- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Ами нашите...?
За последното съм съгласна. Но относно профилактичните прегледи, примерно аз ходя на такива, откакто ми е дошъл първия цикъл...Първоначално написано от Rebirthing
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
Бащата винаги, когато е имал възможност, ми е предоставял терен, когато вкъщи не е било удобно. Майка много мрънкаше преди..., след това се примири и условието беше да не засича женско като се прибере, а когато някоя събота или неделя реши да иде на вила, което не се случваше много рядко... тогава да видиш.
Тва с терена си е е'бало майката... немалко пъти съм се прецаквал точно заради това. Иначе лятото по се живее.
Temet Nosce
벨야카
Хайде обясни ми защо едно момиче което току що му е дошъл цикъла трябва да посети гинеколог ?! Камоли, че едва ли води полов живот и лекаря няма да може да огледа отвътре. Освен един ехограф да направи за друго не се сещам. Друго е вече ако има оплаквания като болка, сърбеж, зачервяване, течения и т.н...тогава прегледа е задължителен независимо от възраста.Първоначално написано от watergirlblue
Аз на лекар няма да стъпя освен ако е в краен случай. Лекарите са продажни, злобни и гнусни, само съм се трявмирала от тях, а реално никога с нищо не са ми помагали. Само едно ще кажа за тия по-нагоре -малолетните девствени момичета няма смисъл да се чекнат пред гинеколози, освен ако нямат наистина голям проблем (инфекция, възпаления и т.н.) Дори да им е нередовен цикъла-за момиче , на което току що му е дошло не се очаква да е с най-редовния цикъл на света.
Аз не мога да говоря с нашите на тема секс,нито дори за емоционалната страна на връзката ми.Те просто не могат да го приемат,намират го за ненормално,въпреки че съм на 18Ако тръгнат да ме разпитват дали правя секс сигурно ще припадна,преди да успея да ги излъжа
![]()
Аз пък не виждам каква е причината някои да подскачат така срещу посещението на гинеколог от млади момичета? Всеки сам решава за себе си кое е добре и кое не е. Дори да отидеш само на ехограф, поне знаеш дали всичко ти е ок, или не ти е ок...
Аз така се чувствам сигурна години наред вече. А и винаги, когато съм имала нужда от някаква консултация относно анатомията ми, или в сексуален аспект, гинеколога ми не ме е подвеждал никога...
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
Майка ми знае, а баща ми сигурно и той знае. Ако е разбрал, не е било от мен всеки случай.
А майка ми разбра, когато ми помагаше в чистенето на стаята и бутна една кутия, от която изпаднаха няколко презерватива. Тя ме попита дали въобще ми трябват и аз понеже леко се бях шашнала в първия момента, веднага изцепих "да", при което и двете бяхме с poker face. Няколко дни след това само ми се подхилкваше и за мое щастие, не отваря темата и до ден днешен.
Родителите ми никога не са говорили с мен на тази тема, за това не се чувствам много комфортно когато стане нещо на въпрос. Предпочитам да си мълчим.![]()
И спря да се върти за миг земята..
Че какво толкова да ми кажат нашите... не съм говорил открито с тях за секс, но ми се струва, че ме подозират, lol xD То е естествено, на 20 години съм... И като цяло, хубаво щеше да е ако и двете страни - родители и деца, не се червяха от темата, а говореха открито за нея. Иначе да, доста ще е тъпо да ме хванат на калъп, най-малкото защото не е тяхна работа да виждат нещо такова и ще ги травмира, хаха![]()
Аз на майка ми й казах още същия ден (бях на 15) Даже веднага й се обадих по телефонаЯдоса се за това,че бях с приятеля си от по-малко от месец,нооо прие го,пък и минаха две години от тогава ,едва ли знае за други партньори ...баща ми предполагам,че не знае,пък и не му трябва да разбира.
Шофирай разумно - стигни жив!
И аз това се опитвам да кажа на .Гинеколозите не са нещо толкова страшно..стига да не отидеш в забравена от Господ болница на 10000 годиниПървоначално написано от Shturrrche88
Аз съм момче на 14 съм за никъде не бързам...
