.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 68
    Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София

Фитнес - момичета

За ходещите момичета на фитнес малко въпроси: каква ви е програмата, на колко мускулни групи е разделена и съответно през колко дни редувате?
    Лежанка, клекове и от този тип правите ли или се придържате за силовите само на машините?

Ако се сетя още въпроси и някой благоволи да ми отговори, ще питам. )

Повече от фен Аватара на svodnika
    Град
    Giannitsa
    пусни го в спорт и здрве уе
    _√.I.ק_ PиtъЪм Баsttуна Να Saкkatи ©®™

Мега фен Аватара на darkPaladin
    Град
    планета на маймуните
    мотика и 200 декара нива
    ОДИН!!!

Супер фен
    Град
    ™ Варна ™
    Отслабване с гладуване е най-голямата простотия пък. Алекс моля те замълчи
    Цитирай Първоначално написано от machoka
    Цитирай Първоначално написано от TheManTheLegend
    защо .......
    щот си тъп кат' мензис
    Цитирай Първоначално написано от dirtyyy
    ама мензиса не е тъп
    neeDaBosS

+1

Мега фен Аватара на darkPaladin
    Град
    планета на маймуните
    Цитирай Първоначално написано от Aleks178
    Единственият начин човек да отслабне, е да не яде. Отслабването минава през празния хладилник и непазаруването. Ако постоянно имаш какво да ядеш в хладилника, няма как да се спасиш. Затова решението е да не купуваш. Трябва да свикнеш с постоянното чувство за лек глад и да можеш да го контролираш, т.е. да го приемеш за нещо нормално и постепенно то и ще изчезне. Естествено, трябва винаги, когато ядеш, да мислиш какво и колко ядеш. Аз 6 месеца се борих, но постигнах резултат. Друг е въпроса, че след един пазар, за 7-10 дни качих 3 кг, колкото бях свалял половин година. Но след това бързо свалих 2 от тях. То си зависи и кога се мериш - дали след ядене или преди това и дали след като си изпил 2 л/кг течности или не. Фитнесите не са нужни за човек, който всеки ден излиза и се движи и то не с кола. Даже и на мен не са ми нужни, да не говорим, че за мен това е нещо почти невъзможно за правене. Отслабването е преди всичко въпрос на промяна на мисленето.
    в бонус получаваш нарушена обмяна на веществата отслабване на имунната система и вероятност за куп други супер неприятни болести
    ОДИН!!!

+ това не се извая тяло с глад.

Супер фен Аватара на WaterLilly
    С глад вярно лесно се отслабва, ама не си струва и не води до нищо хубаво.

Супер фен
    Град
    ™ Варна ™
    Най-малкото не можеш цял живот да гладуваш, или ако го правиш-ще се разболееш от нещо. Когато спреш се получава йо-йо ефекта и връщаш килограмите за нула време. Най-добрият вариант е НВД(може и РБД) със фитнес и много кардио. И трябва да се яде 5-6 пъти дневно по малко и в никакъв случай да се оставяш гладна, когато организма постоянно чувства глад започва да трупа "запаси" сещаш се къде
    защо .......
    щот си тъп кат' мензис
    ама мензиса не е тъп
    neeDaBosS

Цитирай Първоначално написано от darkPaladin
    мотика и 200 декара нива
    комбинирано с анаболи, буустери, конски хормони, стромба + анавар,сириус мас

хахах колко съм забавен само

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Момичета + фитнес ? Да ... да ...
    n00bs

Супер фен
    Град
    ™ Варна ™
    По-добре правете секс вместо фитнес
    защо .......
    щот си тъп кат' мензис
    ама мензиса не е тъп
    neeDaBosS

Мега фен Аватара на awerw
    Град
    у ТилиЛеЙската г0рА
    йоу йоу, добре че е васето и якудза, иначе ще има бисери и в кофата
    sapphire5

lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?
    miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek

Супер фен Аватара на Shines
    Цитирай Първоначално написано от NightGuardian
    +10000

Тя може и да иска да се стегне, а не да отслабне. Много хора харесват леко мускулести жени.

