Цитирай Първоначално написано от Shturrrche88
Аз пък никога не съм се крила от родителите си.
Достатъчно либерални са и двамата. И при мен го има фактора-мама е значително по-млада от баща ми, и въпреки всичко никога не съм имала проблеми да обсъждам такива теми и с двамата.
Но не всички родители са такива.
И все пак-проблема в комуникацията идва не от детето, а от родителя. Ако цял живот си се правил на глух за чувствата и желанията на детето си, и сте говорили единствено за дисциплина, оценки и други битовизми, ми то е близко до акъла, че при водене на полов живот няма да имаш особено желание да споделяш за тях, нито за емоционалната страна на връзката си, нито за сексуалната.
Нашите са точно от този тип,винаги заинтересовани от оценките,дали имам пари и дали съм здрава физически и дотам.Никога не сме водили разговори на сексуални или емоционални теми с нито един от двамата.Баба ми,която е на 60 години,е по-отворена от тях,с нея си споделям.Не съм крила гаджетата си и повечето майка ми ги познава,но никога не ми е говорила за това.Не одобрявам държанието на родителите си,но не бих отишла да ги подпитвам сега,минало ми е времето Пък като си родя свои деца някой ден ще се постарая да сме близки,да си говорим за такива неща и да ми споделят,защото наистина е по- добре.Ще мога да им дам адекватен съвет,да им обясня всичко от каквото имат нужда,дори да ги заведа на лекар,ако все пак направят някоя глупост.Не искам ако имам дъщеря да пита по форумите дали е бременна или да ходи да прави нелегални аборти,при положение,че това може да се предотврати само с малко разговори.