- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Трябва ми Андрей или Лили
Единствената валидна причина, която виждам за някого да си изтрие скайпа е ако е решил, че скайпа му губи прекалено много от времето и го е махнал, за да си използва времето по-пълноценно. Надали точно това си целяла, но ако си го целяла, обикновено не е добър метод, а и може да се получи без да си триеш скайпа.Първоначално написано от Ewok
Стоковите пари са предмети, за които има широк пазар, като злато или петрол, които не се влияят от инфлацията, въпреки че цените им пак могат да се менят, поради други причини. Термина "стокови пари" често се използва в контраст на книжните/монетни пари.
За да разбереш по-добре понятието "средство за размяна", трябва да помислиш защо са създадени парите - преди да е имало пари, търговията се е извършвала като разменяш едно нещо за друго. След това са въведени парите - като средство за размяна. С други думи, гледат парите като теоретични материални блага. Предполагам, че ти стана ясно, но кажи ако искаш да уточня.
Дефиницията на "платежно средство" варира, но общо казано мисля, че е това:
официалното средство, чрез което се извършват плащанията - например такси. Като цяло се говори за всеки вид валута, която по закон нямаш право да откажеш като заплащане, на основание, че човека ти плаща с нещо, с което не е приемливо да ти плати.
И в двата случая се говори за пари, но в първия случай се гледат от гледна точка на това, че парите сами по себе си са само хартийки и единствената им функция е като обменна валута, докато във втория случай се говори за платежно средство, според закона. Не съм сигурен дали в дадени обстоятелства има други валидни платежни средства, освен парите.
А капитал е сумата на цената на ресурсите, които се използват за предприятие. Не съм сигурен дали само за нещата, които в момента важат, или и за вече похарчени пари (например за вече платените заплати на работниците), но мисля, че беше последното.
Не съм напълно сигурен, не съм много компетентен в областта и ще е добре ако някой икономист или економист се намеси и ме поправи където греша, ако греша някъде.
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga