.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 68
    Супер фен
    Град
    ™ Варна ™
    Цитирай Първоначално написано от StringTheoryPracticist
    Цитирай Първоначално написано от TheManTheLegend
    1-не се тренира всеки ден а 3 пъти седмично
    2-за жените е желателно да тренират кръгово по принцип, без значение от стажа. Разбира се ако няма друга конкретна цел, освен създаване на хубаво и хармонично тяло. Упражненията се правят с малки тежести по 15-20 повторения на серия.
    1 - по-рано казах точно три пъти седмично. Исках да кажа всеки ден, в който тренираш (всеки от тези три дни в седмицата).
    2 - източник?
    1-ок тогава
    2-източник-"Из обятията на моя мозък", от Васил Легендата
    Цитирай Първоначално написано от machoka
    защо .......
    щот си тъп кат' мензис
    Цитирай Първоначално написано от dirtyyy
    ама мензиса не е тъп
    neeDaBosS

аналитично
    Предполагам, че искаше да кажеш "аналогично" - умишлено е, защото целите са подобни - виж последния абзац.

Може и да не стигне дотам, че тренировката за цяло тяло да не й дава резултат, но обясних това най-вече за да знае защо се използва този тип тренировка.

Ако тренира за издръжливост, единствения резултат, който ще постигне е, че мускулите й ще станат по-издръжливи, но няма да изглеждат по различен начин. Това, което прави някоя "стегната", са леко по-големите мускули, поне доколкото знам аз - може и да греша, но не виждам доказателство за никоя от страните. На теория, моето ми изглежда по-правилно. Плюс е това, че не съм виждал от добър източник да пише, че жените трябва да тренират за издръжливост, за да са стегнати. Ако някой потърси източник за това ще е полезно, защото наистина не съм сигурен, че 8-12 повторения е правилното, ама без рандом статии от сайтове.
    2-източник-"Из обятията на моя мозък", от Васил Легендата
    Значи сме равни, моя източник също е собствена преценка.
    ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga

Голям фен Аватара на sifon4o
    лол аналитично нещо съм се заблеял докато го писах...

иначе според мен е най-логично да тренират за релеф, най-малкото, че (поне при мъжете) при тренировка за маса е неизбежно качването на килограми

Град
    София
    Отслабване с гладуване-булшит!Диетите на кафево!От гладуване се сваля да-свалят се мускули,а сланината остава,щото мускула се разгражда много по-бързо от мазнината!
    DaughterOftheDevil
    CherryBell13 <3
    icebullet14 <3

Супер фен
    Град
    ™ Варна ™
    15-20 повторения не се правят за издържливост а за горене на мазнините. Също така са достатъчни за подържането на добър мускулен тонус. Тези 2те са достатъчни фактори за хубаво женско тяло. Ако се тренира с големи тежести, мускулната маса се увеличава неминуемо, а жените НЕ искат това. Когато някой е начинаещ, всякакви упражнения малко или много увеличавват мускулната му маса
    защо .......
    щот си тъп кат' мензис
    ама мензиса не е тъп
    neeDaBosS

Значи от тук идвало това.

Всъщност, тренировките за релеф са само мит. Релеф се придобива с увеличаването на мускулната маса и намалянето на мазнините. Едната причина, поради която някои имат повече релеф от други, но същото количество мускули е, че имат по-малко мазнини. А някъде четох, че като тренираш за сила, мускулите ти изглеждат по-твърди (отделно от това, че се уголемяват), което е един вид релеф, само че източника беше тъп и не знам дали наистина е така.

Ето ми го източника, според който са мит: http://scoobysworkshop.com/toning/

Съгласен съм, че не е перфектен източник. Лично аз съм виждал грешки в този сайт, но освен че са рядкост, надали ще направи специално сгрешена страница за мит.

Едит: ето достоверен сайт по въпроса http://exrx.net/WeightTraining/Toning.html има и научни източници :Д

Едит2:
    15-20 повторения не се правят за издържливост а за горене на мазнините. Също така са достатъчни за подържането на добър мускулен тонус. Тези 2те са достатъчни фактори за хубаво женско тяло. Ако се тренира с големи тежести, мускулната маса се увеличава неминуемо, а жените НЕ искат това. Когато някой е начинаещ, всякакви упражнения малко или много увеличавват мускулната му маса
    Прочети последния линк, който пуснах.

Виж и това: http://exrx.net/WeightTraining/Myths.html - виж "High Repetitions Burn More Fat Myth", явно от там ти идват разсъжденията.

Супер фен
    Град
    ™ Варна ™
    Ако това ще те успокои-във фитнеса съм виждал да тренира не веднъж ето тази "госпожа" http://www.narodnodelo.bg/news.php?news=13726

да ти разказвам ли за трнировките й
    защо .......
    щот си тъп кат' мензис
    ама мензиса не е тъп
    neeDaBosS

1: за такова тяло трябва да е тренирала много години
    2: много малко жени въобще могат да достигнат това

линка не ми зареди, сигурно защото не пиша от България, но се досетих за какво става въпрос

Супер фен
    Град
    ™ Варна ™
    1-тренира повече от 30 години. В момента е на 58 и изглежда така.
    2-факта че го е постигнала означава че тренира правилно. А тя тренира със малки тежести и много повторения. Както казах 15-20. В случая тя прекарва над 2 часа във фитнеса, прави супер серии и сериите си ги прави до отказ но все пак е състезателка. При обикновените момичета нужното натоварване е в пъти по-малко
    защо .......
    щот си тъп кат' мензис
    ама мензиса не е тъп
    neeDaBosS

Не мога да го свържа в темата, затова приемам, че си се отклонил.

Интересно, с колко кг прави повторенията?

