Цитирай Първоначално написано от imamkrasivouho
Никога не бих одобрила детето ми да започне полов живот на тая възраст, просто защото бих искала да я предпазя от нежелана бременност, аборти, нерви, закъснения и т.н и във всичкото това време учението остава на заден план, трябва да се съобразявам с нейните презервативи, тестове за бременност, тестове за ХИВ, СПИН етц. След като навърши 16 и може да пие противозачатъчни, тогава бих била по-либерална.
Ох, а де да беше само това. Противозачатъчните няма пък да я предпазят от инфекции, а и не е препоръчителен продължителния прием / над 5 години /. Презервативите пък не предпазват напълно от заразяване с човешки папилома вирус. Ранното започване на полов живот пък ги поставя в рисковата група за развитието на рак на шийката на матката. А хламидийните инфекции може да не дадат никакви симптоми, а не се ли лекуват могат да доведат до стерилитет. Рисковете са много, не всеки може да ги поеме ...

Иначе по темата...аз като почнах да водя сексуален живот, нашите сами разбраха. Майка ми питаше дали съм сигурна в приятеля си, ходя ли вече на гинеколог, пазим ли се и така. Предпочитах те да знаят от колкото някой път ако се наложи да се чудя как да им искам пари за изследвания, лекарства и т.н.