Ако имам син след време бих го приел някак на 15-16, да прави за първи път, ама ако имам дъщеря и разбера, че на 12-13-14-15 се е разкурвила, ще си търси ново жилище...
И на мен ми е доста неудобно да говоря с родителите ми за това, баща ми не е много близък с мен, за разлика от майка ми, скоро тя ми каза, ако имаш някакви въпроси относно момичета, секс и така нататък винаги можеш да ме попиташ
Но разбира се има такива родители, които дори и да искаш да им кажеш нещо те казват, не ме занимавай сега и т.н. Така, че....
Аз пак питам защо трябва девствени момичета да се чекнат пред гинеколога ?!Първоначално написано от watergirlblue
Единствената причина поради която аз ходя е да ми се направи веднъж годишно цитонамазка, все пак не бих си играла със здравето. А един ден ако имам дъщеря тя сама ще си прецени кога и при кой гинеколог да отиде, е, освен ако няма някакви оплаквания, тогава сама ще я заведа.
Хайде стига сме флудили !
Да, наистина. Какъв е смисъла 11-12-13годишно момиче, което не води полов живот да ходи на гинеколог? Освен ако няма някакви сериозни оплаквания за какво й е?Първоначално написано от Rebirthing
Майка ми вместо да ми опява, че си имам гаджета, сядаше с мен да си приказваме за всичко, каквото имам на главата, хвана да учи висше математика и информатика, само и само за да може някой ден аз да се гордея с нея и за да може да ми е полезна.Първоначално написано от IseeDEADbodies
За кандидатстването сме решавали заедно задачи, винаги на преден план е било учението.
Уча в една от най-елитните гимназии и имам отличен успех.
Занимавам се с преподаване на един курсове.
Сега се подготвям за един проект, който е за осъвременяване на обучението в едно малко българско градче.
И всичко това е, защото съм възпитана, че знанието и учението е най-важно.
И какво като водя редовен полов живот от 14г.
Не съм прекарвала цяло лято пред компютърните игри , или в баровете.
Май никога не съм ходила на дискотека, а съм живяла 3г. в студентски град.
Защо никога не гледате другата страна на нещата.
Ще се скъсвам от секс колкото искам, защото заради плюещи хора, които си стоят вкъщи държавата се срутва, не заради мен.
Поне върша нещо, за разлика от поне 70% от моралистите тук.
И 50 аборти ще направя, не ми дреме.
Защото има много по-важни неща, вместо да се възмутите , че всички са постоянно негативно настроени и се оплакват от всичко, вие продължавате в същия дух.
И какво , като не сте се ебали , или няма да дадете на детето ви да се ебе на 14.
Като го направите неблагодарно и паразит, по-голямо бедствие ще е.
Всеки трябва да прави каквото му е по душа, но трябва и да връща услугата на обществото , че е допуснат в него.
Хубаво е като се полазваш с благата му да има някаква възвращаемост .
А не виждам какъв е проблема от физиологична гледна точка да се чукаш на 14, при положение, че не забременяваш и не си лепваш болести/гъби/бактерии.
Голямата работа.
Примерно, ако вечер правя секс към 8 , после мога да чета до 12-1, иначе се скапвам още в 10.
Независимо дали съм на 14, или на 18.
Не знам, изумявате ме с ограниченото си мислене понякога.
Което ме подсети да си добавя в плана и пари, които да се отпуснат за сексуално образование, ето , поне идеи ми давате.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
^^ Мацка, евала ти правя за тоя пост! Много добре го каза, защото наистина не можеш да съдиш някого само по това на колко години е започнал да прави секс...
Един трезво мислещ да има в тоя форум!
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Айде оправдания.Първоначално написано от marilyn
![]()
Първоначално написано от imamkrasivouho
Не са оправдания, а факти, признак на ограничено мислене е да съдиш някого без да го познаваш, само заради това на колко е започнал да прави секс.
imamkrasivouho , всъщност могат да извършат преглед през дупето, което аз лично не го одобрявам. Ако ще гледа нещо да го гледа на ехограф и точка!
