- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Фитнес - момичета
1-ок тогаваПървоначално написано от StringTheoryPracticist
2-източник-"Из обятията на моя мозък", от Васил Легендата![]()
Първоначално написано от machoka
neeDaBosSПървоначално написано от dirtyyy
Предполагам, че искаше да кажеш "аналогично" - умишлено е, защото целите са подобни - виж последния абзац.аналитично
Може и да не стигне дотам, че тренировката за цяло тяло да не й дава резултат, но обясних това най-вече за да знае защо се използва този тип тренировка.
Ако тренира за издръжливост, единствения резултат, който ще постигне е, че мускулите й ще станат по-издръжливи, но няма да изглеждат по различен начин. Това, което прави някоя "стегната", са леко по-големите мускули, поне доколкото знам аз - може и да греша, но не виждам доказателство за никоя от страните. На теория, моето ми изглежда по-правилно. Плюс е това, че не съм виждал от добър източник да пише, че жените трябва да тренират за издръжливост, за да са стегнати. Ако някой потърси източник за това ще е полезно, защото наистина не съм сигурен, че 8-12 повторения е правилното, ама без рандом статии от сайтове.
Значи сме равни, моя източник също е собствена преценка.Първоначално написано от TheManTheLegend
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
лол аналитично![]()
![]()
![]()
нещо съм се заблеял докато го писах...
иначе според мен е най-логично да тренират за релеф, най-малкото, че (поне при мъжете) при тренировка за маса е неизбежно качването на килограми![]()
Отслабване с гладуване-булшит!Диетите на кафево!От гладуване се сваля да-свалят се мускули,а сланината остава,щото мускула се разгражда много по-бързо от мазнината!
DaughterOftheDevil
CherryBell13 <3
icebullet14 <3
15-20 повторения не се правят за издържливост а за горене на мазнините. Също така са достатъчни за подържането на добър мускулен тонус. Тези 2те са достатъчни фактори за хубаво женско тяло. Ако се тренира с големи тежести, мускулната маса се увеличава неминуемо, а жените НЕ искат това. Когато някой е начинаещ, всякакви упражнения малко или много увеличавват мускулната му маса
Значи от тук идвало това.
Всъщност, тренировките за релеф са само мит. Релеф се придобива с увеличаването на мускулната маса и намалянето на мазнините. Едната причина, поради която някои имат повече релеф от други, но същото количество мускули е, че имат по-малко мазнини. А някъде четох, че като тренираш за сила, мускулите ти изглеждат по-твърди (отделно от това, че се уголемяват), което е един вид релеф, само че източника беше тъп и не знам дали наистина е така.
Ето ми го източника, според който са мит: http://scoobysworkshop.com/toning/
Съгласен съм, че не е перфектен източник. Лично аз съм виждал грешки в този сайт, но освен че са рядкост, надали ще направи специално сгрешена страница за мит.
Едит: ето достоверен сайт по въпроса http://exrx.net/WeightTraining/Toning.html има и научни източници :Д
Едит2:
Прочети последния линк, който пуснах.Първоначално написано от TheManTheLegend
Виж и това: http://exrx.net/WeightTraining/Myths.html - виж "High Repetitions Burn More Fat Myth", явно от там ти идват разсъжденията.
Ако това ще те успокои-във фитнеса съм виждал да тренира не веднъж ето тази "госпожа" http://www.narodnodelo.bg/news.php?news=13726
да ти разказвам ли за трнировките й![]()
1: за такова тяло трябва да е тренирала много години
2: много малко жени въобще могат да достигнат това
линка не ми зареди, сигурно защото не пиша от България, но се досетих за какво става въпрос
1-тренира повече от 30 години. В момента е на 58 и изглежда така.
2-факта че го е постигнала означава че тренира правилно. А тя тренира със малки тежести и много повторения. Както казах 15-20. В случая тя прекарва над 2 часа във фитнеса, прави супер серии и сериите си ги прави до отказ но все пак е състезателка. При обикновените момичета нужното натоварване е в пъти по-малко
Не мога да го свържа в темата, затова приемам, че си се отклонил.
Интересно, с колко кг прави повторенията?
с толкова, с колкото едно нормално момиче може да направи поне 10-12 повторения
може много повече да вдига но не го прави.
А колко е можела да вдига най-много? Доколкото знам, жените са изключително зле в тежестите в сравнение с мъжете. Сигурно един мъж за по-малко от 5 години ще може да вдига повече от бодибилдърка, която е вдигала цял живот. Лежанката й най-вероятно ще е не повече от 100 кг, нали?
Мъж който тренира 1 година може да вдига повече от нея предполагам. Никога не е тренирала с тежко така че не знам колко може да вдига. И като цяло на лежанката не съм я виждал да работи.
Тя не се занимава точно с бодибилдинг, казва се бодифитнес. Разликата е че първите се стремят и към маса
което е меко казано грозно... Те вдигат тежко. Занимаващите се с бодифитнес тренират както посочих по-горе
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0[/youtube]Първоначално написано от Aleks178
Като ви чета глупостите и се депресирам!![]()
![]()
![]()
![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Като ти чета умностите и се щастливизирамПървоначално написано от ledenakrasota
![]()
![]()
![]()
![]()
Първоначално написано от StringTheoryPracticist
Тук такива не използвам!Само пред когото трябва!
![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Само малко да вметна.
Комбинирай една обикновена кръгова тренировка (избери си най-удобната за теб) с много кардио (минимум 30 минути интервално бягане) и е желателно да включиш и корем за стягане. Останалите части на тялото ще ти се "изваят" от кръговата и кардиото.
Направи си хранителен режим НВД, а ако ти е прекалено труден - РБД. Яж по малко, но равномерно. Нека последното ти ядене бъде 4-5 часа преди лягане. Яж през 2 часа по малко. Забрави сладкото и пърженото, ограничи тестеното. Яж салати и плодове. Хранителният режим е най-важното нещо.
И не знам мъжът леген какво се обажда, като неговото BMI е по-зле и от на американец...
Добре се изцепи а даже не си ме виждал![]()
Висок си 180 и нещо и гониш стотака.
Сега сигурно ще кажеш, че това е мускулна маса![]()
висок съм 190 и съм 97 кг![]()
190 шанса.
И дори с тези леееееко променени цифри BMI-то ти е 26.9![]()
BMI-то не се изчислява със данни за години, ръст и килограми в рандом интернет калкулатор или формула а със специален уред който провежда ток през тялото не му помня името![]()
Който ти измерва процента на телесните мазнини, ала бала. В Пикадили мисля, че има такъв, както и в големите аптеки. Знам всичко. Но ако това ти служи за успокоение - не трябва, щото разликата е минимална.
приемам нанапдките ти като начин да изразищ завистта си
ПП: мене са ми го мерили преди 2 години бях нещо от рода на 185см 83 кг на кантара (който смята по тези формули) показваше около 23-25% някъде не помня точно. После се стреснах и ходих да ми правят изследвания с този уред и ми показа 14% като точността при него е до 1%
и няма как да го продават в пикадили. Измерването се прави от специалист. Взимат се мерки на дълбочината на гънките на 7-8 места от тялото, резултатите се вписват в таблица. В зависимост от резултатите на изследването с електрически ток (измерва се съпротивлението предизвикано от масната тъкан) с помощта на таблица могат да ти кажат колко % си точно![]()
Представи си един чичко 180 см/110 кг с бирен шкембак и един културист 180см/110 кг който в състезателен период е 4% мазнини, БМИ по твоите формули и на 2та ще е към 35-40 прав ли съм![]()