За отслабването, приемат се 80%-99% от дневните калорични разходи. А ако спортувате, разходите се увеличават и така отслабвате повече, който е добър в математиката ще може да се досети за точния механизъм.

А иначе, това как да тренираш силно зависи от целите ти. Но ако направя презумпцията, че досега не си тренирала много, една добра универсална програма би била:

Мъртва тяга, кляканe, лежанка, такива набирания, рамене.

Мъртвата тяга тренира кръста и задните горни мускули на краката (под дупето), клековете тренират дупето и предните горни мускули на краката, лежанката е за гърди, трицепс и предно рамо (малък мускул е), набиранията тренират гърба много добре, последното упражнение тренира раменете встрани (не си пречи с лежанката).

Виж страниците и прочети много внимателно как се изпълнява формата (после може и да питаш някой във фитнеса да ти покаже). Важно е да има някой при теб, защото може да се контузиш при неправилна форма. Внимавай особено с упражненията за рамене, почни с тежести които са ти прекалено леки, защото може да прещипеш нерв с това упражнение (упражнението не е много опасно, само бъди много внимателна докато свикнеш).

Всеки път като отидеш на фитнеса прави от всичко по 2-3 серии (а може и 1 серия на тренировка - почти толкова е ефективно, колкото 2 или 3!) с такава тежест, че да правиш всяка серия по 12 повторения и на последната серия да не можеш да направиш повече от 10-12, дори и да искаш. При първите тренировки дай по-леко, за да свикнеш с формата - на последната серия да не си напълно изтощена, особено повече внимавай с клековете и мъртвата тяга. Между сериите чакай по 1-3 минути. Тренирай по 2-3 пъти седмично, а ако имаш мускулна треска - пропускаш тренировка (дори и заради това да тренираш веднъж на 5 дни).

Набиранията може да са ти прекалено трудни (100% няма да можеш по 12 на серия, нормално е отначалото да можеш по 1-2 на серия) и ако искаш можеш да ги замениш с това упражнение.

След като вече си тренирала известно време (половин-един месец) може да намалиш повторенията на 8-11 на серия, даже е препоръчително да разнообразяваш. Също така, може да разгледаш сайта, от който ти дадох линкове, изключително добър е и има много полезна информация.

Програмата, която ти дадох, тренира основните мускулни групи, като увеличава силата, издръжливостта и размера на мускулите - това третото ти трябва ако искаш да си стегната - не мисли, че ще изглеждаш като грозните мускулести бодибилдърки, те го постигат със зверски труд, много постоянство и много добавки. А не се тревожи за някои по-незначителни мускулни групи, тези упражнения тренират почти всички групи и всички най-важни (това за рамото не е толкова важно и може и да го пропускаш ако искаш). Ако искаш може и да правиш коремни преси, но не са особено важни. В бъдеще ще е добре да смениш упражненията си с други, защото след няколко месеца с тази програма, сигурно прогреса ти ще спре, но не мисли това засега.

Също така е добре да ядеш неща с повече протеини, особено близо до началото и края на тренировката ти. Така ще се възстановяваш по-бързо и освен това ще имаш по-голям прогрес.

И да знаеш, че не всеки предпочита стегнати момичета. Аз например предпочитам по-слаби и по-меки, но май мнозинството предпочитат стегнати - може да потърсиш анкета за това.
    ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga

Град
    София
    Очаквах, че и някоя тренираща девойка ще се включи, но мерси за отговорите все пак, на стринг специално.

Целта на ходенето ми на фитнес е най-вече изгаряне на мазнини и стягане в някои проблемни области, раздвижване без силно натоварено на колената.
    Питах за лежанката и от този род упражнение, защото аз никога не съм правила, а и в моя фитнес момичетата не правят, пък като говоря с момчета те все ми обясняват колко било важно да правя и такива упражнения.