NomNomNom, имай предвид, че бременността сред тийнеджърите в днешно време е често явление и ти може да си мислиш "И 50 аборти ще направя, не ми дреме.", но не всички сме толкова разкрепостени за да смятаме, че аборта е нещо нормално и стане ли "гаф" хоп, изсмукваме "проблема". Нали разбираш, че никой не ти дава гаранция, че 100% няма да забременееш ?! Разбирам твоята гледна точка, но аз съм живяла в реалност в която половината ми съученички имаха поне по 1-2 незаконни аборта. И аз съм имала отлични оценки и те са имали отлични оценки, но разликата в момента е, че моите репродуктивни органи не са безвъзратно увредени.
И не, не е чак толкова страшното, че се чукат на 14, страшното е, че нямат елементарна сексуална култура, че сменят сексуалните си партньори по-често от бельото си и вместо да отидат до аптеката за тест за бременност питат из форумите "Бременна ли съм ?!"
Ми нз.При мене баща ми е либералени е егати пича и всичко знае.Мама е точно обратното.![]()
Успокой кардиналните изводи.
Аз не казвам, че с всички е така. То всичко си има своите изключения.
Много се радвам за тебе и нещата които правиш. Хубаво е да ги има.
За тия вечно оплакващите се и плюещите освен да се съглася, няма какво друго да кажа.
То възпитанието е в основата на всичко, не мислиш ли ?
А за себе си всеки е прав, така че споровете са безсмислени. Аз просто изтъквам мнение. За мен това не е нормално.. а всеки си живее според разбиранията.
Иначе какво общо имат компютърните игри и ученето. Нещо не намирам връзката, но явно умствения ми капацитет не е толкова развит.
Колкото до Тия дето ебането им е на душа... ай да не казвам... сеш се какви са. Отново мое мнение, може и да не е така.
А проблема от физиологична гледна точка, няма смисъл да го разглеждаме, или поне аз така мисля.
Аз не се чувствам ограничен поради факта, че не мисля, че е редно 14/15 годишни пикли и пикльовци да правят секс, но щом ти ме мислиш за такъв, може пък и да съм. Макар "ограничено" да е доста абстрактно понятие.
В крайна сметка аз не съдя никого. Всеки си живее според неговите разбирания и идеали за живота, света и прочие. И кои сме ние, че да му кажем "ти нямаш право да правиш това!", освен ако не е изришно забранено със закон xD . Просто изразявам мнение по дадената тема, а всеки има право на такова![]()
Без лоши чувства \\// Ако съм обидил някого (макар че ме съмнява да има с какво) искреното ми извинение =]
"Аз не предател съм, приятел съм от класа. За моите хора скачам в гроба, ритам, чупя, газя ! Добре гърба си пазя, в крака не лазя и по-добре поярвай - лош късмет е да те мразя !"
NomNomNom e eдно от малкото момичета, които бих се радвала да имам като приятелка. Това го казвам, без да я познавам, защото постовете й ме впечатляват, а аз съм човек, който се впечатлява много трудно.
Браво!!
Никой не съди никого. Просто да се прое*еш на 13-14 нито има смисъл, нито ти помага на личностното развитие, нито пък те прави готин в нечий очи. Глупаво е. Никога не бих одобрила детето ми да започне полов живот на тая възраст, просто защото бих искала да я предпазя от нежелана бременност, аборти, нерви, закъснения и т.н и във всичкото това време учението остава на заден план, трябва да се съобразявам с нейните презервативи, тестове за бременност, тестове за ХИВ, СПИН етц. След като навърши 16 и може да пие противозачатъчни, тогава бих била по-либерална.Първоначално написано от marilyn
Първоначално написано от imamkrasivouho
Всеки сам си решава кога да се "прое*е", просто според мен е много глупаво да съдиш някого само по тая причина. Аз не казвам дали съм съгласна или не тийновете да правят секс на по 12-13-14... Става дума, че не можеш да лепнеш етикет на някой, защото е правил секс на 14 години!