Супер фен
    Град
    ™ Варна ™
    с толкова, с колкото едно нормално момиче може да направи поне 10-12 повторения
    може много повече да вдига но не го прави.
    защо .......
    щот си тъп кат' мензис
    ама мензиса не е тъп
    neeDaBosS

А колко е можела да вдига най-много? Доколкото знам, жените са изключително зле в тежестите в сравнение с мъжете. Сигурно един мъж за по-малко от 5 години ще може да вдига повече от бодибилдърка, която е вдигала цял живот. Лежанката й най-вероятно ще е не повече от 100 кг, нали?

Супер фен
    Град
    ™ Варна ™
    Мъж който тренира 1 година може да вдига повече от нея предполагам. Никога не е тренирала с тежко така че не знам колко може да вдига. И като цяло на лежанката не съм я виждал да работи.
    Тя не се занимава точно с бодибилдинг, казва се бодифитнес. Разликата е че първите се стремят и към маса

което е меко казано грозно... Те вдигат тежко. Занимаващите се с бодифитнес тренират както посочих по-горе
    защо .......
    щот си тъп кат' мензис
    ама мензиса не е тъп
    neeDaBosS

The Ruler of Tides Мега фен Аватара на NaOH
    Град
    /dev/null
    Цитирай Първоначално написано от Aleks178
    Единственият начин човек да отслабне, е да не яде. Отслабването минава през празния хладилник и непазаруването. Ако постоянно имаш какво да ядеш в хладилника, няма как да се спасиш. Затова решението е да не купуваш. Трябва да свикнеш с постоянното чувство за лек глад и да можеш да го контролираш, т.е. да го приемеш за нещо нормално и постепенно то и ще изчезне. Естествено, трябва винаги, когато ядеш, да мислиш какво и колко ядеш. Аз 6 месеца се борих, но постигнах резултат. Друг е въпроса, че след един пазар, за 7-10 дни качих 3 кг, колкото бях свалял половин година. Но след това бързо свалих 2 от тях. То си зависи и кога се мериш - дали след ядене или преди това и дали след като си изпил 2 л/кг течности или не. Фитнесите не са нужни за човек, който всеки ден излиза и се движи и то не с кола. Даже и на мен не са ми нужни, да не говорим, че за мен това е нещо почти невъзможно за правене. Отслабването е преди всичко въпрос на промяна на мисленето.
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0[/youtube]

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Като ви чета глупостите и се депресирам!
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Цитирай Първоначално написано от ledenakrasota
    Като ти чета умностите и се щастливизирам

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Цитирай Първоначално написано от StringTheoryPracticist
    Цитирай Първоначално написано от ledenakrasota
    Като ти чета умностите и се щастливизирам

Тук такива не използвам! Само пред когото трябва!
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Град
    /dev/null
    Само малко да вметна.
    Комбинирай една обикновена кръгова тренировка (избери си най-удобната за теб) с много кардио (минимум 30 минути интервално бягане) и е желателно да включиш и корем за стягане. Останалите части на тялото ще ти се "изваят" от кръговата и кардиото.
    Направи си хранителен режим НВД, а ако ти е прекалено труден - РБД. Яж по малко, но равномерно. Нека последното ти ядене бъде 4-5 часа преди лягане. Яж през 2 часа по малко. Забрави сладкото и пърженото, ограничи тестеното. Яж салати и плодове. Хранителният режим е най-важното нещо.
    И не знам мъжът леген какво се обажда, като неговото BMI е по-зле и от на американец...

Супер фен
    Град
    ™ Варна ™
    Добре се изцепи а даже не си ме виждал
    защо .......
    щот си тъп кат' мензис
    ама мензиса не е тъп
    neeDaBosS

Град
    /dev/null
    Висок си 180 и нещо и гониш стотака.
    Сега сигурно ще кажеш, че това е мускулна маса

Супер фен
    Град
    ™ Варна ™
    висок съм 190 и съм 97 кг
    защо .......
    щот си тъп кат' мензис
    ама мензиса не е тъп
    neeDaBosS

Град
    /dev/null
    190 шанса.
    И дори с тези леееееко променени цифри BMI-то ти е 26.9

Супер фен
    Град
    ™ Варна ™
    BMI-то не се изчислява със данни за години, ръст и килограми в рандом интернет калкулатор или формула а със специален уред който провежда ток през тялото не му помня името
    защо .......
    щот си тъп кат' мензис
    ама мензиса не е тъп
    neeDaBosS

Град
    /dev/null
    Който ти измерва процента на телесните мазнини, ала бала. В Пикадили мисля, че има такъв, както и в големите аптеки. Знам всичко. Но ако това ти служи за успокоение - не трябва, щото разликата е минимална.

Супер фен
    Град
    ™ Варна ™
    приемам нанапдките ти като начин да изразищ завистта си

ПП: мене са ми го мерили преди 2 години бях нещо от рода на 185см 83 кг на кантара (който смята по тези формули) показваше около 23-25% някъде не помня точно. После се стреснах и ходих да ми правят изследвания с този уред и ми показа 14% като точността при него е до 1%

и няма как да го продават в пикадили. Измерването се прави от специалист. Взимат се мерки на дълбочината на гънките на 7-8 места от тялото, резултатите се вписват в таблица. В зависимост от резултатите на изследването с електрически ток (измерва се съпротивлението предизвикано от масната тъкан) с помощта на таблица могат да ти кажат колко % си точно

Представи си един чичко 180 см/110 кг с бирен шкембак и един културист 180см/110 кг който в състезателен период е 4% мазнини, БМИ по твоите формули и на 2та ще е към 35-40 прав ли съм
    защо .......
    щот си тъп кат' мензис
    ама мензиса не е тъп
    neeDaBosS

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си