Аз пък ще ти кажа нети трябва програма и ще ти обясня защо !
1во - всяко тяло е различно , примерно на един човек се развива един мускул по - бързо на друг човек друг мускул.
2ро - първите 3-4-5 месеца от тренировката преминава в изучаване на собственото ти тяло ... как понася самата тренировка , колко си уморен след нея , колко си гладен , колко спиш и тем подобни (говоря ти без ХИМИЯ , с нея за 2-3 месеца си от клечка за зъби ставаш РАМБО )
3то - не е чак толкова важна програмата за трениране ! Тя заема само 20% от всичко останало - тренировката служи на български ще се изразя
да разкъсаш мускулите и след това идва наи- важния фактор ХРАНАТА и почивката на самия мускул ( неговото възстановяване)
За това те съветвам проучи си тялото ако наистина ще се занимаваш с това непитаи наляво надясно кои какво взима и какво прави - аз ти казвам съвсем честно и протеин да ти каже някои че деиства ще те излъже ! вярно е ще качиш няколко кг от въглехидратен , но един човек ще качи примерно 5кг друг 3 , друг 1 и така всичко зависи от обмяната на веществата в организма ти (метаболизма)
И съветвам всички , които започват това начинание фитнес - ще ви кажа трудно е наистина , Но когато си чист и съблечеш фланелата дори и ХИМИЦИТЕ завиждат !
примерно:
понеделник- гръб 3упражнения по 3-4 серии ако правиш пирамида 4
вторник и сряда - почивка -можеш на лостове само корем !
четвъртък - гърди 3упражнения с по 4-5 серии само 1вото иначе по 3 с дъмбели (горна долна и средна част)
петък- почивка
събота - Трицепс , Бицепс 3 упражнения с по 3 серии
може да ми е странна програмата но така съм си изградил тялото според работата ми (която е физическа и няма много време за почивка на мускулите) според училище и други фактори .
някои ще питате ми рамото, рамото през седмица ! на мястото на гърбът то се развива с Гърдите !