- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Фитнес - момичета
Умирам от желе, сещаш се![]()
БМИ-то си се изчислява с формулата, а процентът на мазнините се измерва. Аз на първото излизам с поднормено тегло, но имам проблеми с обмяната на мазнините, мерих си ги преди 7 месеца и резултатът беше лош.
Лошото е, че смогвам само два пъти седмично да ходя, а това очевидно ми е малко.
BMI е евристична, а не точна система. С други думи, в повечето случаи е правилна, но допуска грешки. Примерно, ако си огромен културист с 6-8% мазнини ще те изкара дебел. А ако ти липсва едната ръка ще те изкара хърбав.
Не ми се карайте задето използвах думата "евристична" (използвам сложни думи за да ме мислят за умен блаблабла), това е една от любимите ми думи.
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
Тя темите ми беше за едно, а се превърна в друго, ама понеже давате съвети, да питам тогава.
Моментът на споделянето:
Нещото, което най-много ме дразни е, че имам коремче и то нестегнато. Проблемът идва от там, че имам проблеми с обмяната на мазнини, вдигам инсулин и хормони, нищо сериозно, ама вдигах рязко килограми. Единият път 9 кг за две седмици, спрях едните лекарства и почнах пак надолу, обаче тези няколко рязки качвания и сваляния се отразиха зле, ясно ви е по какъв начин.
Колко кардио трябва да правя? Само пътечка и вело са ми позволени.
Сега правя два пъти седмично по 45 минути, ама явно ми е малко, защото за две месеца няма ефект. Слушам съвети.
П.п. Правя и коремни на двете лежанки и навеждания с диск от 5 кг.
iskам жена ми да е с 6 плочки, да има големи бицепси, краката й да са 2х колкот моите и да има чайка вместо вежда, че като и се точя на фейса да прилича на хамстер.
Я все пытался кому-то что-то доказать,
Но кто употреблял, тот знает: перец умеет ждать.
everybody say: Путки да има
«Алло, мам?»
«Да, сынок, случилось что-то?»
«Да, мамуля, мне срочно нужен доктор...»
оф престани сланинките са ти точно на място
6б3З10
да така е , нейните са на място, а твойта коса кога ш я опрайм? напоследък е станала по мазна и от предната година :Д хгяхяПървоначално написано от bootyboy
Я все пытался кому-то что-то доказать,
Но кто употреблял, тот знает: перец умеет ждать.
everybody say: Путки да има
«Алло, мам?»
«Да, сынок, случилось что-то?»
«Да, мамуля, мне срочно нужен доктор...»
Не знам при твоите конкретни здравословни проблеми какъв е правилния подход.
Но за отслабването, диетата е изключително важна. Приемай възможно най-малко мазнини (но поне 10% от калориите ти да са мазнини, иначе е вредно) и повечко протеини. А най-добрия начин изисква повечко занимавка - да изчисляваш калориите на всичко, което приемаш и всеки ден да приемаш 80% от калоричните разходи, като калориите ти са 10-15% мазнини, 20-30% протеини и останалото - въглехидрати. Но ако не ти се занимава, просто яж възможно най-малко мазнини (бтв месото е много мазно), спри/намали сладкото, пий много вода, яж повече зеленчуци и може да се оставяш лееко гладна, умишлено. Но имай предвид, че ако огладнееш много, огранизма ти почва да мисли, че нямаш какво да ядеш и спестява калориите, които изгаря и като цяло е вредно.
Текста горе би работил добре за повечето хора, но не знам при твоето здравословно състояние дали пак е така. Добре ще е ако питаш някой доктор.
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
А корема мога да го махна само ако сваля килограми, нали?
Аз сега не съм на диета, само си спазвам режима - без пържено и много мазно, нискомаслено кисело/прясно мляко. Ама ако трябва почвам и диета и ще вкарам и повече зелечуци, че малко ям.
Буути, мерси, ама не съм доволна. Сега съм по-слаба от пролетта, де, ама това не ми помага.
Ама за рандъм съвети, които нямаха връзка с темата бяхте първи, а като питах конкретни неща изчезнахте.![]()
Ще си задам по-конкретно въпроса.
В залата правя два пъти седмично 45 минути кардио, да го увелича ли на час?
Нямам време да ходя трети път, защото ходя на лекции и на работа, ама мога да тичам вкъщи намясто/нямам стадион наблизо/, преди го правих и имаше ефект, глупост ли е или да го включа пак?
Не, че няма пак да правя това, което съм решила, ама да видя и чуждо мнение.
По-скоро го намали откъм времетраене и направи 3-4 пъти на седмица. Загряването (5-10 минути ходене) не се брои. Прави 30 минути бягане, като трябва да целиш поне 3-4 километра.
Бягането на място няма достатъчно добър ефект, по-добре тичай сутринта на гладно на фитнеса (или след обяд/привечер в краен случай), като правиш загрявка ходене пеша дотам (ако да кажем той ти е на 10 минути път).
Корема - НЕ го сваляш ако свалиш килограми. Корема се СТЯГА с коремни преси - едни на обикновена лежанка за целия корем и втори за долна част като вдигаш краката докато се държиш на лост/уред.
Дам, ясно, че във фитнеса по-добре, ама там губя много време докато отида и се върна и се преоблека два пъти. Ще пробвам да ходя три пъти, ама не знам как ще го вместя.
Относно корема, той отдолу се стяга, ама първо трябва да го сваля, иначе няма как.
П.п. Пуснал си ми едни и същи клипчета, това с набирането може пак да го пробвам, преди пробвах, ама с цели крака и не бях добра и се саднах.А това със сгънатите натоварва ли колената?
Колко време ти е дотам? Фитнеса и хубавото изискват жертви :Д
Стягането се прави успоредно с кардиото - без коремни ще отслабнеш и просто ще увисне, все едно си била бременна.
Е, първото клипче трябва да е обикновени коремни преси на лежанка с обратен наклон - нищо различно. Ако искаш, може да ти го потърся, ама сигурно се сещаш.
Набирането няма нищо общо, това е абсолютно друго. Просто на този уред се хващаш и сгъваш краката. Коленете не се натоварват, по-скоро раменете и ако си по-слаба, може и да не успееш да се задържиш, знам ли :Д
Другия вариант на горното е да легнеш на обикновена лежанка и да повдигаш краката, докато се държиш за лежанката зад главата.
т'ва последното е много гадно, ако започнеш с краката си да пишеш името си![]()
Първоначално написано от Passi0n
В смехотерапията има едно упражнение, в което с всяка част на тялото си си пишеш името.С дупе и колене е най-кофти.
![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Аз правя
http://www.youtube.com/watch?v=1XImHjs_wPI
те натоварват най-много
също и обикновени, пак на лежанка с обратен наклон
и на едно друго с дискове от 5 кг, защото другите девойки го правят, навеждания са
Ще включа и това с краката. Мерсим.
Е то такива и с лежанката с обратен наклон са еднакви?![]()
Е ти правиш екстензии за гърба, те не стягат корем, а долната част на гърба :Д
Такова, нали? http://www.youtube.com/watch?v=EoVP2Ja24gM
Това не е за корем :Д
Първоначално написано от NaOH
![]()
Първоначално написано от machoka
neeDaBosSПървоначално написано от dirtyyy