За изгаряне на мазнини се прави кардио - освен бягане или каране на колело, може да правиш и HIIT и други - няма смисъл да пиша неща, които си ги има добре описани в интернет.

За стягане прави упражненията, които казах. Клякането товари силно коленете, но стяга дупето - ти си прецени дали искаш да клякаш, имай предвид че можеш да почнеш с много леки тежести и коленете ти ще се адаптират, но пък и можеш да намериш други упражнения за дупе (трудно, защото повечето включват колене).

А лежанката тренира мускулите на гърдите, което довежда до стегнати гърди, не знам защо момичетата във фитнеса ти не го правят.

Супер фен Аватара на Bianc0
    Цитирай Първоначално написано от shadow4e
    Очаквах, че и някоя тренираща девойка ще се включи

В кофата?

Град
    София
    Ем, то в Спорт пишат само момчета, а в козметика само гладуват, като се заговори за фитнес и замлъкват.

За кардиото аз си го правя, знам, че с него се горят. Чела съм, разбира се, преди да се захвана. Темата ми беше за упражненията между първото и второто кардио, дали ги разделят например един ден ръце, втория крака и тн. и дали правят лежанка и клекове, ама отговори няма.

то и да има , ще последват коментари от сорта , че не правят такива упражнения. Повечето са в заблуда ,че като правят такива упражнения , ще станат като Бати Арни. А реалното с такива упражнения , ще изваят доста секси фигура , стига да им се занимава.

Ако си нова, всеки ден се правят всички упражнения. Продължаваш така, докато не спреш да виждаш резултати с тази програма (ще минат месеци) - тогава вече почваш да ги разделяш.

Когато почнеш да ги разделяш може да добавиш и тренировки за някои по-малки мускулни групи, като бицепс, трапец, врат. Но надали ще са ти нужни, а бицепса така или иначе се тренира от другите упражнения, колкото да не остане недоразвит.

Голям фен Аватара на D3NG3rZ0N3
    От глада метаболизмът се забавя!

Супер фен
    Град
    ™ Варна ™
    Цитирай Първоначално написано от StringTheoryPracticist
    Ако си нова, всеки ден се правят всички упражнения. Продължаваш така, докато не спреш да виждаш резултати с тази програма (ще минат месеци) - тогава вече почваш да ги разделяш.

Когато почнеш да ги разделяш може да добавиш и тренировки за някои по-малки мускулни групи, като бицепс, трапец, врат. Но надали ще са ти нужни, а бицепса така или иначе се тренира от другите упражнения, колкото да не остане недоразвит.
    1-не се тренира всеки ден а 3 пъти седмично
    2-за жените е желателно да тренират кръгово по принцип, без значение от стажа. Разбира се ако няма друга конкретна цел, освен създаване на хубаво и хармонично тяло. Упражненията се правят с малки тежести по 15-20 повторения на серия.
    защо .......
    щот си тъп кат' мензис
    ама мензиса не е тъп
    neeDaBosS

2-за жените е желателно да тренират кръгово по принцип, без значение от стажа. Разбира се ако няма друга конкретна цел, освен създаване на хубаво и хармонично тяло. Упражненията се правят с малки тежести по 15-20 повторения на серия.
    1 - по-рано казах точно три пъти седмично. Исках да кажа всеки ден, в който тренираш (всеки от тези три дни в седмицата).
    2 - източник?

Голям фен Аватара на sifon4o
    Цитирай Първоначално написано от StringTheoryPracticist
    1 - по-рано казах точно три пъти седмично. Исках да кажа всеки ден, в който тренираш (всеки от тези три дни в седмицата).
    2 - източник?
    и на мен ми се струва, че правиш нещата прекалено аналитично на мъжете... при тях е доста по-различно, за момиче ще е доста трудно да стигне дотам, че кръговата тренировка да не и дава резултати, все пак не е бодибълдър...
    а тва за повторенията, също мисля, че трябва да са по 15 на серия, щото все пак не гони масата, няма причина да прави по 8...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си