражнения , ще изваят доста секси фигура , стига да им се занимава.
![]()
Ако си нова, всеки ден се правят всички упражнения. Продължаваш така, докато не спреш да виждаш резултати с тази програма (ще минат месеци) - тогава вече почваш да ги разделяш.
Когато почнеш да ги разделяш може да добавиш и тренировки за някои по-малки мускулни групи, като бицепс, трапец, врат. Но надали ще са ти нужни, а бицепса така или иначе се тренира от другите упражнения, колкото да не остане недоразвит.
От глада метаболизмът се забавя!
1-не се тренира всеки ден а 3 пъти седмичноПървоначално написано от StringTheoryPracticist
2-за жените е желателно да тренират кръгово по принцип, без значение от стажа. Разбира се ако няма друга конкретна цел, освен създаване на хубаво и хармонично тяло. Упражненията се правят с малки тежести по 15-20 повторения на серия.
1 - по-рано казах точно три пъти седмично. Исках да кажа всеки ден, в който тренираш (всеки от тези три дни в седмицата).Първоначално написано от TheManTheLegend
2 - източник?
и на мен ми се струва, че правиш нещата прекалено аналитично на мъжете... при тях е доста по-различно, за момиче ще е доста трудно да стигне дотам, че кръговата тренировка да не и дава резултати, все пак не е бодибълдър...Първоначално написано от StringTheoryPracticist
а тва за повторенията, също мисля, че трябва да са по 15 на серия, щото все пак не гони масата, няма причина да прави по 8...