.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12

Ленено семе

Изчетох доста за лененото семе.Разбрах,че е много полезно за различни неща.Конкретно питам за отслабването или по точно да присъства в менюто ми за здравословно хранене.Искам да Ви попитам,какво е вашето мнение? Използвате ли го и как? Разбрах,че трябва да се разруши от обвивката(смели),но аз нямам такава възможност и не знам как да го консумирам.Ако го ползвате,каква е дневната доза и под каква форма?И като цяло доволни ли сте?

Мега фен Аватара на titinkaa
    Град
    Пловдив
    Ако искаш да отслабнеш яж на ден по една кафена лъжичка,но не повече,прибавяй го в яденето.Задължително трябва да е смелено,иначе не може да се усвои от организма ако е цяло.Една позната за 3-4 месеца без диети,просто само си слагаше от семето в яденето и свали 8кг.

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Аз ям по цяла супена лъжица, проблем съм нямала . Няма как да го смеля, дъвча го мноооого продължително. Има вкус на листа !

Супер фен Аватара на brutaLxxbunny
    Аз съм невежа на тая тема.Може ли малко информация?
    Бях хиляди пъти Жулиета.
    Само че накрая не умирах.
    Милост ли?Проклятие е,Боже,
    че след любовта оставаш жива

И на мен ми стана интересно.От къде го купувате,колко струва,как го консумирате?

Супер фен Аватара на Sintya
    Град
    Is 'ur choise
    Яде се с кисело мляко. Може и с вода, но е гадно. Аз лично не съм го яла, чувала съм, че от малко количество се засищаш, което е добре. Някой ако е пробвал, да казва.

Супер фен Аватара на NambyPamby
    В мюслите ми има и е... вкусно, не се отличава с някакъв по-специфичен вкус.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от NambyPamby
    В мюслите ми има и е... вкусно, не се отличава с някакъв по-специфичен вкус.
    Ако хапнеш цяла лъжица, ще усетиш вкус на листа . Аз лично го харесвам много. Богато е на фибри /за стомаха/ и омега 3-6- мастни киселини /за сърцето/ . Съдържа витамини Е и А което го прави добро за кожата. Има десетки приложения.

Повече инфо тук: http://zdrave.rozali.com/netradicion...ina/p7586.html

Моето ленено семе е от ДМ, цената не я помня...

Супер фен Аватара на badsector
    Продава се и ленено брашно, а принципно много лесно се мели в електрическа мелничка за кафе, от ония комунистическите. Не е добре да се прекалява. Аз го слахам на хляб, или като брашно, или на семена (дори и да не се смилат, помагат за правилната работа на перисталтиката). Принципно по-добрият вариант е рибеното масло, или направо мазна риба.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от badsector
    Принципно по-добрият вариант е рибеното масло, или направо мазна риба.
    Защо ?!

Мега фен Аватара на titinkaa
    Град
    Пловдив
    Има го във всички магазини,без начение н акоя марка/фирма ще си купиш.

Супер фен Аватара на badsector
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing
    Цитирай Първоначално написано от badsector
    Принципно по-добрият вариант е рибеното масло, или направо мазна риба.
    Защо ?!
    Лененото масло съдържа Алфа-линоленова киселина, която първо трябва да се преработи на ейкозапентаенова и докозахексаенова, преди да върши работа на организма. А тия двете идват наготово от рибата, при това в правилното съотношение, което също е много важно. Отделно големите количества алфа-линоленова киселина блокират действието на ензима делта-6 дезатураза, който разгражда линоленовата киселина на гама-линоленова, която е основната структурна единица на айказаноидите. С други думи, ако се прекалява с лененото семе, се постига обратен ефект. За сметка на това високите нива на ейкозапентаенова к-на (ЕПА) възпрепятстват образуването на така наречените "лоши" айказаноиди, т.е. от много риба не можеш да предозираш и да получиш негативен ефект, както от лененото масло/семе/олио.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си